תנאים סוציאליים

LifeOverIP

New member
תנאים סוציאליים

* ההודעה פורסמה במספר פורומים שלעניות דעתי עשויים להכיל גולשים בעלי ידע בנושא,
במידה והנ"ל אינו רלוונטי לפורום זה ו/או אסור, נא מחקו את האשכול הזה, עמכם הסליחה.

שכיר בחברת הייטק בבעלות פרטית,
בן 32, שכר ברוטו כ 30K, מפריש לביטוח מנהלים על כ 70% מהשכר
(דמי ניהול: 0% דמי ניהול מפרמייה, 1.25% מהצבירה ומגיל 60 יורד ל 0.75%),
קרן השתלמות עד התקרה הפטורה ממס - דמי ניהול (גבוהים) של 1.5%.

להלן מספר שאלות ברשותכם, אודה לכל תשובה והתייחסות, גם חלקית כמובן:

1. מבלי להכנס לדיונים והצגת יתרונות/חסרונות בנוגע לביטוח מנהלים לעומת קרן פנסיה,
מה דעתכם בנוגע לשילוב בין ביטוח מנהלים וקרן פנסיה?
במידה ודעתכם חיובית (זו המסקנה שהגעתי אליה), אשמח לדעת באיזה יחס כדאי לחלק, ותחת אילו שיקולים.

2. האם כדאי להפריש עצמאית עבור החלק מהשכר ברוטו שאינו מוכר לצורת הפרשות סוציאליות?
במידה וכן, כיצד בדיוק, ומה ההבדל בין הפרשה כזו (רק שלי, ללא המעסיק, בניגוד להפרשות סויאליות רגילות),
לבין פשוט לחסוך באופן עצמאי? הטבות מס? (יש לי חשד שהנ"ל קשור למייל הנשלח לקראת סוף כל שנה בנושא להשלמת הפרשה)

3. דמי הניהול שציינתי לעיל בנוגע לביטוח המנהלים הינם לאחר מו"מ אינטנסיבי לאורך זמן, ולהבנתי מדובר בדמי ניהול טובים,
במיוחד כאשר לא מדובר במקום עבודה המעסיק אלפי עובדים, אשמח לדעת האם לדעתכם יש מקום לשיפור וכיצד.

4. דמי הניהול שציינתי לעיל בנוגע לקרן ההשתלמות גבוהים, האיומים לעזוב לחברה אחרת לא מפריעים לאף אחד,
במידה ולמישהו יש הצעות פרודוקטיביות, אשמח לשמוע, בנוסף - האם חוקי שאאגד סביבי עובדים נוספים בחברה לטובת הוזלה או עזיבה?

5. ההפרשה לקרן ההשתלמות הינה עד הסף הפטור ממס, קרי, מתוך 15K ש"ח,
א. מה המשמעות במידה והמעסיק יהיה מוכן להפריש גם מעבר לכך? (אני אצטרך לשלם מס הכנסה/המעסיק יגלם)
ב. במידה והמעסיק אינו מוכן, האם יש משמעות לכך שאפריש בעצמי לעומת חסכון עצמאי רגיל? (הטבות מס אולי?)

6. הבנתי שההפרשות של 5% עובד 5% מעביד כבר אינם מספרי קסם, אפשר לדבר גם על 5.5%, על 6.5% וכו',
כתלות בפוליסה חדשה/ישנה, בביטוח מנהלים/פנסיה וכו', אשמח אם מישהו יוכל לשלוח קישור או להסביר על הנושא,
על מי ההעלאת האחוזים חלה, האם היא חובה או רשות וכו'.

תודה רבה.

psa

New member
אולי כדאי לפנות למשרדים המתאימים

ותקבל תשובות מפורטות ואמינות ביותר.

למעלה