תמיכה מול QA קצת מחשבות

erandd

New member
תמיכה מול QA קצת מחשבות

דיון שהחל עם XSLF ונראה לי רלוונטי. מה לדעתכם טיב מערכת היחסים בין שני הגופים? מה כל אחד אמור לספק לשני כדי שיעבדו טוב יחדיו? איך הם יכולים להפריע אחד לשני?

במשפט אחד - זרימה דו כיוונית.

חשוב שתהיה בין שני החלקים האלו זרימה דו-כיוונית של מידע. על כל באג שהופיע ב-QA צריכה להיות הודעה גם לתמיכה ולהפך. הבעיה מתחילה כשיש לך איש תמיכה שמעביר כל בעיה וגם הקטנה ביותר ל-QA לשחזור ובדיקות. צריך להיות שיקול דעת אבל זה כבר עניין של ניסיון.

erandd

New member
אתה לא חושב שצריכה להיות מדיניות

לגבי מה מעבירים, דרך מי וכו?

vinney

Well-known member
בכלל לא

אין שום סיבה להעביר כל באג לתמיכה, למה ? אולי משהו קריטי שיכול להשפיע על משתמשים ונתגלה כשהאפליקציה כבר בייצור, כחלק מהכנה לעדכון לא צפוי, לא יותר מזה. בנוסף, מנהלי מוצר אמורים לעדכן את התמיכה בתוכניות לגרסאות הבאות ברגע שיאושרו, אבל אני לא חושב שזה צריך להיות חלק מעבודת ה QA.

עפר פרת

New member
אצלנו בשכונה

לQA ול-Support יש יחסים חמים של שיתוף פעולה (פרטתי כאן בלי סדר מסוים): 1. התמיכה יכולים לפתוח "תלונה" ל-QA (באג התגלה על-ידי לקוח ולא על-ידי הבדיקות) 2. התמיכה עוזרת ל-QA לאפיין עבודת לקוחות 3. שתי המחלקות עוזרות זו לזו בשיחזור סביבות עבודה ובאגים 4. התמיכה משתתפת ב-Risk analysis 5. QA מוסר לתמיכה bypasses ידועים (התמיכה מתעדת אותם במאגר המידע) 6. QA פונה לתמיכה כ"שובר שיוויון" במקרים בהם אין הסכמה לגבי תיקון באג מסוים (האם חייבים לתקן, או שאפשר לדחות) בטח יש עוד המון אינטראקציות מעניינות ומועילות בין שני הגופים הללו

erandd

New member
ומנסיוני לגבי תמיכה (משרשור XSLF)

אצלנו יש איש תמיכה אשר אני נעזר בו רבות בכל הקשור בשדרוג פרוייקטים קיימים. הוא מסייע לי בהגדרת החשיבות, נקודות רגישות אצל הלקוח, קבצים שמגיעים מהלקוח. ובכלל מסנן לי 90% מהרעש שמגיע מהלקוח. איש תמיכה טוב מכיר את ההיסטוריה של הלקוח ויכול ליישר אותך לגבי בעיות ישנות שהיו, מידע רקע על הצרכן הסופי ועוד. זה רק כמובן מה הוא נותן לנו, אני חושב שיש עוד הרבה לכתוב על מה אנו מספקים לתמיכה

למעלה