תמיכה

rakefet666

New member
תמיכה

אני לא חושבת שמישהו פה באמת יוכל לעזור לי אבל סתם רציתי לפרוק- החתולה של ההורים שלי כבר לא צעירה ולמרות שפעם היא הייתה שמנמונת בחודשים האחרונים היא התחילה להוריד במשקל באופן דראסטי עד שעכשיו היא ממש עור ועצמות. היא חלשה ולא מוכנה כמעט לאכול. עברנו לה בהמלצת רופא לאוכל רך ומשמין יותר ואותו היא אוכלת טיפה אבל זה עדיין מאמץ לגרום לה לאכול (היא אוכלת טיפה ואז היא מוכנה לאכול עוד רק עם מאכילים אותה ביד חתיכה חתיכה).
הוטרינר עשה עליה מלא בדיקות והוא מודה שאין לו מושג מה הבעיה, היא בריאה לגמרי חוץ מזה שהיא הופכת לנו לשלד מול העיניים. הוא המליץ לנו לקחת אותה לעוד חוות דעת כי הוא כבר לא יודע מה עוד יכולה להיות הבעיה. ואני לא יודעת לאן לקחת אותה- אתם מכירים וטרינר\מרפאה ממש טובים באיזור זכרון יעקב-חדרה אולי?
חוץ מזה בעיקר רציתי לפרוק כמה שקשה לראות את החתולה שגדלה איתי כלכך חלשה ועצובה (היא כבר בקושי מנקה את עצמה כי אין לה כוח והפרווה הרכה והיפה שלה כבר לא יפה כמו פעם...)

Yukita

Active member
מנהל
בית ברל

שם יש את "חוות דעת" - בית חולים וטרינרי עם מגוון מומחים, אולי יוכלו להוסיף מידע.
&nbsp
מה שכן, תוך תלות בגורמים כמו בת כמה החתולה, אחת השאלות היא גם עד כמה לקלקל לה את איכות החיים בבדיקות. אם אינה קשישה מאוד, יתכן שאפשר למצוא סיבה ואז גם מרפא, אבל אם היא מאוד מבוגרת, יתכן שלרית אותה לכל מיני בדיקות במרפאות מפחידות יקשה עליה מאוד. יתכן שכדאי קודם כל להכין תיק עם כל תוצאות הבדיקות שכבר נעשו ולדבר איתם בלי החתולה, כדי ליצור איזושהי דיעה אצלכם אם בכלל נותרו אופציות משמעותיות שכדאי לבחור בהן. לא קל...

דרורפפ

New member
'חוות דעת' בבית ברל זה המקום הכי קרוב?

אני חושב שהנסיעה הארוכה היא בעיה בפני עצמה, אולי עדיף להתפשר על מקום קרוב אחר? (לוטרינר אין המלצה?)

Yukita

Active member
מנהל
זה מקרה מיוחד

הוטרינר שלהם לא איתר אתהבעיה והמליץ להם לחפש חוות דעת נוספת. במקום לבזבז זמן ולחזור על אותה בעיה, מוטב להגיע לאחד מהמרכזים הוטרינריים מרובי-המומחים, שגם יש להם ציוד מתקדם (לדוגמא, כשהיה צורך בCT לכלבה שלי, הוטרינר שלי הפנה אותנו לבית ברל ולמומחה המתאים שם, ואנחנו מירושלים).
&nbsp
כלומר, השיקול הוא שצריך משהו מעבר לוטרינר הרגיל. בעלי החתולה הם אלה שצריכים לקבל את ההחלטה בדבר השקעה של זמן, כסף, ולהחליט גם לגבי קושי מבחינת מרחק.

גם אנחנו היינו לאחרונה בבית ברל והתרשמתי לטובה

אם כי אני מבינה מה התכוון אמרוגם. ואכן זוהי רפואה יקרה, אבל צריך לזכור שכמו אצל בני אדם רפואה פרטית ועוד מתקדמת עולה ביותר.

מדובר במקום עם מומחים מצויינים וציוד חדיש, שמסוגלים לתת את הרפואה המתקדמת ביותר שיש. אם רוצים לאתר מה הבעיה ומהן הדרכים לפתור אותה זה בהחלט יכול להיות המקום. במקרה כזה הוטרינר הפרטי יכול לפנות אליהם למומחה ספציפי להעביר את כל המידע, להסביר מה הוא עשה, ומה הוא מצא, לאיזה כיוון ההרהורם שלו, ולקבוע עם מומחה ספציפי לקבל חוות דעת והנחיות טיפול.

לגבי הטיפול עצמו זה נתון כמובן לשיקול דעת של בעלי החיה. צריך לקבל את התמונה המלאה, איזה טיפולים היא כוללת, איזה מעקב ומה הוא כולל, תופעות לוואי, ועלות כספית, גיל החיה, מצבה הכללי, כמה הארכת חיים ניתן להפיק מהטיפול, וכו', ולעשות את השיקול. אנחנו קיבלנו תמונה מלאה וייעוץ נהדר מהאונקולוגית שם והחלטנו שלא לתת טיפול בכלל. קיבלנו תמיכה להחלטה שלנו מהרופאה, המלצות להמשך הדרך, ואף אחד לא לחץ עלינו למרות זאת להמשיך בטיפול או לטרטר את החיה שלנו.
אבל כן, לפעמים רופא יכול להיות נלהב ומתלהב לכיוון של טיפול שהוא חושב שהוא מיטבי, והלקוח, אנחנו, יכולים להסחף, ואחרי זמן מה למצוא את עצמנו במעגל קסמים של טיפולים, טרטורים והוצאות כספיות גדולות, וניתן תמיד לכל אורך הדרך לעצור ולומר די. לא מתאים לנו.

ארמורגם

New member
מצטרף ליוקיטה (אבל לא לגבי בית ברל)

האם הוטרינר נתן לה כדור לעידוד תיאבון ו/או זריקה נגד בחילות? הכדור מאוד זול (כ-4 ש"ח לכדור, ונותנים רבע כל 3 ימים) כך שלא מזיק לנסות אותו. הזריקה כבר יותר יקרה ומחזיקה פחות זמן (24 שעות). זה לא פותר את הבעיה, אבל יכול לתת מרווח נשימה בזמן שחושבים מה לעשות.

מה מראות בדיקות הדם?
איזה עוד טיפולים הוא ניסה?
תוכלי להתייעץ עם הבדיקות בפורום רפואת חיות מחמד. עונים שם וטרינרים.

אם החתולה מבוגרת, עדיף לא להתעלל בה בבדיקות פולשניות. כמובן שאם יש לכם תוצאות של בדיקות, תוכלו ללכת בעצמכם להתייעץ ולקבל חוות דעת שניה על סמך המסמכים, אך סביר שהרופאים ירצו גם "לראות" אותה (שזה שם קוד ללדחוף לה מחטים ולהרדים אותה לצורך בדיקות נוספות).

לגבי בית ברל, לי אישית אין ניסיון טוב איתם. אם בכל זאת תחליטו ללכת לשם, תכינו הרבה כסף נזיל ותשלימו עם העובדה שהיא כנראה תמות בכל מקרה, אבל אחרי שחוררו אותה, הרדימו אותה, אשפזו אותה, וגמרו לה סופית את הרצון לחיות.

למעלה