תנאי שכר והטבות למתמחים- איפה מוצאים נתונים?

moonshade

New member
תנאי שכר והטבות למתמחים- איפה מוצאים נתונים?

היי!

לאחרונה סגרתי התמחות במשרד גדול, שמדורג כמוביל בחלק מהקטגוריות (בין היתר צווארון לבן, ליטיגציה מסחרית ו-M&A). אולם, למעט 10 המשרדים שפירסמו נתוני שכר ב-THEMARKER, לא הצלחתי לאתר באינטרנט נתוני שכר עדכניים (וזה לא דבר ש-מתמחה- שואל בראיון) לגבי אותו משרד. אשמח לדעת האם ברחבי האינטרנט הרחב יש איזושהי טבלה או אתר עדכני שמפרסמים נתוני שכר מתמחים (ואם אפשר גם הטבות נלוות- כמו מימון קורס ההכנה לבחינות, ארוחות וכו')?
 

butwhy

New member
למה לא לשאול?

נראה לי סופר לגיטימי לשאול בראיון על השכר.
אם לא שאלת, ומאחר שכבר התקבלת, אתה יכול להרים טלפון ולשאול, או לחלופין אם אתה מכיר מי שמתמחים שם עכשיו תוכל לשאול אותם.
בכל מקרה, לא נראה לי שהבדלי השכר בין המשרדים הגדולים הם משמעותיים נורא.
 

moonshade

New member
האמת שבהתמחות הם דווקא משמעותיים יחסית...

אני יודע נניח שפירון משלמים הכי מעט (6900 ברוטו) בעוד תדמור-יובל לוי מובילים את הטבלה מבחינת תנאים (9000 + חנייה בעזריאלי והטבות נוספות). כל האחרים (הרצוג, גרוס, מיתר, יגאל ארנון, גולדפרב וכו') נעים בסביבות ה-8K לפה או לשם (7500-8500).אחרי ההתמחות, בשנה הראשונה כעו"ד השכר קופץ ל-12-13K ברוטו בממוצע.
העניין שאני התקבלתי למשרד שהוא אמנם גדול (35 עו"ד) ומדורג כאמור כמוביל, אך הוא לא "מגה-משרד" של 100-200 עו"ד ולכן אין לי מושג האם זה צריך להיות הקריטריון להשוואה.
 

student89

New member
מה אני אגיד לך ממש תנאים מטורפים פשוט עצוב

עצוב לשמוע שאחרי שקוראים את התחת בתואר הזה 3 חצי שנים זה מה שמקבלים במשרדים הטובים ביותר, לעומת הייטקיסט צעיר (לרוב) שמקבל סכום כפול בערך בשנה הראשונה פלוס תנאים סוציאלים שבאמת שווים.
 
ברור שזה מבאס בהשוואה להייטק

ועד כמה שהבנתי במשרה ציבורית השכר הוא על גבול המינימום שזה בכלל קטסטרופה.
אבל 8 אלף למתמחה לדעתי זה ממש סבבה, ובתום ההתמחות למי שיש מזל - מרוויחים 12-13 אלף שזה דווקא לא רע בכלל...
 

butwhy

New member
אל תאמין לכל מה שמספרים לך על המגזר הציבורי


אמנם שכר הבסיס הוא נמוך יחסית, אבל על זה מוסיפים נסיעות, שעות נוספות ותוספות שונות. ויותר ימי חופש מבמגזר הפרטי (אני פדיתי את מה שנשאר לי בסוף ההתמחות).
כעו"ד במגזר הציבורי מאוד משנה באיזה משרד אתה עובד, זה נכון. המשכורת שלי, למשל, לא נופלת בהרבה משל חברותיי בהרצוג.
&nbsp
 

lol65

New member
נסיעות זה רק החזר

קודם את משלמת אותן, ועל ההחזר הזה עוד משלמים מס, ככה שבעניין הנסיעות העובדים יוצאים בהפסד. מה גם שנסיעות אמורים להחזיר בכל מקום עבודה לפי החוק.
 

butwhy

New member
ברור, אבל במשרדים פרטיים למיטב ידיעתי זה מגולם בתוך הברוטו

שממנו מורידים מס בדיוק באותה מידה.
הכוונה היא שאם רוצים להשוות בין השכר במגזר הציבורי והפרטי, אז צריך להשוות משכורת בסיס+תוספות+שעות נוספות במגזר הציבורי למשכורת הגלובלית של המשרד הפרטי (שכבר מגלמת שעות נוספות שגם אותן חייבים לשלם לפי החוק, והחזרי נסיעות).
אגב, עניין הורדת המס על החזרי הנסיעות הוא שערורייתי בעיני אבל זה כבר נושא אחר.
 

lol65

New member
גם במגזר הפרטי

נסיעות ושעות נוספות אמורות להיות כתובות בתלוש בנפרד. זה כמובן אם פועלים לפי החוק. אבל אני מסכימה עם הרעיון הכללי, שאם משווים משכורות, אז צריך לקחת בחשבון גם את ההטבות השונות של המגזר הציבורי.
&nbsp
לעניין הורדת המס על החזרי הנסיעות, אני לגמרי איתך.
 

student89

New member
8 או 12 אלף כאשר אתה עובד 12 שעות בממוצע ביום

אז החישוב שאתה צריך לעשות הוא לפי השעות שאתה עובד ואז אתה מבין שזה הרבה פחות שווה אם בכלל (אתה בקושי רואה את הבית והתמורה שאתה מקבל היא לא תמורה שאתה חשוב שאתה מקבל:)). קיצור הגענו למצב שעורך דין מתחיל גם במשרד הטוב ביותר לא מצליח להתפרנס בכבוד.שיהיה לנו בהצלחה.
 

moonshade

New member
עם יד על הלב...

ואני חלילה לא מזלזל בלימודי משפטים, אבל לך תשווה לימודי משפטים (כולל בת"א/עברית) ללימודי מדעי המחשב/הנדסת חשמל/הנדסת תוכנה שזה מה שלרוב לומדים אותם הייטקיסטים שמקבלים 20K כמשכורת התחלתית. חוצמיזה, על הייטקיסטים כגון מהנדסים ומתכנתים יש תחרות עולמית כי הם לומדים מקצוע בינ"ל שיש לו ביקוש רב גם בארה"ב/אוסטרליה/אירופה. זאת לעומת משפטים שהוא מקצוע מקומי וזה סיפור מהפטרה עד כמעט בלתי אפשרי (במדינה עם שיטת משפט קונטיננטלית נניח, או ששפת המדינה אינה אנגלית) לעבור BAR במדינה אחרת כדי לעבוד שם כעו"ד. ועוד- מדובר סה"כ בסטאז', אחרי זה מרוויחים במשרדים הללו 12-13K ברוטו שזו אחלה משכורת יחסית לשאר המשק. ולבסוף- וזה מה שאני נוהג לומר לחבריי ההייטקיסטים- אני אולי ארוויח פחות ממכם בהתחלה, אבל אני גם אמשיך לעבוד בגיל +40
 

student89

New member
אני חולק עליך

הסיבה היחידה שהגענו למצב כזה בישראל זה כי הנבחרי הציבור שלנו לא קבעו איזושהי רגולציה (או הקשחת תנאי קבלה ואריכת התמחות) בתחום כאשר המשבר היה עוד בחיתוליו. זה שהמתכנת יכול לעבוד בכל העולם ללא הגבלה זה ממש לא אומר שכל אחד רוצה לעשות רלוקשיין או שמחפשים אותו, פשוט במדינת ישראל ההיי טק היא תעשייה החשובה ביותר שהמדינה מרוויחה ממנה המון ולכן מטפחים אותה, וישנו ביקוש גבוה לאנשי טכנולוגיה למניהם אפילו הכי בינונים . בנוסף, לגבי גיל 40 - סביר להניח שאם הגעת למשרה ניהולית בכירה או שאתה מומחה בכיר בתחום שלך לא יפתרו אותך או שתעבור בגיל 35 לחברה עם הסכמים קיבוצים שיש בה מחלקת מערכות מידע ותראה כמה קשה יהיה לפתר את אותך. או לחילופין אפשר להסתכל על זה גם ככה - עד שאתה תגיע למשכורת התחלתית של אותו הייטקיסט נגיד אחרי 5 שנות נסיון - הוא כבר ירוויח 30 אלף שקל וישקיע את הכסף שלו בתחומים אחרים (נדל"ן,מניות) ואז גם אם יפתרו אותו יהיה לו ממה להתפרנס. ואגב תואר בהיי טק הוא פחות חשוב אם יצאת מיחידה טכנולוגית כלשהי סביר להניח שגם ללא תואר תוכל להתקדם (או לפחות ללא תואר במדעי המחשב) ולהרוויח משכורות מאוד יפות רק מנסיון שלך. ככה שיוצא מצב ממש מגוחך שתקבל את אותם 20 אלף ללא תואר ראשון רק בגלל הנסיון. המצב הזה לא קיים במדינות מערביות באירופה למשל גרמניה עורכי דין ורופאים יושבים על משכורות הגבוהות במשק וכך גם בקנדה לצורך ההשוואה.
http://www.workopolis.com/content/a...highest-and-ten-lowest-paying-jobs-in-canada/
 
ההשוואה להייטק בהחלט מבאסת

כשמסתכלים על הכסף והיוקרה והאפשרות לרילוקיישן.
אבל ONCE אתה רואה עם מה הם מתעסקים... יכול להיות שכבר לא כל כך תקנא. בסופו של דבר, לא הכל מסתכם בכסף.
אני התחלתי את לימודי עם מדעי המחשב וברחתי מזה מהר מאוד, להגיד שאני שלם עם זה? כנראה שלא, כי אני יודע שזו בחירה הרבה יותר בטוחה.. אבל אני יכול להגיד שזה מקצוע שממש לא מתאים לכל אחד, והלימודים אליו מצריכים השקעה הרבה הרבה יותר גדולה ממשפטים, שלא תמיד שווה את זה כשאתה סובל מכל רגע.
 

student89

New member
כפי שאתה יודע כבר המהתואר שלנו

הפרקטיקה שונה מאוד מתאוריה, ככה שלימודי מדעי מחשב שונים לגמרי ממה שאתה לומד בשנה ראשונה במיוחד שרוב השנה אתה לומד מתמטיקה. ושוב שים לב שלמכות לא מצומצת בכלל אין תואר אלא יש להם רק נסיון צבאי ואז הם מתפתחים לבד.
 

butwhy

New member
מזמן לא התראיינתי להתמחות, אבל אני נוהגת לשאול מה שחשוב לי

לדעת על מקום העבודה בראיונות.
שכר זה תנאי בסיסי וחשוב, על אחת כמה וכמה במגזר הפרטי (לא מכירה הרבה אנשים שעובדים במגזר הפרטי בשביל העשייה הציבורית החשובה
). לכן נראה לי סופר לגיטימי לשאול אודות השכר בראיון, האמת היא שלדעתי המראיינים היו צריכים לומר מיוזמתם, ובפרט בנסיבות האלה שלאחר קבלה, לא נראה לי בעייתי להתקשר ולשאול. שוב, לגיטימי מאוד.
&nbsp
 

lol65

New member
אולי באתר של קודקס יש מידע על המשרד שלך...

 

moonshade

New member
קודקס היה המקום הראשון שחיפשתי בו..

והמידע הכי עדכני הוא מ-2007- 5500 ברוטו . מכיוון שעברו מאז 8 שנים, אפשר להניח שהשכר עלה לפחות במקצת. לצערי, גם בפנייה טלפונית לקודקס וגם במרכז ההשמה של האוניברסיטה שלי (ת"א) לא ידעו את נתוני השכר של המשרד...
 
למעלה