תמר מג'הול ישראלי - הטעית הצרכן

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קניתי קופסה של קילו עם כל הכשרויות האפשריות, בית האריזה גלגל
מג'הול נחשב לתמר טוב, גדול עם גרעין קטן, מאד מתוק ובעל טעם אפיני, צורתו נאה מאד
רק מה - כשקונים תפוחי עץ פינק ליידי מצפים לפינק ליידי, כשקונים מנגו מאיה מצפים למנגו מאיה וכשקונים ענבי מוסקט מצפים למוסקט
ובקופסה למיטב הבנתי בתמרים, ועבדתי תקופה ארוכה בבית אריזה לתמרים, לא היה מג'הול אלא חדראווי, הפרי פחות נאה בצורתו, קטן יותר ומשולפח וטעמו שונה למדי
בית אריזה גלגל - - למה לארוז זן אחד ולכתוב שזה זן אחר
אם מטעים בפרי אולי יש גם הטעיה בכשרויות ? אולי גם הטיפול בפרי לא לגמרי תקין ?
אני מהתמרים שלכם לא אקנה יותר.
 

פונדיצ'רי

Active member
קניתי קופסה של קילו עם כל הכשרויות האפשריות, בית האריזה גלגל
מג'הול נחשב לתמר טוב, גדול עם גרעין קטן, מאד מתוק ובעל טעם אפיני, צורתו נאה מאד
רק מה - כשקונים תפוחי עץ פינק ליידי מצפים לפינק ליידי, כשקונים מנגו מאיה מצפים למנגו מאיה וכשקונים ענבי מוסקט מצפים למוסקט
ובקופסה למיטב הבנתי בתמרים, ועבדתי תקופה ארוכה בבית אריזה לתמרים, לא היה מג'הול אלא חדראווי, הפרי פחות נאה בצורתו, קטן יותר ומשולפח וטעמו שונה למדי
בית אריזה גלגל - - למה לארוז זן אחד ולכתוב שזה זן אחר
אם מטעים בפרי אולי יש גם הטעיה בכשרויות ? אולי גם הטיפול בפרי לא לגמרי תקין ?
אני מהתמרים שלכם לא אקנה יותר.
ולמה בזמן האחרון, כמעט כל התפוחים מצופים בשעווה?? אולי זה לא מזיק לבריאות אבל זה דוחה. אם מגרדים פינק ליידי עם סכין, יורדת שכבת שעווה די מגעילה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ולמה בזמן האחרון, כמעט כל התפוחים מצופים בשעווה?? אולי זה לא מזיק לבריאות אבל זה דוחה. אם מגרדים פינק ליידי עם סכין, יורדת שכבת שעווה די מגעילה.
זה לא לאחרונה. זה ככה כבר שנים בתפוחים. אני מקלף את הקליפה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הדבר הכי משמעותי בפירות יבשים זה שביבוש שלהם משתמשים בחומר שימור שהוא ממש לא בריא. אם אתה כבר אומר שרימו במשהו, העניין הזה גם חשוב. זאת הסיבה שלא בריא היום לאכול פירות יבשים.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ולמה בזמן האחרון, כמעט כל התפוחים מצופים בשעווה?? אולי זה לא מזיק לבריאות אבל זה דוחה. אם מגרדים פינק ליידי עם סכין, יורדת שכבת שעווה די מגעילה.
וכשאתה קונה מנגו? כתוב מאיה אבל זה לא קרוב של מאיה.
 
זה קרה גם לי כאשר קניתי אריזה גדולה של קילו תמרים, שהיו אמורים להיות מג'הול ולא רק שזה לא היה מג'הול, היו באותה אריזה כמה תמרים רקובים (עם שחור בפנים). זה היה בשופרסל אונליין.
מאז אני קונה תמרים שלא באריזות אלא במשקל, מחנויות מיוחדות לפיצוחים, פירות יבשים וכו'. (כגון: הקולה). בחנויות האלה כשאתה קונה מג'הול אז זה באמת מג'הול והם טריים ואיכותיים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
התמר הכי טוב זה (בלי קשר כרגע לזן) התמר שמגיע באריזה במקפיא של הסופר. זאת אומרת תמר יבש שמגיע קפוא. אני זוכר שלפני כמה שנים קניתי כזה. למה זה מגיע קפוא? כי זה מגיע בלי חומרים משמרים.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
התמר הכי טוב זה (בלי קשר כרגע לזן) התמר שמגיע באריזה במקפיא של הסופר. זאת אומרת תמר יבש שמגיע קפוא. אני זוכר שלפני כמה שנים קניתי כזה. למה זה מגיע קפוא? כי זה מגיע בלי חומרים משמרים.
תמר יבש לא מגיע קפוא, התמרים הקפואים הם תמרים לחים (בדרך כלל מזן חיאני) שמקפיאים אותם בעודם בוסר (אדומים) וכשהם מפשירים הם מבשילים, גם בתמרים היבשים אין חמרים משמרים, מיבשים אותם והם נשמרים לאורך זמן בגלל אחוז הסוכר הגבוה - 70% ומעלה
 
למעלה