תנאי שימוש באתר

תנאי שימוש באתר

כמה פעמים אני עוד אצטרך לאשר אותם? עד המות? חלאס! בכל אתר נורמלי מאשרים בשם המשתמש פעם אחת והוא זוכר שאישרת. מה יהיה?

מנהלי הבלוגיה-מענין מתי הם יתיחסו ויפתרו

את הענין. שימו לב שזה לא שרשור קיטורים. זו תלונה לגיטימית! נמאס מהקרציות האלו שאתם זורקים עלינו.

Bezalel P

New member
אישור התקנון עלה לזמן מוגבל

מכיוון שחשוב לנו שהגולשים יהיו מודעים לתקנון החדש, ובעוד מספר שבועות תיבת האישור הזו תעלם כלעומת שבאה.

אם כבר פותחים את הנושא... מה דעתכם,במקום לאלץ

את כולנו לקרוא את כל התקנון המייגע הזה (שמלכתחילה אף אחד לא קורא אותו אלא סתם מסמן "וי", לא יותר עדיף, אם כל כך חשוב לכם שנהיה מודעים לתקנון החדש (כלומר שיש שינויים מהותיים בתקנון, כי אחרת זה לא היה כל כך נחוץ ש"נדע" על התקנון החדש ונאלץ לאשר אותו כל פעם(, למה שלא תפרסמו בעמוד הראשי או איפה שתרצו את השינויים העיקריים שהיה כל כך חשוב לכם שנדע אותם? הרי איך שלא נסתכל על זה, אין לי ספק שגם אתם לא רוצים ש"סתם נסמן וי", ומצד שני, באחריות, במילא כולם רק מסמנים, ואף אחד לא ממש קורא (אפילו אני התייאשתי אחרי 3 סעיפים, מודה... ואני עוד מתעסק בתחום הזה...
) אז אולי בצעד קטן לתפוז ובצעד ענק לאנושות, תקבלו את המלצתי ותפרסמו את עיקר השינויים? הדברים נאמרים כמובן ברוח טובה וכביקורת בונה... תחשבו על זה...

Bezalel P

New member
אין אפשרות לפרסם את עיקר השינויים

מכיוון שהתקנון הוחלף כולו. התקנון הישן היה בנוי בצורה מיושנת, טלאי על טלאי, והיה צורך בנוסח אחיד, ברור ומעודכן.

Kelevra

New member
אם כבר - אז לכלכתם בגדול ../images/Emo18.gif

אני אחד מאותם האנשים שתמיד קורא את האותיות הקטנות. אני קורא את זה בבנק ואני קורא את זה בחוזים ואני לא עורך דין ולא צריך להיות בשביל להבין את זה. התקנון באמת כתוב בשפה מאוד ברורה ואפילו בשינוי המרענן שבו הוא היה (ועדיין) רשום בלשון נקבה. אבל מה שהכי מרגיז: למה לעזאזל לא פירסמתם את זה שעדכנתם את התקנון? מאיפה אני אמור לדעת שאותו תקנון שכבר קראתי אינו רלוונטי? כשכתוב לי לאשר את תנאי השימוש באתר, לא כתוב ששיניתם אותם. אדם סביר מניח שמדובר באותו תקנון שחתם עליו בשעה שאישר את תנאי השימוש בעת ההרשמה לאתר. אדם סביר היה מניח שכשם ששלחתם במשך השנים לא מעט פרסומות ועדכונים לגולשים, הן במסר והן במיילים, הייתם מן הסתם מודיעים לגולשים על שינוי תנאי השימוש באתר. סתם רשלנות, זה לא בזדון, אני בטוח, אבל מרגיז ממש. אני לא צריך לגלות שעדכנתם את התקנון מתגובה שלך בפורום הבלוגיה. דבר כזה הייתם צריכים להודיע לגולשים. לעניין מה שכבר נדון כאן - חידושים והמצאות: התקנון החדש מכיל מקבץ איסורים מופרך ובלתי סביר בעליל (סעיף 20). שורה אחת בלבד לאחר שהגולש מתחייב "לא להעלות תכנים פורנוגרפים, תכנים המהווים תועבה או תכנים בעלי אופי מיני בוטה"(כן סימור, גם אתה!) הוא מתחייב "לסמן תכנים המיועדים למבוגרים תחת הקטגוריה "למבוגרים בלבד". האם לשיטתכם "למבוגרים בלבד - בין הסדינים" זו קטגורית בלוגים שעוסקים בעיבוד כותנה ע"י קשישים? כמו כן הגולשים מתחייבים למספר "פנינים" נוספות ומביכות: 1. "לא להעלות תכנים בעלי אופי בוטה, מגונה, גס או בלתי הולם"/"לא להעלות תכנים שעלולים לפגוע ברגשות הציבור או שיש בהם כדי להעליב". בלתי הולם לאן? למעשה כל אמירה דמוקרטית שלא תמצא חן בעיני מישהו בתפוז יכולה להמחק תחת הטענה הזו. אם למשל יכתוב בלוגר שנבחר ציבור מסויים הוא גזען ופאשיסט, אתם יכולים פשוט להעיף לו את הבלוג כי זה לא מוצא חן בעיניכם. המונח "מגונה" מגבה אתכם לעשות מה שאתם רוצים עם כל בלוג בקטגוריית מבוגרים. עצם ההתייחסות שלכם גם לפורנוגרפיה באופן מפורש כאסורה היא מקוממת. מהיכן נשאבה הגישה הפחדנית הזו של "נעצום עיניים, אבל נחתים שאסור". 2. "לא להעלות תוכן שיש בו המרדה או הסתה". זו כבר פחדנות לשמה. במדינת ישראל יש מספר חוקים ופסיקות שעוסקים בחופש הדיבור. אף אחד לא צריך את תקנון תפוז כדי להעמיד לדין גולש שיוציא לשון הרע, יסית, יפגע בפרטיותו של אדם או יסכן את בטחון המדינה. החוק ממילא גובר על כל תקנון שתוציאו. במילים אחרות, מאחר שנמנעתם להגדיר בתקנון שלכם "המרדה", אתם בעצם מתכוונים שכל דבר שיראה לכם כחותר תחת המדינה ו/או תפוז מאפשר לכם "לסגור חשבון". זה אומר מעשית שאם גולש מפנה לאתר "יש גבול" וקורא לאנשים לסרב לשרת בעזה בזמן המלחמה, אתם יכולים להעיף אותו לכל הרוחות. אם גולש קורא לעזוב את תפוז מתוך מחאה על משהו - כנ"ל. 3. "לא להשתמש באתר על מנת לארגן כל פעילות אשר עשויה לגרום נזק ישיר או עקיף לצד שלישי כלשהו". במילים אחרות, אם אני למשל מארגן הפגנה דרך בלוג בתפוז כנגד ארגון מסחרי (למשל רשת אופנה שמפעילה מפעל בסין בו מנוצלים ילדים בתנאים מחפירים) ולאותו ארגון יתכן שיגרם נזק כתוצאה מההפגנה, הרי שאסור לי לפגוע במפרסמים היקרים שלכם. עצם ההגבלות האלו בתקנון הן אמתלה צבועה לעשות כרצונכם בכל רגע נתון. ממתי נדרשתם להמציא מחדש את חוקי חופש הדיבור וחופש המידע? הרי מלכתחילה כתבתם בסעיף 12 שברגע שיעלה לכם הסעיף תעשו מה שאתם רוצים לתכנים: "תפוז רשאית (אך אינה חייבת) להסיר, למחוק או לא להרשות פרסום של תכנים באתר, על פי שיקול דעתה הבלעדי. תפוז לא תהיה חייבת לעדכן את הגולשת קודם להסרת או מחיקת התכנים ולא תהיה חייבת במתן הסבר לסיבה להסרת התכנים." אז בשביל מה לעזאזל טרחתם לקחת תקנון שהיה דווקא ברור והגיוני והכנסתם בו סעיפים סותרים או מיותרים לחלוטין? ברור לחלוטין שהתקנון נוצר בשיטת ישיבות ארוכות ומשמימות עם יועצים משפטיים ומנהלים שלא ידעו להחליט, ודחפו פנימה כל שטות שעלתה על דעתם, בבחינת "שיהיה, לא מועיל לא מזיק". האם מישהו היה צריך לעשות רעשים של עבודה? המוצר החדש פשוט דפוק אם לומר בבוטות (בוטות אסורה לפי התקנון אבל תרשה לי הפעם). כל מה שהיה חסר בתקנון הישן זה הגדרות למגוון השירותים הגימיקיים והמיותרים שנוספו מאז, כמו סנוז, היט, OK, WAPO , מוץ, פוץ, קריוס ובקטוס. גם את ההגדרות האלו, אגב, לא ממש הייתם חייבים להכניס לתוך התקנון, מפני שהן לא ממש מעניינות לצורך תנאי השימוש באתר. אפשר היה להכניס בקלות כמה משפטים על כפיפות לחוקים כאלו ואחרים וזהו, מידע זה מידע בין אם הוא מפורסם בפורום או בבלוג או בסניז (גזונטהאג!). כן, אני מעוצבן. הצלחתם להחתים אותי וירטואלית על תנאי שימוש מרגיזים ומעצבנים שלא קראתי, כי חשבתי מצדי שהם לא השתנו, ואתם לא חשבתם מצדכם להודיע לי שכן.

seymore butts

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

רק הבוקר התפניתי לקרוא את תגובתך המושקעת. חבל שהיא לא זכתה עד עכשיו לשום התייחסות מצד האחראים ב"תפוז", ואני לא מתכוון לבצלאל שעושה כמיטב יכולתו "לייצג את הארגון" בפנינו. אני מקווה שהיא תזכה לתגובות נוספות מצד בלוגרים אחרים. אין ספק שהתקנון החדש וההחתמה בכוח שאנחנו מסכימים על תוכנו בכל פעם שאנחנו נכנסים לאתר הוא חרפה, פחדנות וכיסוי תחת אולטימטיבי, ובכלל זה ההתייחסות הצבועה ל"תכנים בלתי הולמים". יש גם משהו מאוד לא הוגן בכך שמשנים את התנאים אחרי שהבלוגר כבר "מושקע עמוק" בתפוז, עם בלוג שבו כבר עשרות או מאות רשומות שפורסמו והתגובות אליהן, רשימת מנויים וכולי. הערה לגבי זה שתפוז לא חייבת לעדכן את הגולש קודם להסרה או מחיקת תכנים - אני משוכנע עד היום שתפוז מחקו לי רשומה שלא נראתה להם, שפרסמתי בחודש יוני האחרון, ואני כועס עליהם במיוחד על שלא טרחו רק להוריד אותה מפרסום בבלוג. עד אז לא הייתי מודע לאפשרות הזו ולא טרחתי לעשות גיבויים.

Kelevra

New member
זה לא רק זה

באותיות הקטנות כתוב כמעט תמיד שלחברה הזכות לשנות את תנאי ההתקשרות ע"פ שיקול דעתה. יותר מהכל מכעיס אותי שכדי לגלות שהתקנון השתנה, הייתי צריך לגלות את זה מתגובה של בצלאל בפורום הבלוגיה. לא יכול להיות שהם שולחים עדכונים במסר או במייל על כל גימיק חדש, אבל לא טורחים לעדכן בדבר כזה את הגולשים. איך יכול להיות שכשחשוב להם באמת (ולא לכאורה) לעדכן אותנו בשינוי מהותי (כמו למשל מערכת הפורומים החדשה) הם מתקיפים אותנו בטונות של פרסום לנושא, אבל כשזה חשוב לעורכי הדין שלהם (ולא למחלקת שיווק או וואטבר) אז זה מופיע בתיבת סימון שאף אחד לא מנחש בכלל שהיא מייצגת הסכמה לשינוי?

Bezalel P

New member
אתה טועה ומטעה.

כשהתקנון החדש עלה, הדבר פורסם בהרחבה ברחבי תפוז. 1. בהודעה ושרשור מיוחד בפורום משוב. 2. בהודעה גורפת בכל הפורומים. 3. ברשומה מיוחדת בבלוג הבית. אי אפשר להגיד שלא עדכנו את הגולשים בתקנון החדש. ממש אי אפשר.

Kelevra

New member
עובדה

כשרציתם לעדכן על העולמות החדשים - שלחתם מסר תפוצה. כשרציתם לספר לנו על החלפות בכח האדם בבלוגיה - כנ"ל. כשמשהו נראה לכם חשוב - אתם שולחים מייל. כשאתם מפרסמים את ההודעות הגורפות שלכם בפורום כלשהו, או בבלוג הבית, זה לא נקרא להודיע, זה נקרא לצאת ידי חובה. אם יש מישהו שלא בדיוק מבלה את זמנו בפורומים (ובטח שלא בפורום משוב, שכל עוד אין לנו מה להגיד לכם אנחנו לא שם) או מנוי על בלוג הבית, הוא לא ידע, ועובדה שאני לא ידעתי, ואני לא היחיד. כשאתם רוצים אתם יודעים ליידע אותנו מצויין בפרטים. בלי לשים אותם בעדכונים השגרתיים של "תפוז אנשים מודיע" (היום בחמש יתארח קורא בעיתון בפורום אקטואליה ויענה לשאלות הגולשים) ובלי לשים אותם תחת שכבה רכה של אבק. אתם פשוט פונים אלינו בלי להתחכם ומספרים לנו, ממש כמו שנעמה פרסמה את הטלפון שלה במסר. בוא נניח שאני בלוגר הסוג שפורומים לא מדברים אליו, איך הייתי אמור לדעת? מבלוג הבית?? העובדה עומדת - יש הודעות ויש הודעות. כשאתם באמת רוצים שנדע, אתם דואגים לזה. אני מקווה שמעבר לחוסר ההתראה, המרגיזה לכשעצמה, תתיחסו גם לרשימת האיסורים החדשה, שנראה שהתווספה לתקנון דק מדי בפורמט A4.

Kelevra

New member
דבר נוסף:

בדקתי עכשיו בפורום מגלומניה. קל לראות בו הודעות כי עמוד אחד מחזיק חודשים. לא ראיתי בשום מקום את ההודעה המדוברת. גם בפורום הבלוגיה לא ראיתי את ההודעה. באמת שלא הושקע מאמץ סביר - לא פחות ולא יותר מהמקובל אצלכם - כדי שנדע.

Bezalel P

New member
תגובה

הסעיפים שאתה מדבר עליהם היו בתקנון מאז ומתמיד. אלה סעיפים סטנדרטים שמקובלים בתחום תכני הגולשים בכל האינטרנט. ההגדרות בתקנון נועדו בין היתר לסייע לגולשים במיקוד שלהם בסוגי תכנים שעלולים לעורר בעיה חוקית (בין היתר בשל פרשנויות מגוונות שיש לחקיקה). יישום המצב החוקי על ידי הגולש הוא, כמובן, באחריות הגולש.

למעלה