תמליצו לי על ספר מד"ב

מיכאל ג

New member
תמליצו לי על ספר מד"ב

שמתי לב שהרבה זמן לא קראתי מד"ב טוב וחדש. אז אני מחפש המלצות, אולי פיספסתי משהו שכתבו כאן.
מה אני אוהב? ספרים עתידניים עם טכנולוגיה מתקדמת ורעיונות שמפוצצים ת'מוח, למשל ראייה עיוורת או אקסלרנדו. כל מה שיש בו בינות מלאכותיות, טראנס-אנושיים, מניפולציות גנטיות, פיזיקה סופר-מתקדמת, חייזרים לא מובנים וכולי.
קראתי כל מה שאליסטיר ריינולדס כתב עד שהחלטתי שאני לא יכול יותר, את פיטר פ. המילטון וניל אשר אני לא אוהב - ניסיתי. מה עוד קראתי לאחרונה בכיוון? the quantum thief של האנו ריינימי וספרים של קארל שרודר.
מה שאני לחלוטין לא רוצה זה הספרים המבעסים האלו שמתרחשים אחרי שואה אקולוגית כשכל הספר מלא בסבל. אני אוהב אופל וציניות, אבל לא אוהב עגמומיות.
אז יש משהו שהחמצתי שיצא לאחרונה או שהכל היום זה אנשי זאב וזומבים?

Lhuna1

New member
אם עוד לא קראת - נסה את דיוויד ברין

"אנשי הכבשן" וגם "גאות הכוכב" (למרות שהוא ספר שני בסדרה ולא עומד בפני עצמו - אני קראתי אותו לבד והוא היה שווה את זה).

אולי תאהב גם את "עיר" של קליפורד סימאק (יש בו קצת אפוקליפטיות שאתה לא אוהב, אבל ממש לא מלא בסבל, ויש בו דברים שכתבת שאתה אוהב).

אמנם זה לא ספרים חדשים, אבל בכל זאת.

מיכאל ג

New member
זה ממש לא מה שחיפשתי אבל גרם לי לבדוק

מה דיוויד ברין כתב בזמן האחרון (את טרילוגיית הרימום הראשונה קראתי מזמן) ומסתבר שיש לו ספר מהשנה שעברה - existence - שנראה מתאים. אז תודה!

annefan

New member
יצא גם ההמשך של Quantum Thief

עוד לא קראתי, אבל אם אהבת, אולי תאהב גם אותו.

milloarnon

New member
המלצות

existence היה לי משעמם.

אני מצטרף להמלצה על אנשי הכבשן - אחד הספרים היותר טובים של ברין ועולם מקורי לגמרי.
תנסה עוד ספרים של צארלס סטרוס - למשל rule 34 , או halting state או את הסדרה המאגניבה שלו Laundry Files
Snow Crash של נייל סטפנסון
Rainbows End של vernor vinge
כל אלה שייכים לקטגוריה של "ספרים עתידניים עם טכנולוגיה מתקדמת ורעיונות שמפוצצים ת'מוח" ננוטכנולוגיה, בינה מלאכותית, מדפסות תלת ממדיות ביתיות, עולמות וירטואלים וכו
בשביל חייזרים מיסתוריים אני ממליץ על הסדרה של War Against the Chtorr של דוויד ג'רולד - היא לא גמורה ולעולם לא תהיה , אבל כדאי בכל זאת לקרוא.

ניימן3

New member
אני קורא את האחרון של קים סטנלי רובינסון

2312. הוא מלא רעיונות לגמרי. לא ברמה הסופר-מטורפת של וינג' או סטרוס - אבל עדיין, יש שם הרבה. הרעיונות שלו יותר קרובים למציאות שלנו (כמו בטרילוגיית מאדים). ספציפית הוא מציג את שלבי המעבר בין האנושיים לטראנס-אנושיים שאני אהבתי. אני גם חולה על תמונת יישוב מערכת השמש שלו.

זה לא ספר מדכא, וגם לא ספר שמח. זה ספר באמצע כזה - לפעמים שמח, לפעמים עצוב. הדמויות שם אנושיות מאד בשבילי. לא יצירת מופת, אבל בהחלט משהו שמעניין אותי לקרוא עכשיו וגם די כיף.

restored

New member
ספר מעולה בסגנון בלשי -מד"בי

מערב כלמה שאמרת למעט חייזרים - ספר שמערב את כל הדרישות שלך למעט חייזרים - The Elysium Commission
מאת l.e.modesitt.
וכמובן הספרים הפסיכופטים של ג'ק צ'וקר
הספרים של פרדריק פול (טרילוגיית היצ'י)

major mouse

New member
חוף הפלדה מאת ג'ון וארלי

- טכנולוגיה מתקדמת - יש.
- רעיונות שמפוצצים את המוח - קיבלתי פיצוץ אחד או שניים, יש.
- בינות מלאכותיות - יש.
- טראנס-אנושיים, מניפולציות גנטיות - יש גם יש.
- חייזרים לא מובנים - יש חייזרים והם ממש לא מובנים. הם גם לא באמת מופיעים בספר, אין.

מידע נוסף: הערך בויקי

למעלה