תמצית החומר במבוא לסטטיסטיקה

taminoi

New member
גדול! אבל שאלה לי...

מישהו יכול גם להסביר למה התכוון המשורר? כרגע זה ממש סינית בשבילי
למה צריך את זה, מתי משתמשים בכל מדד, מהן השאלות המחקריות שעליהן עונים המדדים השונים... דוגמאות אמיתיות! אני מרגישה מפגרת לגמרי!

igreenwald

New member
תירגום מסינית לאנגלית

או בעצם יוונית (שכן חלק מהסמלים הם ביונית) התרגום הזה יהיה לאנגלית למבחן בסטטיסטיקה ניתן להכניס כל חומר שרוצים, אך אם החומר נמצא בערמת דפים עם כל התרגולים יקח יותר מידי זמן למצוא את הנוסחה הדרושה, ולכן בהנחה שהבנת מתי משתמשים בכל אחד תמצאי בשלוש דפים את הנוסחה. ובכל זאת כמה שאלות מחקר לדוגמא עבור המדדים: למדא בטבלה על עמדת הורים בנושא מסוים - משתנים שמיים (הערכים בטבלה יהיו מספר האנשים במדגם המתאימים למשתנים השונים) בעד נגד גברים נשים האם ידיעת משתנה המגדר ( האנכי) תורמת לחיזוי עמדותיהם(אופקי)? כלומר קשר בין המשתנה האנכי לאופקי (ישנם הבדלים בתוצאה אם משנים את הכיוון כי בריבוע משתנים שמיים השערת האפס - התיזה שגויה - אין קשר בין המשתנים p התיזה - יש קשר בין המשתנים - המשתנה האופקי תורם לחיזוי התוצאות מעבר לחיזוי ממדדי המשתנה האנכי לבדם לאחר שימוש בטבלה לכי בריבוע ודרגות חופש או במיתאם קרמר תתקבל תוצאה בין אחד לאפס במידה ומקבליפ אלפא ששווה או גבוה מ0.8 יאמר - הופרכה השערת האפס ברמת ביטחון של ... ולכן התיזה נכונה. ספירמן משתנים על סולם סידורי (הערכים הם המיקום הסידרתי של התצפיות) לרוב משווים בין שני עמודות השאלה שעליה הוא יענה:האם יש קשר בין המשתנים (כותרות המשתנה האופקי)? כגון הקשר בין המקום אליו הגיעו התלמידים בריצות קצרות לעומת ריצות ארוכות פירסון עבור סולמות רווח ומנה (הערכים הם התוצאות עצמן בתצפיות) והשאלה היא האם יש קשר בין תוצאות עמודה x לתוצאות עמודה y ? או האם עמודה x תורמת לחיזוי עמודה y ? התוצאות יכולות לנוע בין 1 ל 1- כלומר הצלחה בראשון חוזה הצלחה בשני או שהצלחה בראשון חוזה כישלון בשני או שהתוצאה קרובה ל 0 ואז אין קשר בין התוצאות רגרסיה והתפלגות נורמלית כוללים בעיקר העברות ובידודי משתנים בתחום המשוואות בנעלם אחד, שאם זה לא מובן לך תעזרי במישהו אחר.

taminoi

New member
../images/Emo24.gifאין כמוך!

תודה על ההסבר הממצה - זה יותר ברור לי עכשיו. אבל תגידו, מישהו ניסה להקריא בקול רם את ההסבר הזה? תנסו, בקול רם ודרמטי. קריעה מצחוק מובטחת! וזה לא מוריד כמובן מערכו של ההסבר

chayahd99

New member
מה אני אגיד...

גרמת לי ממש לצפיה דרוכה לקראת הקורס הזה בשנה הבאה

igreenwald

New member
זה תלוי בזכרונות שלך מד"ר יצחקי

ומהפעם האחרונה שהתעסקת במתמטיקה, יש לציין שסטטיסטיקה לא דורשת יותר מתמטיקה מהמבחן הפסיכומטרי- כלומר אפילו לא רמה תיכונית, זהו קורס סטטיסטיקה בשביל מי שבכל התואר לא נדרש להשתמש במספרים

למעלה