תמיכה בהנקה בבתי החולים

תמיכה בהנקה בבתי החולים

הי יקרות, ערב טוב

בעקבות אחד הפוסטים הקודמים, שכתבה "מפקדת הערוגה" ,
אני רוצה לבקש מכן לשתף קצת במה שקורה בתינוקיות השונות ברחבי הארץ בנושא ההנקה :

אנא כיתבו - באיזה בית חולים ילדתן, ומתי .

פרטו ככל שאפשר איך היתה מדיניות ההנקה ואיך התייחסו לה שם :
למשל - האם יש חדר הנקה ? האם הוא מסודר ונקי ? האם יש מספיק כריות הנקה במצב טוב , והאם קל למצוא אותן או שצריך לחפש ולבקש ?
האם יש משאבות תקינות ? האם יש הדרכות הנקה ? האם יש יועצות מוסמכות ? איך הידע של האחיות בנושאי הנקה ?
האם הציעו לכן עזרה או שהיה צריך לבקש , להתחנן.. או לדרוש ?
אם היתה הדרכה ועזרה - איך היא היתה ? זה באמת עזר ?
איך הסתדרתן עם הנקת תאומים שם ? לרוב אין ממש מקום...
איך בכלל הגיבו על הרצון שלכן להניק שניים...
איך היתה המדיניות בכל הנוגע לזמני ההנקה / האכלה ?
איך היתה המדיניות לגבי התמ"ל ? האם אפשר לקחת בקבוק תמ"ל מלא ? (מפקדת הערוגה חידשה לי וסיפרה שבמאיר - נותנים בקבוק תמ"ל רק עם הכמות שהתינוק אמור לקבל לפי הגיל שלו, שופכים חלק מהבקבוק),

ובכלל - מה שתרצו לשתף.

אני רוצה לאסוף את המידע הזה, גם כדי שכל מי שהולכת ללדת באחד המקומות האלה תדע מה קורה שם,
וגם כדי לנסות לעשות משהו עם זה כדי לשפר.

תודה

Bacio

New member
פגייה בבי"ח כרמל

היינו מאושפזות בפגייה בכרמל בסוף אוגוסט למשך שבועיים.

חדר הנקה קיים במחלקת יולדות בלבד. נקי ומסודר. אפילו יש בו שתי משאבות.
בפגייה קיימים שני חדרי שאיבה. אחד פרטי עם דלת, והשני חדרון בקצה אחד מחדרי הפגייה.
אחת מאחיות הפגייה היא יועצת הנקה מוסמכת (טלי), אבל היא מחלקת את המשמרות שלה בין הפגייה לבין מחלקת יולדות.
יש הדרכת שאיבה, וכאשר תופסים את היועצת, אפשר לקבל הדרכה רשמית.
מבחינת ידע ותמיכה, יש ידע והרבה תמיכה (אבל לפעמים רק בתיאוריה: כשלא היה נוח להם, ניסו להניא אותי מלשאוב בזמן מסויים).
אין בעיה להניק ליד האינקובטור/עריסה, יש פרגודים וכורסאות (לא הכי נוחות).
מדיניות זמני האכלה היא פונקציה של משקל. הגדולה הייתה כמעט מהיום הראשון בהאכלה כרצונה (שזה אומר מקס' של 4 שעות בין ארוחה לארוחה).
מבחינת כמויות, שוב זה פונקציה של משקל. הקטנה קיבלה בימים הראשונים מלבד הזנה ורידית גם תמ"ל פגים, וזה היה בכמויות מדודות, שלא קשורות כמה שיש בבקבוק המוכן.

דבר נוסף שלא ציינת הוא איתור לשון קשורה. כל התינוקות בפגייה (ונראה לי גם בתינוקייה) עוברים בדיקה של לשון קשורה (ע"י האחיות ורופאה), והתרה במידת הצורך.

אם אני אזכר במשהו נוסף בשעה סבירה יותר, אני אוסיף אז.

מסי 1982

New member
גם בבית חולים כרמל

ילדתי לפני שבוע
אומנם שתי בנות שנמצאות בפגייה.
אבל שמתי.לב שהבית חולים מאוד מאוד בעד הנקה.
אמהות שמבקשות הנקה אז מהתינוקייה מעירים אותם כל הזמן.
אני יכולה להגיד על עצמי שילדתי בניתוח חירום בהרדמה מלאה
אז כבר מהיום השני די הכריחו אותי לשאוב.
כן יושבו לגבי שאיבה וכל cc שיוצא אם זה או לאחרות הן ממש מתלהבות
ומעודדות ללא הפסקה.
הפגייה עברה דירה לנ0מקום זמני אז חדר השאיבה לא הכי נוח
ומה קצת לא נוח שהפגייה לא קרובה בכלל למחלקת יולדות
וכל עוד אני מאושפזת אז הם מבקשים לשאוב רק אצלהם
ואחרי ניתוח היה לי קשה להתרוצץ 3 פעמים ביום אפילו שזה היה על כיסא גלגלים.
אתמול התחלתי להניק קצת את אחת מהן והם ממש תומכים
ולא עזבו והסבירו לי הכל.
בסהכ הייתי נותנת להם ציון 8וחצי בכל הקשור להנקה

מעייני הישועה

פגיה- היינו שם זמן קצר, כך שקשה לי לתת אינפורמציה. היה עידוד לשאיבה ולהנקה.
תינוקיה- האחות שם איתרה את הלשון הקשורה. היה עידוד להנקה, נתנו השלמות תמ"ל על פי בקשתי, נראה לי שבהתאם למשקל 35 מ"מ.-
קיים חדר הנקה נעים, עם לפחות 2 משאבות, אפשר לקנות ערכות שאיבה בקפיטריה. בחדר הנקה וב2 המחלקות מסתובבות מ"ס יועצות הנקה מקצועיות מאד, שנותנות מענה מצוין גם לתאומים. שהיתי הרבה בחדר ההנקה בעקבות המלצה של אחות התינוקיה להניק שם עקב המשקל הנמוך ולמדתי המון מהשאלות והתשובות שנשאלו היועצות. בנוסף את התרת הלשון הקשורה עשיתי בבית החולים לאחר השחרור עם טופס 17, אצל ד"ר הוכוולד(?), רופא מקסים ומקצוען.

Bacio

New member
רק בקשר לשאיבות

אני הצלחתי אחרי שיחות עם יועצת ההנקה לקבל אישור מיוחד לשאוב במקביל עם משאבה פרטית שלי כדי שאוכל לשאוב דו"צ.
לפני כן, סחטתי למטה בחדר ההנקה של מחלקת יולדות (במקביל לשאיבה במשאבות שלהן) ואת זה הסכימו לקבל בפגייה.

כמו שאמרתי, הם מאוד פרו-הנקה, אבל לא תמיד זה מתממש בפועל.

תודה

תודה רבה בנות על השיתוף.

מבקשת עוד תגובות,

אני בודקת למי אפשר לפנות בנושא הזה,
אעדכן אתכן

תודה

danaga1

New member
פגיה בבני ציון

היחס להנקה?? איום ונורא.
אנחנו שם קרוב לשבועיים עם שני בנים שנולדו בשבוע 34 וכבר אוכלים מלא מבקבוק שאוב.
עד היום לא ניסיתי להניק אפילו פעם אחת מפחד שזה יאט את תהליך השחרור מהפגיה. אף אחד לא דיבר איתי על זה ולא הצלחתי לתפוס יועצת הנקה (לא מגזימה לחשוב על יחס מיוחד לתאומים... )
ואם אתן חושבות שאני מגזימה אז לא.. כל האמהות האחרות שדיברתי איתן מרגישות ככה....

טל ומטר1

New member
פגייה בשערי צדק אפריל 2013

מדניות הנקה מעודדים אבל לא תמיד ניתן להניק פג מהלידה .
בפגייה אין חדר הנקה יש חדר שאיבות לא הכי מסודר ודי חדרון כזה . ישנה כמות מספקת של משאבות גם דו״צ.
ביולדות איפה שהייתי מאושפזת היה חדר הנקה / שאיבה עם כריות הנקה ומשאבות נוח יותר ניתן לשאוב שם ולהביא לפגייה.
הדרכות הנקה ויועצות כנראה שיש אבל לא הייתי או התייעצתי.
לרוב האחיות בפגייה יש ידע רב בנושאי הנקה ואני יודעת שהרבה בזכות האחיות הצלחתי להגיע להנקה עם התאומים. כל אחת הזכירה ולימדה דברים בתנוחות ושיטות לעזור להם לינוק .
הכי כדאי להעזר באחיות במשמרת לילה . יש פחות לחץ ויותר פנאי להסברים ועזרה .
מדניות זמני האכלה היא די נוקשה לתינוק קטן כל שלוש שעות ויש העדפה לא למשוך אחרות יותר מידי . לכן קשה להאכיל לפי דרישה .
נותנים תמל נותנים אם יש צורך כהשלמה להנקה ואם אין חלב שאוב .

navi85

New member
תל השומר

ילדתי בתל השומר לפני חמישה חודשים
מאוד מאוד מעודדים הנקה אם כי לי היה ברור שאני מניקה בלי קשר לעידוד.
יש חדר הנקה ליד התינוקיה, לא כל כך יצא לי להניק שם. הוא גדול נעים מרווח, עם כורסאות והפרדת וילונות. כמו כן ראיתי שם שתי משאבות חלב של מדלה (הבנתי שניתן לקנות חלקים למשאבות בכניסה למחלקת יולדות (בסניף שילב))
כריות הנקה לא ראיתי במחלקה אבל גם לא ביקשתי או שאלתי- הבאתי מהבית.
יש הדרכות הנקה וגם דואגים לעדכן את היולדות מתי זה ואיפה. ובנוסף מסתובבות יועצות הנקה מקסימות בין החדרים ושואלות מי זקוקה לעזרה.
אצלי היועצת הנקה המקסימה הייתה מאוד מקצועית ונתנה לי טיפים קונקרטים לגבי הנקת תאומים ואף הסבירה לי והראתה לי כולל ממש להזיז לי את הקטנים ולעזור לחבר אותם כשהם ביחד על הכרית הנקה. היא הייתה לידי לראות שאכן ההנקה המקבילה מסתדרת לי ואף חזרה כל שעה וחצי בערך כדי לשאול איך הולך.
ממש לא התחננתי לעזרה, באו אלי. ידעתי איך להניק והעזרה הייתה להנקת תאומים שמעולם לא התנסיתי בה.
אצלי הייתה בעיית סוכר אצל הקטנה וביקשו שבנוסף להנקה אשאב לה עוד ואתן תוספת אחרי הנקה. היועצת הנקה ממש הנחתה אותי כיצד לסחוט ולאחר מכן לשאוב (ואפילו הראתה לי עליי איך מוציאים הרבה חלב- זה מאוד עזר), מאוד עודדה אותי עם השאיבה/ סחיטה הזו. וגם הסבירה לי לשאוב אחרי ההנקה ואז לתת את התוספת ששאבתי בארוחה הקודמת. קיבלתי הסבר מפורט על הצדדים מתי להחליף. אין לי מילה אחת רעה להגיד על יועצות ההנקה במחלקה.
לגבי ההנקת תאומים במחלקה- הסתדרתי אבל היה לי צפוף מאוד עם העריסות (הם היו איתי כל הזמן). הרבה פעמים עזר לי שהביאו את הקטנים אליי לכרית. כשעברתי למלונית כבר היה תענוג. והסתדרתי עם הנקה מקבילה לבד.
לגבי הרצון להניק שניים- כל הצוות והאחיות קיבלו את זה מדהים . התגובות היו מעריצות, שגרמו לי להרגיש מעולה.
לגבי זמני הנקה וההאכלה- אצלי נולדו מתחת לשלושה ק"ג ואמרו לי להאכיל כל גג שלוש שעות.
לגבי תמ"ל אין לי מושג כי לא נתתי
אגב בתל השומר ברגע שאמא אומרת שהיא מתכננת להניק הם שמים מדבקה של אני יונק ואז מעירים אתך האמא (במידה ומשאירה תינוק בלילה) ולא נותנים תמ"ל אלא אם האמא מאשרת.

סליחה שיצא ארוך...

ברמבם

יש חדר הנקה עם משאבות, כורסאות וכריות הנקה. יועצת הנקה מגיעה פעמיים בשבוע, האחיות בתינוקיה לא נוטות לעזור בהנקה (אכן לא תפקידן).
לדעתי ייתכן שזה מאוד תומך עבור לידה של תינוק יחיד, אבל לא היה אף אחד שיכול היה לעזור לי להיכנס להנקה במקביל, וכשהיה חיכיתי הרבה מאוד זמן למישהו שיעזור לי לצאת. מצד האחיות בתינוקיה היתה סקפטיות בנוגע להנקת תאומים, אבל ללא ספק הכשל הגדול ביותר (גם שלי) הוא שלא רצו לתת לי להניק בחדר התאוששות (לידה רגילה), וגם לא בשעות שאחריו מכיוון שפלטו מי שפיר ורצו לקחת אותם לתינוקייה כבר, ואחכ היו תחת אור וכל מיני כאלה. יצא שהנקתי לראשונה לקראת חצות אחרי שילדתי בין אחת לשתיים בצהריים, וגם אז אמרו לי ״הם רעבים, את מי את לוקחת?״.

סורוקה, לפני 4 שנים

דבר מאוד גרוע - לא נותנים להניק אחרי הלידה, ובכלל מפרידים לשעתיים - בלי לתת להחזיק! מזעזעים.

אין חדר הנקה, ביות מלא זו הברירה היחידה ולכן מניקים באותו חדר בו שוהים. אין הדרכת הנקה. אין יועצת רק אחות שעוברת ואומרת "כל הכבוד". מצד שני זו לא היתה הלידה הראשונה לי, ולא ביקשתי הדרכה.
אין כריות הנקה. התייחסו לרצון שלי להניק בהערכה גדולה ועידוד מילולי.

בקבוקי תמ"ל ניתנו סגורים, לא שפכו כלום. ניתן לקחת תמ"ל.

למעלה