חטיף טבעי עם כל דבר ../images/Emo13.gif
היה פעם שיר-פרסומת - תן
תמר תן
תמר, חטיף טבעי עם כל דבר... יש ל
תמרים המון שימושים - אפשר למלא, להוסיף לסלט פירות או לסלט חסה (אני עושה לפעמים סלט עם חסה, פטרוזיליה/ירוקים אחרים, אגוזים, גרעיני חמניה, פלחי פרי חמצמץ (אגס/מנגו/אשכולית אדומה) ו
תמרים יבשים. יוצא מעדן), להוסיף למשקאות (שייק בננה -
תמר
), למאפים (מעמולים, למשל) ועוד.. אני מוסיפה
תמר חתוך לחתיכות לדייסת קוואקר, במקום סוכר. עוד חטיף מעולה ומעורר - חטיפי אנרגיה - לשים בקערה
תמרים בלי גלעינים, עדיף אורגניים
ועדיף גוש מעורבב (כזה שמישהו כבר טרח והוציא ממנו את הגלעינים, אפשר לקנות כזה), לערבב עם טחינה מלאה וכף-שתיים חמאת בוטנים, אפשר להוסיף גם אגוזים, קוואקר, קוקוס או גרעינים - ליצור מעין גוש מהכל יחד, ולגלגל לכדורים קטנים. את הכדורים אפשר לצפות בקוקוס/קוואקר/שברי אגוזים. יאמי.. מה יש בהם? הרבה קלוריות.. בתהליך הייבוש, הפרי מאבד יותר ממחצית הנוזלים שלו, ומה שנשאר אלו פחמימות, חלבונים, שומנים וסיבים תזונתיים. כמות הויטמין C, שיש בפרות טריים, יורדת. יש ב
תמר ויטמיני A, B ו-E. ה
תמרים מכילים גם סידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן (מינרלים). בערך
תמר בוויקיפדיה אפשר לראות טבלא של ערכים תזונתיים.