תמימות 2.0?

פגעסוס

Well-known member
תמימות 2.0?

אפי פוקס כותב על סוף עידן התמימות של הWEB2.0. בעידן בו חברות משלמות לאנשים להקפיץ דירוגים של אתרים בDIGG, לכתוב טוקבקים מטעם בצורה נסתרת, וליצור בלוגים שהם בעצם קד"מ לפעילות של סכיני גילוח, האם אנחנו עדיין מאמינים שהרשת יכולה להתמודד עם המסחור שמציף אותה? מה אתם חושבים על הרעיון של בלוגים מטעם? הייתם נכנסים לבלוג של מישהו שכותב מעולה, אבל תמיד יש בדבריו איזשהו לינק לאתר מסויים או שהוא תמיד מהלל חברה מסויימת (מבלי להצהיר על כך שזו פרסומת)? כמה זמן ייקח עד שבלוגים שכאלה יציפו את הבלוגספירה, אם בכלל?

אישית אין לי בעיה אם בלוג שכזה אבל

רק אם הוא מצהיר מראש על העניין כך אני רואה אותו כעיתונאי מסקר ולא כבלוגר תמים רואה חשיבות גבוהה לגילוי הנאות במקרים שכאלו

אני חושבת שבקלות אפשר לעלות על בלוגרים כאלו

כי בלוגרים אמיתיים לא כותבים המלצות לאתרים מסחריים. זה רק יהפוך את הגלישה ברשת ליותר איטית וארוכה.

פגעסוס

Well-known member
לאו דווקא...

מי שירצה לפרסם אתר אחר בתפוז (HEEP לדוגמה) יוכל לפתוח בלוג שיעסוק בנושאים. ולהזכיר מילים פוטנציאליות כקישורים. למשל, כשיכתוב על יהודה לוי, המילה יהודה לוי תקשר לסרטון בHEEP שיראה ילד מחקה את יהודה לוי. וכאשר יכתוב על מזגנים, המילה מזגנים תקושר לסרטון בHEEP על איך מקפיאים קולה באמצעות מזגן. מן הסתם עדיף לו לא להגזים בקישורים, אבל אם הוא יכתוב טוב, סביר להניח שמעטים מאוד ישימו לב לפרסום הסמוי.

מצד אחד אבל מצד שני מעטים מאוד

גם יהיו בין קוראיו ואז המטרה לא הושגה ובבלוג שכזה מבחן התוצאה קרי חשיפה/כניסות/תגובות הוא הקובע

siv30

New member
אולי לא הבנתי

אבל הקוראים והמקליקים (לא אלה מטעם) לא יבחינו שיש כאן בעיה? אני חושבת שבסופו של דבר צריך לתת את הקרדיט לגולש האינטיליגנט. כמו שאנחנו יודעים לסנן הצפת פרסומות בטלביזיה או תוכן שיווקי במסווה בסרטים, אני רוצה להאמין שנדע לסנן גם ברשת.

ע ל ו מ ה

New member
גם אני מצטרפת לדעות הלא חוששת

אולי כי יש לי צורך להרגיע את עצמי... אבל אני מאמינה שכמו שהמסחור חודר לכל מקום, והתמימות אבדה בכל מיני מקומות, לא תהיה חדירה מוחצת ו-overwhelming ל-Web 2.0. גם האימייל לא "בוטל" או הפך בלתי נסבל בעקבות הספאם. למדנו לסנן, למדנו לזהות, ויש לנו כלים להתגבר עליו. מאמינה שכך יהיה גם על ה-Web 2.0, פשוט כי תועלתו רבה מדי מכדי להתמוטט מהמסחור. דעתי האישית. מעניינת השאלה שלך לגבי הבלוגר הכותב המוכשר שיכניס קישורים סמויים. אם אשים לב, כנראה אחרים אותו, אפילו שזה מיותר. אבל בסופו של דבר, אם הוא כותב מוכשר והתוכן שלו מעניין, כנראה שלא נורא שהוא גם מפרסם משהו תוך כדי. כמה כותבים מוכשרים כבר יש, שגם מעניינים אותי? אז אם הם מרוויחים על זה כסף ובזכות זה יכולים "לעבוד" בזה ולספק לי עוד תוכן מעניין - אולי יש בזה אפילו יתרון בשבילי?

siv30

New member
לגבי החרמת בלוגר וכו'

כשכתבת את זה כך, הזכרת לי פרסומות סמויות בסרטים. בהתחלה נורא היתה התקוממות נגדן אבל עם השנים ההתקוממות שככה וזה הפך לסטנדרט. אני מניחה שזה מה שיקרה גם בבלוגים. אם כי מעניינת הפרופורציה הכספית של התמורה.

האמת שזה מעיק

היה איזה אחד בפורומים שחוץ מהחתימה שלו תמיד הכניס למטה קישור למשהו פוליטי, לא היה קשר כמובן לתוכן ההודעה. אישית, שנאתי לקרוא את הודעותיו. כשמישהו ממליץ לי על משהו כל הזמן וזה לא כי הוא מאמין בזה אלא כי הוא מקבל כסף על זה, האמינות שלו נפגעת בעיניי.

למעלה