תמ"א תב"ע --מי אחראי?

דיוקי1

New member
תמ"א תב"ע --מי אחראי?

מעניין אותי מאוד הנושא של התכנון הפיזי של ישראל לשנים הבאות. מי האנשים שכותבים את התוכניות האלו? איזה השכלה צריך כדי להגיע לזה?
 
הנדסאים גאוגראפים ואדריכלים

אני אישית לומד גאוגרפיה במגמת תכנון עיר ואזור ואמשיך תואר שני בתכנון... הגאוגרף אחראי על כל מה שקשור לניתוח מרחבי (על כל גווניו). ההנדסאים אחראים על ההיבטים הטכנים יותר. האדריכלים אחראים על הפן העיצובי. תגובתי מאוד מופשטת ויש עוד דיסציפלינות שמעורבות בתכנון כמובן.
 

דיוקי1

New member
איפה לומד?

אם מותר לשאול כמובן. מה אתה אומר על השילוב הנדסה לתואר ראשון וגיאוגרפיה או תכנון לתואר שני?
 
לומד באונ' בן גוריון

ומאוד ממליץ על האוניברסיטה הזאת, לא משנה מה תלמד. הבחירה בתחום הלימוד שלך מאוד קשורה למה שבאמת מעניין אותך ובהרבה דברים נוספים. נגיד אתה בןחר גאוגרפיה, אז חשוב שתדע שהיא משתייכת לפקולטה למדעי הרוח והחברה. דהיינו הגישה כלפי התכנון היא גם כמותית אבל הרבה יותר איכותית. כמהדס אתה מתבסס על ידע כמותי בגדול. אני ממליץ לך לבדוק את כל האפשרויות מן הסתם. רק ככה תוכל לדעת מה באמת יותר קרוב אליך.
 

דיוקי1

New member
אז זהו

שאני לא סגור על עצמי ולכן חשבתי על השילוב של הנדסה תואר ראשון וגיאו'/תכנון לשני.
 
לדעתי

לדעתי רק בזמן הלימודים לתואר ראשון מגבשים את הדעות לגבי לימודים לתואר שני (מה גם שצריך לקבל ציונים מספיק טובים כדי להתקבל). לכן הייתי יותר משקיע בבירור המסלולים לתואר ראשון, כי ההמשך לתואר שני במקצוע אחר הוא מקסימום כרוך בלימודי השלמה. אכן יש קלות רבה יותר במעבר מהנדסה לגאוגרפיה (בטכניון המעבר הוא למחלקה לאדריכלות ותכנון ערים) מאשר המעבר מגאוגרפיה להנדסה. ההתמקדות בכל זאת חייבת להיות על התואר הראשון. מומלץ לברר באינטרנט את כל תוכניות הלימודים של כל המחלקות בכל האוניברסיטאות. בנוסף מומלץ מאוד לבקר במחלקות (לברר מתי יש ימים פתוחים וכדומה).
 
למעלה