תמקשור של המלאך מיכאל על ילדי

ילדי "אינדיגו"

"ילדכם אינם ילדיכם, הם הינם בינהם ובנותיהם של כמיהת החיים עבור עצמם. הם מגיעים באמצעותכם, אך לא מכם. ואף כי הינם איתכם, אינם שייכים לכם. אתם יכולים להעניק להם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם, מפני שיש להם מחשבות משלהם. אתם עשויים לספק משכן לגופם, אך לא לנפשם. מפני שנפשם שוכנת בבית המחר, שבו אינכם יכולים אפילו לבקר, אפילו לא בחלומותיכם. אתם עשויים לשאוף להיות כמותם, אך אל תנסו לגרום להם להיות כמוכם. אתם הינכם הקשתות שמהן נשלחים ילדיכם כחצים חיים. הניחו לכיפופכם ביד הקשת להיות מלא שמחה . מאת חליל ג'ובראן, "הנביא" אני מנסה לחשוב איך לתאר ילד "אינדיגו" הם מהירי מחשבה יצירתיים מאד ילדי טבע ירגישו נלפא בחיק הטבע בייחוד ליד עצים לא מקבלים סמכות בקלות כל כך מבחינתם ל"כבד" זה לא משהוא שבא בקלות צריך להרוויח את זה בהמון עבודה. המסגרות החינוכיות הקיימות לא עושות להם טוב ומאד קשה להם בהם. ללא הכוונה וטיפול מסור הם יכולים להדרדר בקלות ולמקומות מאד מסוכנים לעצמם ולסובבים אותם. ילדים שמאד רגישים לזבלים, לרעלים ולמזון מתועש. הם זקוקים למזון אורגני למזון בריא ללא כימיקלים. בעניי הם ילדים נפלאים מלאי אהבה שבאו לעולם לתת לנו מסרים לעזור לנו להגיע למימד הרביעי והחמישי ונכון לא קל לגדל אותם. אני מביאה לכם ציטוט של נטשה קרן, אם , כפי שצוטטה בכתב העת 'טיים' ואני מצאתי אותו בספר ילדי האינדיגו של לי קרול וג'אן טובר (כמו את השיר היפה שצירפתי למעלה). מבחינתי ציטוט זה אומר את הכל ומתאר אותם בדיוק "הילדים האלה יכולים להיות פיקחים מאד, מקסימים מאד-ובלתי אפשרי לחיות אתם. הם חושבים על דברים מהנים ויצירתיים בקצב של בערך עשרה לשנייה. בזמן שאתם מנסים לכבות את השרפה שהם הבעירו כשהם צלו מרשמלו על התנור, הם כבר באמבטיה, מנסים לראות אם דג הזהב יחזיק מעמד במים חמים." אז מה תפקידינו כהורים לילדים המקסימים הללו. לתת להם את המקום לו הם זקוקים להבין שציות זה לא משהוא שבא להם בקלות הכבוד העצמי שלהם מאד חשוב להם והם ילדים מאד גאים. הם זקוקים להסברים וללמה ומדוע וזה מאד חיוני להם הם כן צריכים שניהיה חזקים עבורם אך שנבין שהם חושבים בצורה שונה מאיתנו ולא עושים לנו דווקה. חשוב מאד שנתן להם את המזון לגוף ולנפש מזון שבריא עבורם ולא מזון שמרעיל אותם. אני ממליצה בחום רב לקרא את שני הספרים של לי קרול וג'אן טובר "ילדי האינדיגו" "חגיגת האינדיגו"

גאמי

New member
לא פעם עניין אותי נושא ילדי

האינדיגו, או הקריסטל ולא אחת חלק מהאיפיונים של שני ילדיי הלמו את התיאור באופן מעורר מחשבה. אין ספק רון שלי מראה לי אשקם וערב שהוא יישות נפרדת ממני שזקוקה לחופש הבחירה שלה ומעריכה עד אין קץ כאשר הדבר ניתן לה. הוא מאוד דעתן ומאוד אינדווידואליסט מאוד גאה ומלא בטחון עצמי ולכן אין הוא מתבונן על בני אדם ומחלקם לקטגוריות או דרגים על פי גיל, מעמד או כל קריטריון אחר. לפעמים כאשר אני יושבת איתו ביום ההורים, אני בעקר שותקת ומקשיבה לדיון שהוא מפתח עם המחנכת שלו ונדהמת כיצד הוא עונה לה ברצינות, מתעמת איתה כשהוא מרגיש צורך, מעמיד אותה על תיקונם של דברים על פי שיטתו ובכלל הוא לא רואה אותה כאדם מבוגר, היא אדם שהוא מעריך ולכן הוא מרגיש שהיא ראויה לדיון. ממש כך. יש עוד המון דברים למשל האוטודידקטיות שבו, ודוקא פחות השגים דידקטים בית ספריים. ילד מיוחד, מה אומר, בטח שאני לא אובייקטיבית אבל הוא כ ל כ ך מ י ו ח ד!!!!!!!!!!! מוקירה אותו גם על כך שכאשר משהו לא נראה לו הוא פשוט אומר, הלוואי עלי, ולכן הוא מלמד אותי כל יום עוד ועוד דברים על איך צריך להתנהל וגם מעביר עלי ביקורת כל כך בונה כאשר הוא מרגיש צורך לעשות זאת. עם זאת הוא ילד כל כך חם ומוקיר, משהו משהו. זהו, השווצתי מספיק? בטח (מבחינתי עוד לא התחלתי אפילו) אבל אני אשה רחמנית. בכל אופן כתיבה מרתקת וציטטות יפיפיות אתעניין בספרים. תודה גלית

yonitbrk

New member
הי קתרין

האמת, דברים כל כך נכונים, ודי מתאימים לכל הילדים. כוונתי לדברי הנביא. וזה באמת כך. כמו שלנו יש דעות, רצונות ,וכבוד עצמי כך בדיוק גם לילדינו. וכמו שידענו ליצור אותם, עלינו לדעת גם לכבד אותם. נכון קשה להבין ולקבל את נושא הציות, אך שוב, בדיוק כמו אצל האספ"ים, לדעתי עם הזמן, הם ילמדו לקבל מרות. אין מה לעשות, כל ילד חייב ללמוד מהם הגבולות , גבולות המותר והאסור, כל אחד לפי יכולתו. ללמוד שיש כללים שחייבים לנהוג לפיהם ולציית להם בדיוק כמו המבוגרים. גם אותנו לא תמיד שואלים מה אנחנו רוצים . בדיוק כמו ילדים עם לקות של ADHD , אשר גם להם בעיות דומות . אבל אין מה לעשות. אז נכון צריך לדעת איך לכבד אותם ולקבל אותם כמו שהם בדיוק כמו את האוטיסטים שלנו, אך צריך גם לדעת איך לתת את הכלים ולדעת איך לעזור להם להפנים ולהבין גם את האחרים .

mayarel

New member
אוי הציות..

אכן הדבר שבלט מאוד אצל רותם מינקותו הוא חוסר הרצון המוחלט לציית
האמת, בתור צייתנית מידי רוב שנותי אני דיי מחבבת את התכונה הזו שלו...גם כשהיא מתנגשת עם רצונותי. למדתי להשתמש כמה שפחות במילה "לא" ולשמור אותה באמת למקומות מיוחדים. שאר הזמן מנסה לאפשר ולמצוא את הדרך ל"כן". כתבת מקסים קטרין והציטוטים יפיפיים. תודה רבה.

ילדי האינדיגו והקריסטל../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif

היי קטרין, ילדי אינדיגו וקריסטל, הם ילדים עם תובנות אחרות ורגישויות אחרות, אך אני חושבת שלא סתם, לחלקם יש קשיי קשב, ריכוז ולפעמים גם תקשורת, כי הם מתקשרים ברובד האחר. גם ילדיי, קרוב לוודאי שייכים אליהם ולפעמים אני מופתעת מהתובנות שלהם. נכון שהם מאתגרים ולפעמים גם מעייפים שבעתיים, אך הם באמת מתנה ייחודית שלוקח זמן לעמוד על תוכה וקנקנה
כולל היכולות המיוחדות שלהם והערוץ הטלפאטי הפתוח.. http://www.indigochild.net/ ואתרים אחרים מרחיבים את הידע והתובנות עליהם, ויש להם הרבה דברים משותפים, גם איתנו.. ולפעמים אפשר לטפל בהם ברובדים העמוקים והגבוהים והם יקפצו גם ברמות הגופניות. הם למשל מגיבים מדהים להומיאופטיה ותדרים. גם ילדינו
תלמה.

ילדי האינדיגו...

היי. קודם כל, אני מצרפת מאמר שכתבתי, שמכיל כמה ספרים ומאמרים בנושא. אם יש ספר שהייתי צריכה להמליץ עליו, זה דווקא "דרכי טיפול ומזון בריא לילדי האינדיגו" של דר' דורין וירטו (לא זוכרת באיזו הוצאה). יותר פרקטי ומעשיר. אני רוצה אבל כן להסתייג ממשהו. מצד אחד, אני מוצאת שאנשים שקוראים את הנושא, נפקחות להם העיניים. קיבלתי פידבקרים על המאמר שלי, שכאילו תיארתי לאנשים את עצמם או את ילדיהם. מצד שני, הצורך שלנו כחברה לתייג, עלול לעשות בדיוק ההפך ממה שהייתה הכוונה כשהמידע ירד. אני מצאתי את עצמי (ועכשיו מאוד משתדלת שלא, ולהצניע), מתגאה באינדיגו שבי, ובעוד... מתייגת את עצמי ואת אחרים לפי זה. וזאת לא המטרה. אני חושבת, שנכון הוא, לראות בכל ילד ילד מיוחד, ולהיות קשוב לצרכים שלו. אתמול היו ילדי האינדיגו היום יש ילדי קריסטל מחר יש את ילדי הקשת ומחרתיים יהיו חדשים.... והמשותף לכולם, לטעמי, שהם ילדים. ולא משנה איזה ילדים, אנחנו ההורים שלהם. אוהבת. יעל

מסכימה עם כל מילה

כל ילד הוא אכן מיוחד, עולם ומלואו, גם לי לקח כמה חודשים לכתוב כאן על ילדי אינדיגו מאותה סיבה, אך יש המון הורים שלא מבינים את ילדם ומאמינים למערכת וממהרים לתת תרופות בכדי לעצב את הילד בהתאם למערכת במקום שהמערכת תתאים את עצמה אליהם. תודה על המאמר

daphnar

New member
מה עושים עם בן זוג לא אינדיגו??

נניח (לפי המאמרים הנ"ל), שאני ילדת אינדיגו, ילדיי הם ילדי קריסטל, אבל בן זוגי (אב ילדיי), ממש, אבל ממש אנטי אינדיגו?? הוא לא מחובר לעצמו, ממעט מאד לדבר, ובטח לא על רגשותיו, לא מאמין ומזלזל בכל הנושא העל חושי והמיסטי, ולא קולט את הילדים ואת הניואנסים המיוחדים שלהם (לא כמוני לפחות). מה קורה אז בן ההורים? ואיך מסתדרים עם בן זוג שלא קולט את הילדים, אבל אמור לתמוך בהם (לשנות את עצמו למענם)??

זה באמת לא קל

מהנסיון האישי שלי למדתי שאין צורך לבקש או לצפות שבן הזוג ישתנה תעשי את העבודה שלך, הדברים יסתדרו אם הזמן הרבה פעמים בן הזוג עושה שינויים בדיוק כאשר לא מצפים לכך כל דבר קורה מסיבה, ולא תמיד הכל ברור לנו.

daphnar

New member
הבעיה היא שאני מתמוטטת...

עם ילדת PDD וילד שעדיין לא מאובחן אבל עם קשיי שפה, הבנה, קשיים רגשיים ומוטוריים ועוד, אני מנסה להתמודד עם כל הצרכים שלהם (הטיפוליים-לוגיסטיים, והתמיכתיים בכל הקשיים שלהם שרק אני "קולטת"), בנוסף משרה מלאה שאני מחזיקה, ועוד להיות רעיה מסורה. אבל מה עם עצמי שהתבטל לגמרי??? אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם הכל לבד. אין לי עם מי לדבר (בעלי סגור, לא מדבר ותומך מילולית), בשבילו הכל פשוט זורם. רק שלאחרונה, עם כל הצפת הקשיים של הבן, והדרישה שלי ממנו ליותר תמיכה, הוא עוד יותר נסגר (אפילו התנפחה לו הלשון לפני חודש, ולדעתי זה פסיכוסומטי). אבל מה? הוא מצהיר שהוא מאד אוהב וגאה בי. פעם זה היה נותן לי כח, היום ההצהרות כבר לא מספיקות !! אני נורא ממורמרת, ועצבנית ועייפה נפשית ופיזית, ואין לי סבלנות לילדים (שזה הכי מעציב אותי..), ואין לי סבלנות גם איליו.. טוב, מצטערת, הרי זה לא בדיוק הפורום הנכון להשתפכות הזו..

אין לך על מה להתנצל

אני מבינה את כל מה שאת כותבת, גם לי לא תמיד קל והיו רגעים מאד מרוקנים. את חייבת למצוא זמן לעצמך , אם זה שעה או יום שלם בהתאם לצורכי המשפחה. כאשר אני אומרת שלא לצפות לשינויים או שאנשים ישתנו בגלל שאנחנו ראינו את "האור". אני לא מתכוונת שלא צריך מדי פעם לנער את בן הזוג לגבי המצב בבית. מהוותק שלי של תשה וחצי שנים בספקטרום אני יכולה לומר לך שעד היום תמיד יש בן זוג אחד שקשה לו יותר עם מצב הילד/ים לרוב זה הגבר אך היו מקרים שגם שזו היתתה האישה שלא תפקדה או הפנימה את המצב. את האמת זה לא קל בכלל. אנחנו לא יכולים להכיח את בני הזוג להפנים יותר מהר ולצאת לפעולה. אנחנו כן יכולים לתת להם משימות סגורות כי כך יותר קל להם, לשתף אותם בכל התהליך ופשוט לתת להם מטלות בכדי להוריד ממך את הלחץ והעומס. לצערי גידול ילדים עם צרכים מיוחדם גם אם הם ילדי אינדיגו זה לא ריצת מרטון קצרה וצריך המון אנרגיה וכוח לכן את חייבת לחלק את זמנך /משאביך נכון אחרת את פשוט תתמוטטי. אני שולחת לך חיבוק ענקי .

הצעה נוספת היא

ללכת באצמך לטיפול כל שהוא. זה מדהים מה קורה כאשר אנחנו מטפלים בעצמנו איך הכל מסתדר מסביבנו. הרבה פעמים ילדים עושים קפיצות בהתפתחות כאשר ההורים עושים טיפולים לעצמם.

mayarel

New member
נשמע שגם לו וגם לך קשה

כמו שקטרין המליצה גם לדעתי למצוא את המקום לעצמך מאוד חשוב. רוב האנשים מתמודדים טוב עם מטלות ספציפיות ולכן לבקש. כמה שצריך. כמה פעמים שצריך. חשוב לדעת לחלק את האחריות. גם אם את צריכה עזרה נוספת בבית או עם הילדים תכניסו את זה לסל המשפחתי. אתם תמצאו איך. ובקשר לתמיכה הריגשית, אולי בנתיים אפשר לקבל אותה במקומות אחרים? אני מרגישה שפורום ההורים עוזר לי מאוד (למרות שיש ימים שהמצב הפוך), יש קבוצות תמיכה, מה עם חברות? משפחה? הבעלים לא תמיד יכולים לענות על הצרכים הללו וחבל לנטור להם על זה כי זה פשוט לא יעזור.. באמת הרבה חיבוקים מאמא לאמא.

daphnar

New member
תודה בנות על ההבנה ../images/Emo201.gif

אני יודעת שיש עליות ומורדות. פשוט אחרי כ- 9 שנים של התמודדות עם קשיים לא קלים, אני כבר עייפה. ואין לי כבר כח להשקיע את כל מה שהשקעתי בבתי, בבני שעכשיו צריך עזרה. אבל, אני יודעת שאין ברירה, ואני אעזור גם לו. בכל זאת, תודה.

למעלה