תנאי שכר - הגיע הזמן לדבר במספרים

matmid1

New member
תנאי שכר - הגיע הזמן לדבר במספרים

מישהי שאלה על תנאי השכר שמציעים בבתי אבות והגבתי לה בשרשור למטה, לפי המידע שקיבלתי כשהתעניינתי.

פעמים רבות נתקלתי בהצעות עבודה שונות בעמותות ובמגזר הפרטי (פנימיות, הוסטלים, בתי אבות, חברות סיעוד ועוד ועוד)
שבאופן עמום מצוין בהן "תנאים טובים", "שכר הולם", "תנאים הוגנים", "הדרכה מקצועית", "אפשרויות קידום" וכו'.
כמובן, כל עוד אנחנו לא מוזמנים לראיון או נשקלים כמועמדים מתאימים למקום אין שום דרך לדעת מה עומד מאחורי
המילים והמשפטים "המבטיחים" האלה. בעיקר מה שמתסכל שאין ממש דרך יעילה להשוות בין התנאים המוצעים בין הגופים
השונים באותו תחום עיסוק (למשל, חברות סיעוד).

רציתי לנסות להציע משהו, אם זה לא נוגד בדרך כלשהי את התקנון בפורום.

מה דעתכם לפתוח שירשור שבו יצויינו הגוף המעסיק (או לפחות תחום עיסוקו) ודרישות העבודה לצד תנאי ההעסקה והשכר?
בכך קצת לשבור את העמימות סביב העניין המסתורי הזה ולאפשר לכולנו לבנות סדר עדיפויות בהתעניינות בעבודה בעמותה או חברה מסוימת
בתחום העיסוק הנבחר. לדעתי, לשירשור כזה יכולה להיות תרומה בזיהוי הגופים שאינם מכבדים ומיישמים את ההסכמים השונים לעומת אלה
שנותנים תמורה ראויה על העבודה אצלם. בטווח הזמן הרחוק יותר אולי גם שיפור בכוח המיקוח?

לדוגמה:
בית אבות, 75% משרה (30 שעות עבודה בשבוע), 5 ימים בשבוע, אחריות על שתי מחלקות (סדר גודל של 70-80 קשישים),
כולל שיווק המקום מדי פעם. ניתנה לי הערכת שכר שנעה בסביבות 3000-3200 ש"ח לחודש, לא כולל חופשי חודשי.
כל התנאים הנלווים האחרים הם לפי המינימום שנדרש על פי חוק (הפרשות לפנסיה, חופשות וכו').

- אם לא מדובר בהפרה כלשהי, אין לי בעיה לציין את השם של בית האבות ומיקומו.

הכוונה היא לא להכפיש באיזשהו אופן גופים מסויימים אלא לפרוש בגלוי ובאופן ענייני את התנאים המוצעים, למען כולנו.

אם למישהו יש רעיון למקום שבו היוזמה הזו יכולה לצבור תאוצה (פורום, קומונה, קבוצה בפייסבוק אחר) אשמח לדעת ולנסות להפיץ שם.

השכר הזה ממש נמוך!

אני מרוויחה קצת יותר מזה בחצי משרה, 21 שעות בשבוע.

לגביי ההצעה שלך, אני יכולה להבין למה אנשים לא ירצו לפרסם במקום פומבי איפה הם עובדים וכמה הם מרוויחים. זה מאוד אישי.

כמישהי שמסיימת עכשיו תואר בע"ס

זה ממש חשוב לי לדעת כי ודאי ישאלו אותי מה ציפיות השכר ואין לי מושג ירוק מה מקובל בתחום!
אפשר לעשות קומונה סגורה ומי שיצטרף אליה כדי לדעת מה קורה בשטח, יתחייב לשתף לגבי משכורות שהציעו לו או משכורת בפועל. סה"כ אנו כותבים בצורה אנונימית, אז למה שלמישהו יפריע לכתוב כמה הוא מקבל?
אופציה נוספת היא לדווח למנהלת הפורום/קומונה והיא תעשה רשימה בגוגל דוקס שתתעדכן מעת לעת או שאפשר לעדכן בעצמנו באופן אנונימי

matmid1

New member
ניתן לעשות זאת ברמה אנונימית ביותר

דבר ראשון, אפשר לפתוח יוזר אנונימי אחר ובאמצעותו לפרסם פרטים אלה.
אופציה אחרת, מנהלת הפורום יכולה לתת הרשאה לכתיבה של "אורחים" אנונימיים בפורום שאין להם יוזר בתפוז -
זה יקל עלינו לפרסם באופן אנונימי, מבלי לטרוח לפתוח יוזר נוסף בתפוז.

אגב, לא חייבים בהכרח לפרסם נתונים ממקום העבודה הנוכחי, אלא ממקומות אחרים שבהם היה ראיון
בעבר או בהווה (או מקומות אחרים שבהם הכותב/ת עבד/ה בעבר) ושמי שכותב/ת לא עובד/ת נכון להיום.

כמובן, אפשר לשקול למצוא לכך במה מתאימה יותר (אולי קומונה, קבוצה בפייסבוק וכו').

בקיצור, המדיה הזו מאפשרת לנו להפוך את המידע בנושא לנגיש, מפורט וזמין באופן האנונימי ביותר - אין מה לחשוש מפני חשיפה.
אם כבר, החשש צריך להיות של הגופים המעסיקים שלא יוכלו להמשיך ליהנות מהשמירה על החשאיות בכל הנוגע לתנאי ההעסקה.

לדעתי, גם היה ראוי לדרוש מכל אותם מפרסמי משרות בפורום לציין בנוסף לתיאור ודרישות העבודה גם את תנאי ההעסקה.

אנשים, בכוחנו לשבור את אותה עמימות סביב נושא השכר ולסייע לכולנו לבחור ולזהות את הגופים שמכבדים אותנו (ואת עצמם) בתנאי העסקה הולמים והוגנים.
כל מה שצריך הוא שיתוף פעולה.

tolii2

New member
הסבלנות משתלמת

אני גם קיבלתי במשך תקופה ארוכה שכר ממש נמוך והיתי פשוט קורעת את עצמי בעבודה עד שהחלטתי שדי!!
פרסמתי קורות חיים באתר דרושים ופשוט המתנתי בסבלנות עד שמצאתי את מה שחיפשתי היום אני מודה לאל על הצד הזה.

רעיון מעולה!

יוזמה ברוכה לדעתי. אפשר לשתף גם לגבי מקומות שעבדנו בהם בעבר וכו'

מוכנה להתחיל:
עד לפני מספר חודשים עבדתי בדחור מוגן לנפגעי נפש בדרום (כיום נמצאת בחופשת לידה ולא מתכוונת לשוב למקום עבודה הזה)
שכר 6400 ברוטו כולל נסיעות פנסיה והבראה מינמלי ע"פ חוק, כנ"ל לגבי ימי חופש.
בנוסף אחריות על פרוייקט ספציפי שדורש השקעה של מספר שעות בשבוע והנחיית קבוצה אחת לחודש.

sher2004

New member
אני חושבת שהרעיון של matmid1 הוא רעיון מעולה

כמובן שחשיפה של מקום עבודה ושכר היא עניין אישי כמו ההחלטה כמה לחשוף... ניתן בהחלט לפתוח יוזר אנונימי.
לגבי מקומות פרטיים כמו בתי אבות יש שוני כל כך גדול כשגם אם מישהו יפרסם את התנאים והשכר זה שיבוא אחריו יכול לקבל תנאים אחרים לגמרי. כי זה הכל עניין של משא ומתן... אפשר לכתוב מה בערך השכר כדי שנדע מה לדרוש בראיונות עבודה.
ניתן לעשות זאת גם לגבי עמותות או מקומת עבודה ציבוריים למי שמוכנים לחשוף כמובן.
אני אמשיך את תגובתה של חמודית:
אני עובדת בבית אבות שהוא עמותה פרטית במרכז הארץ, אני לא אחשוף את השכר אבל כן אגלה שהוא עלה עם השנים בעקבות פניות מצידי להנהלה ועל ידי משא ומתן. לגבי התנאים בשכר- אין! אבל יש לי משרד גדול משלי.
אני חושבת שמה שמשאיר אותי במקום העבודה זה היחס האישי של ההנהלה, הקשר האישי שנוצר עם הדיירים והעובדים ועידוד ההנהלה להתפתח וללמוד מבחינה מקצועית (אני לומד לתואר שני).

matmid1

New member
שכר - עובדת סוציאלית בבית חולים ממשלתי

באישורה של ידידה, מצורף תיאור של הדרישות ותנאי ההעסקה בעבודתה.

בית חולים ממשלתי, 50% משרה + שעות כוננות (21 שעות שבועיות+2 שעות כוננות שבועיות), אחריות על מחלקה אחת - קליטת
מטופלים, סיוע במיצוי זכויות ובניית תוכניות שחרור. דרגה ח, ותק (כולל שירות צבאי ומסלול נמרץ) - 10 שנים. שכר חודשי ממוצע 4100-4200 ש"ח ברוטו,
כולל חופשי חודשי ומכסת שיחות טלפון. העסקה לפי הסכמים קיבוציים ובהתאם התנאים (22 ימי חופשה בשנה, קביעות, הפרשות לקרן השתלמות וקופת גמל ועוד).

ker16

New member
עו"ס בחברת סיעוד

100 אחוז משרה- בסיס 6900 (הועלה רק לאחרונה... תמיד היה מתחת להסכם העמותות)
אחזקת רכב בסביבות ה- 1000 ש"ח (המון ביקורי בית ועבודת שטח) + חופשי חודשי
נייד
קרן השתלמות
ביטוח רפואי
ימי מחלה וחופשה- הרבה יותר ממה שהחוק נותן
בקיצור- כלוב של זהב...

matmid1

New member
כלוב של זהב? כמה נקודות לבדיקה

אני מעלה עבורך כמה נקודות למחשבה/לבדיקה (כמובן את לא חייבת לשתף בפורום).

1. ההפרשות לפנסיה וקרן ההשתלמות הן משכר הבסיס עצמו, כלומר מתוך 6900 (לא מסכום נמוך יותר)?
דרך לבדוק זאת - לקרן השתלמות נהוג להפריש 10% (7.5% מעביד ו 2.5% עובד). אם אכן ההפרשה היא ממלוא שכר הבסיס
ההפרשה צריכה לעמוד על 690 ש"ח מידי חודש. ישנם מעסיקים שיוצרים מניפולציות בכך שמחלקים את השכר למספר רכיבים, כך שחלקם לא יוגדרו כפנסיוניים (על אף שהם כאלה במקור).
לפחות בנוגע לקרן פנסיה, רבים מפרישים לפי צו ההרחבה (נכון לשנה זו, 10% מעביד ו- 5% עובד - סה"כ 15%) בעוד שבמגזר הציבורי מדובר בהפרשות גבוהות יותר של המעביד (בערך 13-14% מעביד ו- 6%-7% עובד - סה"כ 20%). רצוי להתמקח על זה ולנסות לדרוש הפרשות גבוהות יותר מצד המעביד, אם ניתן.
מדובר בביטוח מנהלים או קרן פנסיה? אין לי בקיאות רבה בכך אבל יצא לי לשמוע שישנה עדיפות לקרן פנסיה על פני ביטוח מנהלים ולרוב זו גם ברירת המחדל של עובדי המגזר הציבורי.

2. האם לחברת סיעוד שאת מועסקת בה יש הסדר והנחה עם הגוף אליו מופרשים הכספים לפנסיה והשתלמות? (תקרת דמי הניהול
עומדת על 6% מההפקדה החודשית ו- 2% מהסכום השנתי הנצבר לקרן פנסיה. לא זכור לי כרגע איך זה עם ביטוח מנהלים; תקרת דמי ניהול לקרן השתלמות - 1.5%-2%. מעסיקים "חזקים", דוגמת חברות גדולות והמגזר הציבורי מבטיחים דמי ניהול זולים משמעותית לעובדיהם. למשל, דמי הניהול של עובדים סוציאליים במגזר הציבורי עומדים על 1.75-2.00% מההפקדה החודשית ו- 0.20-0.50% מהסכום השנתי הנצבר לקרן פנסיה בגופים פנסיוניים בעלות הסדר עם עובדי המגזר הציבורי).

2. אחזקת רכב בסביבות 1000 ש"ח אכן מהווה תגמול הולם לאחזקה ובלאי של הרכב? (בסכום מגולמים גם הוצאות על תדלוקים?)
לא נראה לי שהייתי פונה לעבוד בחברת סיעוד שלא נותנת לי רכב, אבל זו דעתי.

3. האם שעות העבודה קבועות ומתוחמות באופן ברור? מהי ההגדרה של 100% משרה? לדעתי, אם מדובר בעבודה של 5 ימים בשבוע, 40-43 שעות שבועיות (וללא שעות נוספות/כוננות) הסכום יכול להיחשב לסביר.

4. בזמנו, נתקלתי באחת החברות שהדגישה שהיא נותנת לעובדיה תנאים נלווים שהם מעבר למינימום הנדרש. מבירור מעמיק יותר הסתבר שמדובר בתוספות מינוריות ביותר (למשל, 11 ימי חופשה בשנה במקום 10). מקווה שבמקרה שלך הם אכן הרבה יותר נדיבים, כפי שאת מציינת (ואם כך, הייתי רואה בכך ערך מוסף שיכול להקנות עדיפות למקום העבודה הנוכחי על פני אחרים).

למעלה