תנאים ושכר במרכזים גריאטריים

• פותח הנושא iwee
  • פורסם בתאריך

iwee

New member
תנאים ושכר במרכזים גריאטריים

שלום,

אני עובדת במרכז גריאטרי - מקבלת 35 לשעה ללא קרן השתלמות או תנאים נוספים.
עד כמה זה נורמאלי? מה השכר במקומות מקבילים? תנאים?

תודה!

GrennCard

New member
זה בגדול התנאים שלהם

והם קוראים לזה "תנאים מעולים" כאשר מפרסמים הצעת עבודה . צריך להלחם איתם על כל שקל. תנסי להוציא מהם קרן השתלמות ותנאים נוספים. מספיק לנו להיות פראיירים. תבדקי אם המרכז הזה לא חתום ולא כפוף לצווי הרחבה במשק.

iwee

New member
אילו עוד תנאים כדאילבקש

סליחה... לא לבקש, לדרוש.
מחרפן אותי שבזמן שאני מנהלת את המחלקה.... הדיאטנית הטרייה מקבלת 45 ש"ח לשעה, המרפא בעיסוק 50 ועל הפיזיוטרפיה אין בכלל על מה לדבר..

GrennCard

New member
המשוואה כאן פשוטה : עבודה=כסף

המעסיקים התרגלו כי לעובדים סוציאליים אפשר לשלם פחות. ככה זה נמשך שנים ולא נראה כי משהו הולך להשתנות בעתיד הנראה לעין. לנו כעובדים סוציאליים אסור להשלים עם המצב הקיים. אנחנו חייבים להתחיל לעמוד על תשלום הוגן על העבודה שלנו. צריכים להתמקח על השכר ולהתנות עבודה נוספת בשכר נוסף. כל עבודה כל משימה כל דבר שמפילים עלינו חייב להיות מתוגמל בהתאם. אין שום סיבה שבעולם שבבתי אבות עובדים סוציאליים יהיו בתחתית סולם השכר לצד כח העזר הסיעודי.זו אפליה בין דם לדם , בין אקדמאי לאקדמאי. מי קבע שערך העבודה שלנו הוא פחות מריפוי בעיסוק או פיזיוטרפיה? איפה זה כתוב?
חברים המצב הוא עגום. מאבק השכר האחרון שהיה לא השיג דבר , והמצב בשטח במקרים רבים רק נהיה יותר גרוע. נדרש כאן לא מאבק שכר אלא מרד שכר. אנחנו צריכים להתארגן ולנטוש את מקומות העבודה הנצלנים שמשלמים לנו שכר רעב בכל מיני אחוזי משרה מגוחכים. חברים בואו לא נהיה פראיירים. כל אחד במקומו הוא/היא תתמקחו על השכר. אל תסכימו לעבוד בכל שכר התחלתי שהמעסיק הנצלן מציע לכם.

sher2004

New member
אני מסכימה שהשכר של

העובדים הסוציאליים בבתי אבות הוא מאוד נמוך לעומת בעלי תפקיד אחרים. זה ממש ניצול, אין תנאים והשכר בתחתית ואם תבקשי יותר אז יכולים לקחת מישהו אחר. צריך שיהיה וועד שידאג לנו כי השוק ממש פרוץ וזה חבל...

נשמונת3

New member
השכר הוא נמוך

כי הבעלים הפרטיים של המוסדות הגריאטריים מטרתם היא למקסם רווחים. העובדה היא שהם משלמים שכר נמוך לעו"סים מהסיבה הפשוטה: הם יכולים. הם גם לא מתביישים להגיד שמי שלא מתאים לו, יכול ללכת, הם תמיד ימצאו עו"ס אחר בסכום שהם מוכנים לשלם.

GrennCard

New member
הכוח הוא בידינו

כל עוד נסכים לשתף פעולה עם הניצול הוא יימשך ויגבר. פשוט צריך לא להסכים לעבוד בתנאים שהם מציעים זה הכל. המוסדות שלהם חייבים להעסיק עו"ס בהתאם להוראות המכרזים של משרד הבריאות והרווחה. בלי עובדים סוציאליים אין להם קיום. אנחנו חייבים להפנים סוף סוף שידינו היא על העליונה. תכתיבי השכר שלהם זו אינה גזרה משמיים . צריך וחובה לדרוש שכר יותר גבוה.

sher2004

New member
אני חושבת שעובדים צעירים לא יודעים מה השכר

שעליהם לדרוש, טוב שיש לפחות את הפורום כפלטפורמה להתייעצות.

GrennCard

New member
אני אגיד

בחברות סיעוד ובבתי אבות אסור להתחיל לעבוד בפחות מ 8000 שח למשרה מלאה. צריך לדרוש מהם את השכר הזה , ובמידה והם לא מסכימים , יש מיד להפנות אליהם את העורף ולעזוב את המקום. ברגע שכולנו נעשה כך כל אחד במקום מגוריו בארץ אתם תראו איך בלי שנשים לב השכר עולה.
מעסיקים בחברות כח אדם סיעודי חושבים שאם הם נותנים לנו רכב הם קנו את עולמנו , ואפשר לשלם לנו שכר רעב. הם מסרבים לקלוט שעם רכב לא הולכים למכולת לא משלמים עבור חלב ולחם.מה גם שהרכב שלהם הוא לשימוש העבודה בלבד. רוב היום אנחנו בעבודה. חברים וחברות , חייבים לתהעורר ויפה שעה אחת קודם!

sher2004

New member
איך הגעת למספר הזה?

זה השכר המגיע לפי החוק? או שזה מה שאתה חושב שמגיע למי שעובד בחברות סיעוד ובבתי אבות?

לפי החוק מגיע

לנו להיות מקרה סוציאלי במקרה הטוב, בעיקר עם זו פרנסתו היחידה של העובד/ת. חוקים כאלה חייבים לשנות מפני שהם לא חוקיים ולא מוסריים. המדינה שקראה לעצמה מדינת רווחה שמה את הרווחה במקום האחרון בסדר העדיפויות שלה.

iwee

New member
שאלתי בחוץ ומסתבר

שיש מקומות שמשלמים 7000 ש"ח למשרה מלאה לעובדת חדשה ולאחר שנתיים מעלים ל8000 ש"ח...

iwee

New member
עידכון שכר

כל האנשים ששאלתי מחוץ לפורום מרוויחים בין 7 ל11 אלף ש"ח. איך זה שבפורום אף אחד לא מרויח ככה??? (או שלא אומר זאת..)..

למעלה