תמיכה רגשית בילד עם CP קל מאד

Angy2

New member
תמיכה רגשית בילד עם CP קל מאד

שלום רב לכולכם.
ניסיתי בפורום השכן ומנסה גם פה.

לפני כמעט שנה אובחן בני בCP קל (חולשה בצד שמאל - יד+רגל). מאז הוא מטופל בשלל רחב של טיפולים החל מפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק , הידרותרפיה וכו'. עושה רושם שה"תלונה" הכי תדירה ששומעים זה ש"אם לא הייתי יודע לא הייתי שם לב" - שככל הנובע מהמון עבודה שלנו איתו בבית ובמטפלים הנפלאים שלו. - אבל זה החלק הפיסי. בחלק הרגשי - יש בעיה לא פשוטה.

בשנה הבאה הוא עולה לכיתה א' וככל שמתקרב הזמן אני יותר מודאגת, איך יסתדר אבל יותר מזה - מה יעשה מול אלה המציקים לו. הוא ילד גמלוני ורגיש מאד.
אנחנו מטופלים דרך המרכז להתפתחות הילד אצל מישהי חביבה מאד אבל אני חשה שהיא לא מספיק יודעת איך לסייע לו להתמודד עם הבטחון הנמוך והקשיים המרובים בהם נתקל עקב הקושי שלו.
האם יש פסיכולוג ילדים או מומחה אחר שאפשר לפנות אליהם? (גרים באזור המרכז, קופ"ח כללית).
אשמח לכל סוג של מענה, גם לעצות בהתמודדות עם המעבר הזה, שמפחיד אותי מאד כי הוא נתקל בהרבה יותר קשיים מכל ילד אחר...

smile li

New member
תשובות

אתחיל בכך שאני תמיד נהנת לקרוא הודעות של הורים אכפתיים שעושים כל שביכולתם לסייע לילדיהם בהתמודדות עם מגבלה כזו או אחרת ונראה שאתם אכן עושים עבודה יסודית שנושאת פירות.
אז מן הפן הפיזי, אנחנו פחות מוטרדים. לא בטוח שילדים ישימו לב שקיימת בעיה, הרי אם הבעיה היתה כה בולטת, סביר שהייתם מגלים אותה הרבה קודם ולא רק לפני כשנה.
באשר לפן הרגשי, אם את חשה שהמענה הנפשי אותו בנך מקבל מטעם המרכז להתפתחות הילד אינו מספק, כדאי לשקול טיפול במקום אחר או אפילו באופן פרטני. זה לא חייב להיות טיפול פסיכולוגי, רצוי שיהיה יותר טיפול חווייתי שמתמקד בנקודות החוזק שלו. כך למשל, אם הוא אוהב מאד מוזיקה, אז טיפול במוזיקה, אם הוא אוהב בעלי חיים - אז טיפול באמצעות בעלי חיים יכול לחולל שינויים גדולים בבטחון העצמי של הילד וכן רכיבה על סוסים וסוגים נוספים של טיפולים.
חשוב לחזק את דימויו העצמי של הילד, להעצים את נקודות החוזק שלו ואולי כדאי, אם ידוע לכם כבר בשלב הזה, להכיר בינו לבין ילדים מסוימים שילמדו איתו בבי"ס בשנה הבאה. מספיק שיהיה לו חבר אחד או שנים והוא יהיה הרבה יותר נינוח ושמח מאשר יגיע לכיתה בה הוא לא מכיר או לא מסתדר חברתית.
אם בשלב מאוחר יותר ילדים יציקו לו בגלל בעייתו, חשוב ללמד אותו להתעלם ולהדעת שזה רק מצביע על חולשה שלהם. הרי ילדים ואנשים שמציקים לאחרים אולי נצתפסים לרגע כחזקים, אבל בפועל הם בדיוק ההיפך ובכל אחד אפשר למצוא "פגמים" שאם רוצים אפשר לצחוק עליהם (אמרו זאת לא מתוך כוונה ש"ירד" גם על ילדים אחרים, אלא שיבין שאף אחד לא מושלם וגם הילדים המציקים לא נטולי בעיות) - אחד אולי קצת גמלוני, לשני יש משקפיים גדולים, השלישי שמן, הרביעי תלמיד מתקשה וכו'. לכל אחד יש בעיות והחוכמה היא לדעת שלמרות הבעיות, לכל אדם יש גם צדדים טובים שאסור להתעלם מהם! וכאן המקום לתת דוגמאות: אתה ילד רגיש, אכפתי, חכם, יפה, גיבור, ילד שמביא הרבה אושר למשפחה וכו'.

אני מקווה שנתתי מעט כיוון, אשמח לסייע בשאלות נוספות.
חג שמח!

למעלה