תמיכה טכנית למחשבי לנובו

isoaq

New member
תמיכה טכנית למחשבי לנובו

שלום חברים , אני תומך טכני למחשבי לנובו ארה"ב לשעבר , לכן אני יכול לענות תשובות אמיתיות ושונות מהתמיכה ,מי שצריך תמיכה התקנה שיחזור וכן דברים לא רישמיים , סדרות think ו idea שיבקש באשכול ,

מי שצריך עזרה עם אחריות לינקים איך מתקנים בחינם וכו מוזמן .

ו אולי

New member
USB ב P50

שלום,
אשמח אם תוכל אולי לעזור לי עם בעיה ב USB ב P50 חדש.
כשאני מחברת דיסק חיצוני 2.5" (שאין לו חיבור נוסף לחשמל) USB3.0, הנורה של הדיסק נדלקת אבל המחשב לא תמיד מזהה אותו. לפעמים המחשב מזהה אותו רק אחרי שמעבירה את הדיסק בין כמה מה Ports או מרסטת את המחשב.
לפני כמה ימים קיבלתי BSOD כשחיברתי את הדיסק הזה.
הדרייברים מעודכנים, הדיסק החיצוני הזה עושה רושם תקין.
אין בעיה בחיבור DOK, או דיסקים חיצוניים 3.5" שיש להם חיבור לחשמל.
תודה!

isoaq

New member
שלום , אז ככה

ארדיסק חיצוני באמת צריך יותר חשמל , כדי שנוכל לזהות את המחשב ואת מערכת הפעלה ,לנובו מספקת תוכנה לפיתרון תקלות LSC ,סריקת חומרה וזיהוי הרכיבים
http://pcsupport.lenovo.com/il/en/downloads/ds104501
אשמח עם תתקיני אותה ובסיום סריקת התוכנה תעלי את הדוח HTML ,

צירפתי תמונה של חיבור USB 3.0 שתמיד נותן חשמל גם כשהמחשב מכובה או במצב שינה ,

P50 זה מחשב מהסידרה העיסקית , כדי לפענח את התקלה של המסך הכחול
אשמח אם תעלי תמונה (אפשר מהטלפון ) של המסך הכחול עם דגש על ההודעה בתחתית המסך שהיא נותנת ,

בדרך כלל זה יכול להגרם מכמה סיבות :
-אין מספיק חשמל ביציאה
-עידכון ביוס (לא דרייבר של חלונות)
-מכונה וירטואלית או שליטה של מנהל רשת בעבודה (ביטחון מידע)
-עידכון למערכת הפעלה מצד מיקרוסופט או מצד לנובו

+ניתן לבצע שיחרור חשמל סטטי ליציאות USB באופן הבא :
כיבוי המחשב והוצאת הסוללה
לחיצה על כפתור ההדלקה 60 שניות רצוף
חיבור הסוללה וכבל טעינה והדלקה מחדש.
* תוכנת ניהול צריכת חשמל חדשה מהקישור הבא
http://pcsupport.lenovo.com/il/he/p...ERIES-LAPTOPS/THINKPAD-P50/downloads/DS032258

ו אולי

New member
תודה!

הורדתי את שתי התוכנות מהלינקים ששלחת, התקנתי את תוכנת ניהול צריכת החשמל, ה LSC כבר היה מותקן אצלי.
במה אמורה לבוא לידי ביטוי הגרסא החדשה של תוכנת ניהול צריכת החשמל?
איך אפשר לבדוק האם המתח בכל ארבעת ה usb ports תקין?
מצרפת את ה BSOD שקרה השבוע מייד כשחיברתי את הדיסק החיצוני של ה 2.5".
&nbsp
&nbsp
כשקיבלתי את המחשב עידכנתי את ה BIOS ל 1.37, ראיתי שיש עדכונים חדשים יותר.
מדובר על מחשב פרטי, שלא מחובר לרשת.
אני עובדת עם win 7 pro, כיביתי את העדכונים האוטומטיים של וינדוס כי כמה פעמים הם עשו לי בעיות. מתקינה לעיתים קרובות ידנית את ה security updates ואת מה שנראה לי רלוונטי.
הרצתי הבוקר את ה quick test שב LSC הוא נתקע מעל שעה על 9% בשלב של x87 Floating point test, כשניסיתי לסגור את התוכנה המחשב קפא ואפשר היה לכבות אותו רק דרך ה power button.
&nbsp
הרצתי לפני כמה שבועות בדיקה מלאה דרך ה Select test ולאחר מכן בדיקת זכרון של כמה שעות שתיהן היו תקינות
ערכתי את הבדיקות הנ"ל בגלל כמה BSOD, שלא היו קשורים לחיבור הדיסק החיצוני. אני מקבלת BSOD מדי כמה שבועות, עם הודעות שונות ולא מצאתי חוקיות מבחינת הפעילות שגרמה ל BSOD.
בסה"כ המחשב נהדר מבחינת הביצועים, המקלדת, ומרחב הגוונים של המסך, אבל הוא לא ממש יציב. לפעמים אחרי reset הקורא טביעת אצבע לא עובד וצריך להקליד את הסיסמא, ה resource monitor לא עובד וכשפותחים אותו נפתח "חלון שקוף", ז"א רואים רק את המסגרת של החלון ללא התוכן. הסנסור קליברציה של הצבע הוא צעצוע לא יעיל. התקשורת bluetooth עם הסמארטפון עובדת באופן חלקי.
אלו דברים קטנים שמציקים ומעצבנים כשמדובר על מחשב עיסקי ולא זול, אבל בינתיים זה לא היה מספיק מגביל בשביל להתעסק עם הפעלת האחריות.
&nbsp
תודה רבה!
&nbsp

isoaq

New member
תשובה :

היי , המסך הכחול פירוש 3 דברים זיכרון ארדיסק ושגיאה תוכנתית

נתחיל מהכבד אל הקל :

האם שידרגת את הזיכרון לאחרונה ?
+הסרה והשארת המקורי תתן לנו אינדיקציה

ארדיסק המקורי באחריות וניתן להחלפה במידה והוא כשל בבדיקה פרטנית שלו
+מומלץ להחליף ל SSD הוא יציב וחסין 100 אחוז למסכים כחולים
ב P50 ניתן להתקין כרטיס SSD נוסף וגם במקום כונן אופטי או את הראשי

במידה ואת יודעת או חושבת שהרצת תוכנה זדונית או הסרת אנטיוירוס (גורם לשגיאות במערכת הפעלה לעיתים)
+ניתן להכנס ל CMD בתור אדמין וולהריץ את הפקודות
sfc.exe /scannow וגם chkdsk /f /r
זה יבדוק את הקבצי מערכת ויתקנם
+פתרון אחרון ומומלץ לגבות בדיסק און קי דברים חשובים ולהתקין את המערכת הפעלה מחדש

*הנייד שלך חדש יחסית למערכת הפעלה בת 8 שנים

במידה והסתדר ספרי מה עזר במידה ולא אז תוסיפי פרטים על תוכנה מסויימת שאת משתמשת , יש הגדרות לכרטיס מסך לביצועים מיטביים .

ו אולי

New member
תודה, כבר עשיתי את כל הנ"ל

תודה על הנסיון לעזור
לא שידרגתי את הזכרון, ו memtest רץ במשך לילה שלם ללא בעיה.
המחשב הגיע עם HDD 500GB, הוספתי לו SSD שהעברתי אליו את מערכת ההפעלה (ב P50 יש מקום ל 2 דיסקים SATA, אין לו כונן אופטי)
ב chkdsk ו sfc לא נמצאו בעיות.
לא מצאתי חוקיות בהופעת המסכים הכחולים, הודעות השגיאה שהתקבלו בהן שונות, אני לא יכולה לייחס אותם להפעלה של תוכנה ספציפית. ומכיון שזה קורה בתדירות נמוכה אז קשה לבודד את הבעיה. לא יכולה לאורך זמן להשאר עם אחד משני הדיסקים.
אני מעדיפה להמנע מהתקנת מערכת ההפעלה מחדש, אעשה זאת רק אם לא תהיה ברירה והתדירות של ה BSOD תהיה הרבה יותר גבוהה.
&nbsp
הבעיה בחיבור דיסק חיצוני 2.5" קרתה מההתחלה, ולמעט פעם אחת השבוע לא היה לה קשר ל BSOD. אם נשים רגע את ה BSOD בצד -
1. האם יש לך הצעות איך לבדוק את בעיית חיבור הדיסק של ה 2.5" ל USB? איך אפשר לבדוק שהמתח בכל ה usb ports תקין?
2. האם תקיעת המחשב בביצוע quick test שב LSC בשלב ה x87 Floating point test, מצביעה על בעיה במחשב, או שהבעיה היא בתוכנת LSC?
3. האם אתה יודע אולי לפתור את הבעיה עם ה resource monitor ? כשמפעילים אותו נפתח "חלון שקוף", ז"א רואים רק את המסגרת של החלון ללא התוכן. מחיפוש באינטרנט כנראה שזאת בעיה שכיחה שקשורה למסכים ברזולוציה גבוהה ו/או להגדרות התצוגה של ה windows או כרטיס המסך. לא מצאתי לה פתרון.
תודה

isoaq

New member
אנסה לעזור

היי ,
אני אנסה לעזור לפי המידע החלקי שציינת ,על פניו נישמע תוכנתי .
המחשב עצמו מאד מאד חזק ותקין לפי הבדיקה הקודמת
&nbsp
בלי לדעת בדיוק עם המערכת הפעלה 32 או 64 ביט או קונפיגורציה ספציפית לפי מספר סידורי ,אם יש 2 כרטיסי מסך צריך לצמד תוכנה כבדה מסויימת לכרטיס גרפי החזק לחצן ימני על הדסקטופ והגדרות נבידיה ,
&nbsp
+ נקודה צפה שייכת לדרייבר של אינטל לערכת שבבים ומעבד
יצא באמת ביוס חדש 1.39 וגם קושחה לSSD ולכרטיס אלחוטי חדש מצד אינטל
&nbsp
+ הראש של הכבל USB מוכנס עד הסוף ?
3\4 באמת גורם למחשב להתחבר ולנתק לסירוגין ,ניסית כבל או ארדיסק חיצוני אחר ?
עקרונית כל היציאות הם USB 3 עם 0.9 אמפר יציאה מס.2 נותנת 1.5 אמפר שזה
מספיק ,USB-C (אם יש לך מתאם הוא הכי מומלץ מכל הבחינות.
&nbsp
- במנהל ההתקנים צריך לבטל את האופציה לכבות את ההתקן ,צירפתי תמונה
&nbsp
אחרי כל עידכון תאתחלי את המחשב שהשינויים יכנסו לתוקף,תאמרי לי עם הסתדר
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ו אולי

New member
תודה, מעריכה מאד את העזרה והשקעת הזמן!

הקונפיגורציה שיש לי היא
win7 pro 64, 6700HQ, Quadro M1000M 4GB, display 4K,
8GB, HDD 500GB+SSD 120GB
משתמשת ברזולוציה 2048x1152, עם scaling של 150%
&nbsp
התקנתי את העדכונים האחרונים כולל ה BIOS 1.39.
וביטלתי במנהל ההתקנים את allow the computer to turn off this device.
כרגע החיבור של הדיסק עובד, נראה האם זה כך ישאר כך בימים הקרובים. הבעיה באה והולכת והרבה פעמים מסתדרת אחרי reset ועשיתי עכשיו כמה resets בעקבות העדכונים.
&nbsp
כל הדיסקים החיצוניים האחרים שיש לי הם 3.5" עם חיבור לחשמל ואני מניחה (ויכול להיות שטועה) שהבעיה היא לא בדיסק 2.5" או בכבל שלו כי כשהמחשב מזהה אותו אז הכל עובד תקין ויציב. וכן, בדקתי שמכניסה את הכבל עד הסוף.
&nbsp
לא מופיע אצלי ה tab של power בחלון של ה USB Hub במנהל ההתקנים (מצרפת תמונה), איך אפשר לראות אותו ?
&nbsp
ניסיתי להפעיל את ה resource monitor עם כל אחד משני כרטיסי המסך, זה לא עזר, עדיין מקבלת רק את המסגרת של החלון ללא התוכן (מצורפת תמונה).
המון תודות!
&nbsp

למעלה