תמל

הילית111

New member
תמל

שאלת תמ"ל הי לכולן אני לפני הלידה אוטוטו (תלמ יום שישי הזה ! ) אנסה להניק לתקופה קצרה אבל אני מעריכה כי מהר מאוד אני אעבור לתחליף (אני יודעת שלא פופולרי כל כך אבל כך החלטתי מכל מיני סיבות). על כל פנים זה נושא שדי מטריד אותי אני מקווה שלא שאלה טפשית... גם באתר של סימיליק וגם של מטרנה כתוב לגבי המים שמכינים בהם את התמ"ל שצריך להרתיח חמש דקות ,לקרר לטמפרטורת החדר 37 מעלות ואז לשים את האבקה בבקבוק עם המים ולערבב. לא ברור לי –האם מה שאני צריכה בבית זה להרתיח בקומקום החשמלי הרגיל שלנו מים , (לא בטוחה אגב שזה חמש דקות לדעתי זה פחות האם זה משנה? ) ואז איך אני מקררת אותם לטמפרטורת החדר 37 מעלות? איך אני יודעת מה הטמפרטורה של המים ? וכמה זמן יקח לי לקרר אותם? ואיך אני מקררת פשוט צריך להמתין ? הרי אני צריכה להכין בקבוק כמה שיותר מהר לתינוק רעב וצורח...... מה אני צריכה למדוד עם מדחום או משהו והרי התינוק רוצה אוכל מהר אז איך בדיוק עושים ? אם אני מרתיחה קומקום מלא בלילה נגיד וצריכה להכין בקבוק מן הסתם המים כבר לא יהיו רותחים אבל איך אני אדע שזה טמפרטורת החדר? גיסתי היתה מחממת את המים במיקרו דקה ואז מוסיפה אבקה אבל אומרים שלא טוב במיקרו ומה קורה שיוצאים החוצה? אמא שלי אומרת שחיבים שהמים יהיו חמים אחרת לתינוק יהיה כאב בטן ..... ממש מבלבל ועוד לא ילדתי אפילו...וזה מטריד ומה קורה בחוץ? יש לי שומר חום לבקבוקים אז כשאני יוצאת אני צריכה מים מורתחים בבקבוק בשומר חום –הקטע הזה של התמל מבלבל ומטריד אותי אשמח לתובנות. ובכלל מה עדיף סימילק או מטרנה? תודה לכולן
 
אמנם לא רופאה

אלא אמא לתינוקון בן 9 חודשים, אבל יכולה להציע לך את הכיוון שלי. לכל העולם יהיו עצות בשבילך: לגיסתך, לחמותך, לאמא שלך ולאישה במכולת (אפילו לי, פה בהמשך...) החכמה היא לקחת מאנשים מה שטוב לך ולתת לשאר לצאת מהאוזן השניה. הילדים של כולם גדלים בסוף, רוב העצות הן לניואנסים ולא לדברים הרי-גורל. אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי, בתקווה שזה יעזור לך: הייתי מחזיקה בבקבוקים (שעברו סטריליזציה) מים רתוחים (כשהקומקום קפץ, הוא קפץ, ולא חיכיתי 5 דקות). הבקבוקים עמדו כל הלילה (והיום) על השיש, בטמפרטורת החדר. בכל בקבוק גודל המנה שהוא אוכל בימים אלו, ותמיד 3-4 בקבוקים מוכנים, חלק כבר התקררו וחלק בתהליכי התקררות. בלילה וביום הייתי שופכת את התמ"ל לתוך הבקבוק המוכן, מנערת ושיהיה בתיאבון. אם הייתי רוצה לחמם קצת (ממש לא תמיד), הייתי מרתיחה מעט מים ונותנת לבקבוק לעמוד בקערית עם מים רותחים - בכמויות הקטנות שהם שותים בהתחלה זה נהיה חמים ממש במהירות, וכך יש פחות סכנה שזה יהיה רותח (בניגוד למיקרו, שיכול לגרום למים לרתוח, כשאת מעמידה את הבקבוק בכמות סבירה של מים רותחים, המים רק מתחממים קצת - ותמיד צריך לבדוק שלא התחממו יותר מדיי). מחוץ לבית הייתי נותנת בטמפרטורה שיש, בלי שומר חום בכלל. אבל כמו שאמרתי - כל אחת מוצאת את ה"טקס" שלה ומוכנה להישבע שאין מצב לעשות אחרת, כי אחרת יהיה כאב בטן / גזים / יבוא שוטר ויאכל אותך... ולגבי האי-הנקה - תתכונני למתקפה, כל העולם ואשתו יתיישבו לך על הציצי ויגידו את דעתם על זה שאת לא מניקה, ודווקא בימים שההורמונים טורפים לך את המוח. זכרי את הטריק עם האוזן השניה. את יכולה להיות אמא נפלאה גם אם לא תניקי יום אחד. שיהיה בכיף ובהצלחה!
 
למעלה