תמליצו לי בבקשה על יצירה

דניעל

New member
תמליצו לי בבקשה על יצירה

רוצה ללמוד משהו חדש. משהו קלאסי, קצת ידוע, יפה, לא קשה. משהו שנכנס טוב לאצבעות בלי לשבור ציפורניים... אני מנגנת ברמה בינונית, ולומדת ללא מורה. מתאמנת זמן מועט ביום. מתקדמת לאט לאט. לאחרונה עבדתי על המארש הטורקי של מוצארט, שהורדתי מהרשת, והיה כיף גדול. מוצארט נכנס לי טוב לאצבעות, אבל אולי עדיף עכשיו משהו אחר? הורדתי את הטוקטה ופוגה של באך, אבל נראה לי שאחכה עם זה. אולי בטהובן? שופן? יש דברים פשוטים של שופן? הדבר הכי פשוט שלו שניגנתי היה קצת קשה... אם כי היום אני כבר יודעת לנגן אותו. ראיתי שמדברים פה על דביוסי. יש לו דברים שאני יכולה לנגן? לא ניגנתי אותו אף פעם. תודה.

natali24

New member
תנסי את הארבסקה של דביוסי

שופן - מומלץ להתחיל עם הוולסים שלו.

Mr Peiser 2

New member
דווקא הוואלסים??

רוב הוואלסים של שופן די קשים ומהירים. אבל יש לו מספר פרלודים יפים וגם די קלים.

BloodRoses

New member
הממ....

יש לי כ"כ הרבה מה להמליץ שאני לא יודעת מהיכן להתחיל סצנות ילדות של שומן- מדהים ולא קשה מדי בשופן אני מסכימה יש כמה ואלסים ברמה בינונית- כולם אבל יפהיפיים יש לו גם גמה מזורקות נחמדות, למשל אופוס 63 מס´ 3 מאד יפה יש לו באמת הרבה יפים שירים ללא מילים של מנדלסון (3 שירי הגונדולה לא קשים כ"כ ומאד רומנטיים) החודשים של צ´ייקובסקי וזה יכול להימשך עוד ועוד אה וגם יש לשופן נוקטורנות יפות ולא קשות מדי

דניעל

New member
מצאתי ברשת 25 פרלודים של שופן

אופוס 28, מספר 1 עד 24, ואופוס 45. איזה אתה מכיר? על איזה ממליץ?

Mr Peiser 2

New member
ת´אמת אני לא מכיר אותם כל כך לפי..

מספרים. לפי סולמות אני זוכר יותר טוב. אבל אני אנסה: יש אחד מספר 7 לא זוכר איזה אופוס. פרלוד די קצר מז´ורי ויפה. יש עוד אחד מספר עשרים בדו מינור גם כן די יפה. אני מקווה שאני לא נותן לך מספרים לא נכונים... אני ארד אחר כך להסתכל בספריה שלי.

יש את מספר 15

ברה במול מז´ור, אופוס 28, פרלוד ´טיפות הגשם´. אחת היצירות המפורסמות של שופן. יצירה מאוד רומנטית, יש בה קשיים יותר מוזיקליים מטכניים, אבל בסך הכל היא לא קשה כל כך. אני למדתי אותה ממש בהתחלה...

WhiteNight

New member
../images/Emo91.gif

סונטה בדו מזור של מוצארט ואלס בלה מינור של שופן

ברנדל

New member
למה שלא תנסי

מפיסטו ולס של ליסט או קמפנלה של ליסט או אולי את הסונטה הנחמדה שלו אם חשקה נפשך בקונצ´רטי נחמד אמליץ על השלישי או השני של רחמנינוב נעימות קלות שמחליקות לאצבעות . בהצלחה.

ברנדל

New member
יצירות נחמדות וקלות

נסי אולי את מפיסטו או הקמפנלה של ליסט אולי תמצאי עניין דווקא ב סונטה הנחמדה שלו אם חשקה נפשך בקונצ´רטי , אולי לכי על השלישית או השניה של רחמנינוב. יצירות קלות שמחליקות לאצבעות , בהצלחה.

למעלה