תמי שלום

תמי שלום

היות ואת ילדת לא מזמן (המון מזל-טוב), אשמח לשמוע ממך איך את מתמודדת עם אי-מתן החיסונים, חשיפת תינוקך לסביבה בריאה ועוד תובנות מצידך אולי יעזרו לי להתמודד (שוב) עם הפחד לא לחסן את הילד שלי בן ה-3 חודשים. יש לציין שאת בתי האמצעית התחלתי לחסן רק עכשיו בגיל 4. מקוה שזה לא שאלה אישית מידי. תודה

עוד דבר, לגבי שפעת החזירים

קראתי שיש את החיסון ללא האדג'ובנט ושכולם יכולים לקבלו. מה החומר הזה?מה דעתכם על החיסון הזה? פשוט כבר יש יותר מדי מקרים על אנשים בריאים שנפטרו.די מלחיץ.

חיסונים לאח החדש

גם אני פוחדת...אם כי לא משפעת החזירים דווקא. לי אישית נראה שההיסטריה שם מוגזמת ויש הרבה דיסאינפורמציה. מה גם שדווקא על תינוקות החיסונים לא נבדקו. בינתיים אנחנו לא יוצאים הרבה ולא פוגשים הרבה אנשים. זה לא מבחירה או בגלל החיסונים, אבל תוצאת הלוואי היא שזה פחות מטריד. אני כן שוקלת לחסן את יותם שלנו, שבקרוב יהיה בן 10. נראה שמערכת החיסון שלו אינה רגישה כבעבר, הוא בא יותר בחברת אנשים וילדים אחרים, ויש לו גם אח קטן. אני מתכוונת לקרוא את ספרו של דר סירס בנושא (הוא יחסית מיינסטרימי, אבל הגיוני
) וכבר הודעתי לדר ברגר שאני מתכוונת להתייעץ איתו על כך. אם וכאשר אחסן את יותם, זה כמובן יהיה בצורה מאוד סלקטיבית ומאוד מאוד זהירה. את דניאל אני לא אחסן לפני גיל 3 ואולי אפילו לא אחרי. כרגע אני חוששת מהאוטיזם ומהקשר האפשרי לחיסונים יותר ממה שאני חוששת מהידבקות באחת המחלות שמפניהן מחסנים. זו שאלה של מספרים וסיכוי מול סיכון, כך שאם תהייה מגפה אמיתית של אחת המחלות האלה - ולא, לדעתי שפעת החזירים אינה אחת מהן - כך שהסיכון יעלה, אני כן אשקול לחסן. חלק מההחלטה לא לחסן פירושה שלקיחת אחריות על ההחלטה - ההורים דואגים להכיר את סימני המחלות (אצלנו רז קרא עליהן), ומתחייבים לאורח חיים ותזונה שמחזקים את מערכת החיסון. דניאל יונק לפי דרישה ואני מתכוונת להניק לתקופה ארוכה. אני אוכלת היטב (תזונה של איש המערות, אורגנית ברובה, הרבה ירקות טריים ובלי עמילנים) ונוטלת תוספים. גם דניאל מקבל פרוביוטיקה. ואני מתכוונת שכשהוא יתחיל לאכול מוצקים - התזונה שלו תהייה דומה לשלי, רק יותר מוקפדת.

למעלה