תמיכה הדדית בקריירה? (הודעה של אורי

תמיכה הדדית בקריירה? (הודעה של אורי

0) "לאחרונה מתנהל דיון ברשימת התפוצה של לימודי נשים /מזה"ת בישראל על "השפעת הילדים על הקריירה של האשה האקדמאית" (שלושה ניחושים מהי). דובר רבות על חלקו של בן הזוג בנושא, בן הזוג, כי כל אלה שהעלו את חויותיהן היו סטרייטיות ונשואות. אני מכיר זוג לסבי אחד בשטח הזה, ואין לי מושג מה קורה שם. אבל מעניין אותי - מה קורה באמת עם לסביות? האם חלוקת העבודה היא יותר שויונית - והאם היא באמת עוזרת? ובזוגות הומואים, אם מוכרות דוגמאות? "

דוגמא

אמנם אנחנו אקדמאיות, אבל אין לנו קריירה אקדמית... א-ב-ל , פעם, הייתי נשואה לאשה אחרת, שהיום יש לה קריירה אקדמית (ו-לא בגלל זה התגרשנו
). נחשב, שאני פירנסתי, בזמן שהיא למדה?

אבל זה קורה גם אצל הרבה זוגות

סטרייטים - זה לא מיוחד ללסביות, נכון? ועוד שאלה - יש מילה יותר טובה ל"סטרייטים"? לא אוהבת אותה (מה, יש ישרים ויש עקומים?).

אצל רוב הזוגות הסטרייטים

בד"כ האשה תומכת, והבעל לומד... זו בדיוק כנראה הסיבה, שרוב הרופאים נשואים לאחיות.. ולא להיפך. ו- המילה הרשמית לסטרייטים - היא הטרוסקסואלים. פעם הייתי מקפידה על זה .. אבל עם הגיל...

אבא גאה

New member
ברידרס?

אפשר להגיד הטרו בקצרה שזה דומה להומו/לסבו.... ומילים הם רק מילים מה שחשוב הוא שאנחנו יודעים שלמרות שאת עם גבר את עקומה

מה זה המילה הזו../images/Emo163.gif

כבר שנים שאני רואה אותה, בעיקר בהטייה של "ברידרית" וניחשתי שמדובר בסטרייטית, אבל לא ממש קלטתי, ובטח שלא הבנתי מאיפה זה בא. לא ייתכן שמהפועל "breed", נכון? כי אז יוצא שהומולסבים המציאו לסטרייטים כינוי מתוך היכולת שלהם להתרבות , וזה מסריח בעיני. אנא האירו את עיני!

טוטולס

New member
כן מהפועל breed

וכבר ראיתי את המילה ברידרס משמשת לתיאור הומולסביים מתרבים (רחמנא ליצלן).

אבא גאה

New member
הדביל שהמציא?

אני לא יודע אבל אם לא שמת לב אז אני השתמשתי בו כאן....... אמנם בהומור אבל השתמשתי

טרודי

New member
ואני ראיתי את המילה

בשימוש אצל חופשיים-מילדים-מבחירה (childfree by choice), כשהם מדברים בזלזול על האנשים שכפופים לאינסטינקט החייתי להתרבות... ובכלל כהתייחסות לכל מי שמביא ילדים בלי לחשוב.

טרודי

New member
מבחינת החופשיים-מילדים,

כל מי שמביא ילדים עושה זאת בלי לחשוב. כי אף אדם שיחשוב בהגיון לא ירצה לכבול את עצמו לעלוקות רועשות, מלכלכות, גוזלות-משאבים, וכפויות טובה כאלה. לא?

אמן !

צודקים. אין שום דבר הגיוני בהורות. כלום. אפס. נאדה. אני מאד ממליצה, לוותר על הורות... לכל מי שיכול/ה . (אני למשל.. כמעט הצלחתי.. אבל... ברגע האחרון...
)

blonda3

New member
../images/Emo6.gifחחח גם אני

הייתי נשואה פעם לאחד שלמד וגם אני פירנסתי אותו/תנו אז הגיע לי משהו בגלל זה? קדחת. עוד טענו שאם פירנסתי בעבר אז אני יכולה לפרנס את עצמי גם בהווה.... הם עוד יכלו לבקש ממך מזונות אז תיזהרי עם ה"טיעונים הללו".....
לגבי הרופאים והאחיות אני לא בטוחה שאת צודקת מה גם שנדמה לי שאחוז הרופאים שנישאים לאחיות הוא ממש נמוך. (אולי יש שם הרבה רומנים אבל נישואין?בשביל מה?) אבל השאלה במאמר היתה האם וכיצד משפיעים הילדים על הקריירה?-לא? כי אצלי זה השפיע. אני בזמנו וויתרתי וחבל.... והוא כמובן שלא-ומזלו.

למעלה