תמר וההבדלים - שם של להקה?

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
תמר וההבדלים - שם של להקה?

לא, לא שם של להקה. ניסיתי לשלוח לתמר הודעה פרטית, ותפוז ה%$#@ אכלו לי אותה פעמיים. לכן, החלטתי לנסות להיכנס לחלק מהדיון באופן ציבורי, מאחר וזה לפחות לא יילך לאיבוד בנבכיה האפלים של מערכת תפוז. ובכן: ההבדלים. תקנו אותי אם אני טועה, וייתכן מאוד שאני טועה: דראג קווינז ן female impersonators הם גברים המתלבשים כנשים, בהרבה מקרים מוגזמות ומגוחכות, על הבמה ולמטרות בידוריות. דראג קינגז וכולי - אותו דבר אבל ההפך. קרוס דרסרס הם גברים שאוהבים להתלבש כנשים, בעיקר בבית ובפרטיות, לעתים למטרות סיפוק מיני ולעתים סתם כי זה כיף, סיפוק נפשי. טרנסקסואלים הם אנשים שהמגדר שלהם לא זהה למין הביולוגי שאיתו נולדו והם עוברים תהליכים פיזיים (ניתוחים, הורמונים) כדי להשיב לעצמם את המגדר הנכון. טרנסג'נדרים הם אנשים שהמין והמגדר שלהם לא תואמים, אבל זו הגדרה יותר רחבה שכוללת גם אנשים שלא מתעסקים כל כך בצד הפיזי. (פה די בטוח שאני טועה באיזשהו מקום). יש עוד כמה ששכחתי בדרך כי אני גרוע ברשימות. בבקשה, צרפו את ההערות שלכם. תמר, רציתי לומר לך שלמרות הכול אנחנו מדברים פה על המון נושאים מעבר ל"היי, אני טראנס", ושלכן אנשים מכל קצוות הקשת יכולים להסתובב פה חופשי ולדבר על פחות או יותר מה שבא להם (זה לא אומר בהכרח שאני רוצה לראות פה דיונים ארוכים על קבוצות כדורגל, כן?). גם רציתי לומר שאני לא יודע אם יש פה דראג קווינז מוכרות שמופיעות, ואז רציתי לומר "יש כל מיני סוגים של 'בנים שמתלבשים כמו בנות'" וככה נפתח הדיון המייגע שלמעלה. אני מתנצל מראש על הטעויות שבוודאי נמצאות פה, ועל עוגמת הנפש במקרה שהעלבתי מיעוט זה או אחר, ועל הפשטות והמהירות שבה כל זה נכתב. פשוט... אחרי שכתבת משהו עמוק ויפה ותפוז אכלו לך אותו, ואז כתבת העתק חיוור ואז תפוז אכלו גם אותו, אתה, או לפחות *אני*, מאבד את השארית העצבנית של הסבלנות שלי.

היי אדם אני פה:)

אוקי אז קבלתי 2 עותקים קטנים וקראתי פה:) אני יכתוב הנה הדעה הקטנה שלי- כשאני רואה ריקי לייק, מופעי דראג, טוק שואוס ,1וכדומה- אני לא ממש חושבת שהאנשים האלה ממש באים מליבם ומצהירים שהם רוצים להיות נשים. בעיני הצורת החצנה הזו היא להנאה ולבידור, למרות שאני בטוחה שישנם כאלו שכן רוצים להיות נשים ואוהבים את סגנון הלבוש הזה:) לא יודעת מעבר לזה מה שכן אני מכירה המון אנשים שנהנים להתחפש בביתם שלם לנשים- זה עושה אותם טרנס? *סליחה אם אמרתי משהוא פוגע או משהוא, אני עדיין מרגישה לא מבינה ונדחפת:)*

Lizz

New member
דבר ראשון,

כל האנשים שמופיעים בריקי לייק וכד' הם לא ממש.. אנשים. כלומר, בלי להעליב, יש אנשים כמותם, ואפילו הרבה, אבל הם לא בדיוק הממוצע, אפשר לומר :) ולא רק בתחום הקהילה שלנו, אלא בכל תחום. אנשים שמתלבשים כמין השני בתחומי ביתם בד"כ נכללים בתחומי מונח המטריה האהוב עליי, טרנסג'נדרס. זה עושה אותם כל מה שהם רוצים להיות, לדעתי :) ואל תדאגי, אם את חדשה בתחום ולא מכירה את המושגים, או אם את לא מכירה "אנשים כאלה" ולכן הגבולות או ההגדרות לא ברורות לך - זה בסדר, בשביל זה אני פה... אוי, אני נשמע כמו יועצת בי"ס. בכל מקרה, ברצינות, אם יש לך משהו לשאול, תשאלי, ואנחנו נענה, וזה תופס לגבי כל המבקרים בפורום.

ק ל א ו

New member
מישהו אמר יועצת בית הספר?

שלום, אני קלאו מהתנועה "אל תבטח ביועצת בית הספר"

תיקונים קטנטנים

כמה תיקונים והבהרות קטנטנים: מלכות ומלכי דראג הם תופעה שונה מ-female/male impersonators. מלכות ומלכי דראג מבקשים להצהיר הצהרה (אישית, חברתית או תרבותית) באמצעות הצגת דימוי מוקצן, פרובוקטיבי ומזעזע של דמות אישה או גבר. חלק מהותי מההצגה הוא העובדה, שהם אינם עושים כל מאמץ להסתיר את העובדה שמדובר באישה או גבר מחופשים, שמדובר בהצגה. לעומת זאת, מגלם נשים (female impersonator), או מגלמת גברים (male impersonator) מבקשים לחקות דמות אישה או גבר בצורה המושלמת ביותר האפשרית. במובן זה, מדובר בשתי תופעות הפוכות: מלכי ומלכות הדראג מבליטים את המלאכותיות ואת ההבנייה שבמגדר, ואילו מגלמי הנשים והגברים מבקשים לחזק את אשליית המגדר. חשוב לא לשכוח שאיננו מדברים בחלוקות קשיחות וחדות. התחומים מתערבבים לא פעם, ואנשים בחיים האמיתיים לא תמיד מקפידים על האבחנות של המומחים לבקורת התרבות. עם זאת, אם רוצים להבין את משמעות הדראג וגילום הנשים והגברים - רצוי לשים לב לחלוקה הזאת, תוך שאנו זוכרים שבפועל הדברים אינם מובחנים בחדות. העיקר לא להכניס אנשים לתוך קופסאות. כל התרבות הטרנסג'נדרית משמעה להוציא אותם משם. אשר לקרוס-דרסרס, זהו מונח שבשנים האחרונות נעשה נפוץ יותר ויותר, עד שהיום הוא מחליף במקומות רבים את המונח הוותיק טרנסווסטיט. קרוס דרסר הוא כינוי כללי לכל אדם הנוהג להתלבש מדי פעם בבגדי המגדר השני (להבדיל ממי שמתחפש לפורים, למשל). קרוס דרסרים יכולים להיות גברים או נשים, והסיבות למנהגם עשויות להיות מגוונות. למילה טרנסג'נדר מספר משמעויות. אחת מהן (וזו שבה אנו משמתמשים בה בדרך כלל) היא כינוי כללי לכל אדם שזהות המגדר שלו אינה מתיישרת על פי ציפיות החברה. ציפיות החברה הן שמגדרו של אדם יהיה מונוליטי, חד-משמעי ולכיד, כלומר שגבר ירגיש תמיד גבר, יתנהג תמיד כפי שמקובל שגבר אמור להתנהג, וירצה תמיד להציג עצמו כגבר. כזאת גם הציפיה מאישה. החברה גם מצפה שמה שיש לאנשים בין הרגליים, ואשר נהוג לראות בו את המין הביולוגי, יהיה תואם לזהות המגדר, כלומר שזכר יהיה תמיד גבר ונקבה תהיה תמיד אישה. מי שמרגישים, באופן קבוע או מדי פעם, ששתי ציפיות אלה אינן מתאימות להם - הם טרנסג'נדרים. על המשמעויות האחרות של המילה טרנסג'נדר - בפעם אחרת. וחוץ מזה, אדם, ההסבר שלך מצויין. נורה

Lizz

New member
המון תודה לנורה,

ואם יתחשק לך אי פעם לכתוב מאמר קצר על הסוגים וההבדלים, אני אהיה מאושר. ואם תרצי, אני מוכן לתת לו מקום באתר שלי ולא רק בפורום. :)

למעלה