תמי ורז שלום,

תמי ורז שלום, ../images/Emo39.gif

הבן שלי בן 7, סובל בשלושה הימים האחרונים משילשולים קשים וריריים. הוא היחידי במשפחה שסובל משילשולים (כנראה התיידד עם וירוס סימפטי מהגן). והשאלה שלי: האם לפנות לרופאת ילדים ולבקש אנטיביוטיקה, למקרה שמדובר בדיזינטריה (היה מקרה של דיזינטריה בגן שלו לא מזמן), כדי שלא "נתקע" ביום העצמאות בלי שום תרופה שיכולה לעזור לו, או לחכות עד יעבור זעם? רק כדי לתת תמונה מדוייקת יותר: אין לו חום, הוא חיוני ובמצב רוח נהדר, שותה ואוכל כל מה שאני מכינה לו (מרק עוף, אורז, גזר מבושל, טוסטים ושאר המאכלים המשעממים שאוכלים במצבים נזילים אלו). תודה מראש, תהיו גם אתם בריאים, אמא כל היום.

razgalili

New member
ממליץ שתפני לרופאה לקבלת איבחון

דיזנטריה זה ממש לא צחוק.

רק נכנסתי לעדכן:

היינו אצל הרופאה למחרת בבוקר. לקחתי דגימת צואה מהילד - אבל המעבדות היו סגורות (יום הזיכרון). הרופאה לקחה לילד דגימת שתן ואמרה שהוא לא מיובש עדיין ואין לו אציטון בשתן, אבל השתן מרוכז מאוד... קיבלנו ממנה תמיסת מינרלים ומלחים - שהילד שתה ממנה ואמר שהיא בטעם סוכריה מגעילה. וכמו-כן, היא נתנה לנו אנטיביוטיקה מאוד חזקה (סופרן) שמתאימה, לדבריה, לרוב הסוגים של חיידקי המעיים. הפלא ופלא - שעתיים מלקיחת האנטיביוטיקה - הילד הפסיק לשלשל. האנטיביוטיקה הגיעה ממש בזמן, משום שהופיעו אצלו בשילשול סימנים של דם וממש נבהלתי. עכשיו אני גם מקשרת ומוצאת את הסיבה ל"מסיבה": הילד אכל אצל חברים ביום שישי אחה"צ כבד נא למחצה... מה לעשות, החבר שלנו קצת פלצן בבישולים שלו, והוא התעקש שכך אוכלים כבד. ביום ראשון בצהריים הילד החל לשלשל והפסיק רק ביום רביעי אחרי המנה של האנטיביוטיקה. מה אתה אומר, רז, כנראה שהוא חטף איזו סלמונלה? בכל מקרה, זו הפעם האחרונה שהילד יאכל כבד בשנים הקרובות!!! למדנו לקח. תודה רבה. אמא כל היום.

למעלה