תנאים לקבלת דמי שמירת הריון

תנאים לקבלת דמי שמירת הריון

עבדתי במעבדה כימית בערך 5 חודשים ,כרגע אני בהריון תחילת חודש רביעי. לפני זמן מה פניתי לרופא החברה בשאלה האם יש הגבלות/סכנות לעבודתי, לאחר שבדק את הנושא אסר עלי הרופא להמשיך לעבוד במעבדה , מכיוון שקיים בה חומר מסוכן המוגדר לפי חוק (בנזן). כרגע לא ברור לי אם יימצא מקום חליפי לעבוד בו. אם יחליטו לפטר אותי האם אני זכאית לקבל דמי שמירת הריון? ואם כן כמה זמן?
 
לדעתי...

מניעת עבודה במקום מסוכן לאשה בהריון היא לא "שמירת הריון" לפי ההגדרה בחוק הביטוח הלאומי. "שמירת הריון" לפי סעיף 58 בחוק הביטוח הלאומי היא "היעדרות מעבודה בתקופת הריון המתחייבת בשל מצב רפואי הנובע מההריון והמסכן את האשה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב.". היעדרות מהעבודה בגלל חומר מסוכן שנמצא שם, אינה היעדרות מעבודה המתחייבת בשל "מצב רפואי". לכן, אני חושב שזה לא יזכה בגמלת שמירת הריון.
 
יש חילוקי דעות משפטיים בנושא הזה

ראיתי כבר פסקי דין (גם כאלה שניתנו לי) שבהם הוכרה שמירת הריון בגלל הצירוף של ההריון יחד עם תנאי העבודה היחודיים. מנגד אכן קיימת הדעה ש"שמירת הריון" איננה נוגעת לתנאי העבודה אלא מוגדרת כולה על רקע ההריון בלבד.
 
עכשיו אני מבולבלת

מה עלי לעשות כדי לברר אם מגיע לי , לפנות לביטוח לאומי? והאם יש טעם לתבוע בבית משפט אם יגידו לי שלא?
 
התשובה היא: כן! לשתי השאלות

כפי שכתבתי, אין כל ביטחון שתזכי בקצבה, אולם, כיוון שהגשת תביעה אינה כרוכה באגרה וכך גם לא ההליך בבית הדין לעבודה ומכיוון שיש סיכוי (כלשהו) כי התביעה תאושר. למה לא לנסות?
 

שיר ורד

New member
האם תקנה 6 בתקנות לחוק עבודת נשים

היא חסרת תוקף? 6. היעדרות מעבודה בתקופת הריון נאסרה עבודת אישה בהתאם להוראות תקנה 5, ולא נמצאה בעבורה עבודה חלופית מתאימה אצל מעבידה, יינתן בידה אישור רפואי כאמור בתקנות הביטוח הלאומי (גמלה לשמירת הריון), התשנ"א-1991.
 
למעלה