אושרה קן בנימינה
New member
תנועה פוליטית, א-מפלגתית אני רואה פה מלא ויכוחים ודיונים בנושאים כמו - האם על התנועה להביע דעות שמאלניות. אני חושבת שבשלב מסוים, חלק גדול מהדברים שנאמרים פה, נאמרים במקום הלא נכון. אולי לזה נועד הפורום - אבל מסתבר שאנשים לא מבינים שהם בתנועת שמאל חברתי. הנושא הוא כזה: איחוד התנועה הקומוניסטית והתנועה הקיבוצית, זה אשר הביא לנו את הנוער העובד, יצר תנועה שהיא בשמאל החברתי, ומשם יצא גם אל השמאל הפוליטי. אנשים מצטרפים לתנועה הזאת, ימנים בתנועה שמאלנית, ומצפים שהתנועה תהיה בשבילם א-פוליטית או אפילו ימנית פתאום. קודם כל - אנשים יוצאים לטיולים וקונים, ובכך שוברים עוד חוק של התנועה, שוברים אותה מבפנים - אתם סוציאליסטים? אז לא קונים! אתם לא סוציאליסטים - מצטערת, יש דבר כזה "חוקי תנועה", או שאין לכם מקום כאן... אני לא פה לגרש אף אחד מהתנועה, אבל איכשהו יש אנשים שהם כאן ולא במקום הנכון - כאן לא קונים. (זו, כמובן, הייתה רק דוגמא). ויש כמובן את נושא השמאל - לאף אחד אין את הזכות לבוא לתנועה של האנשים שבאמת מאמינים במה שהם עושים בה, ולומר שזה לא בסדר, שבתור חלק מהתנועה מפרים את הזכויות שלו או משהו כזה! אתה מצטרף לתנועה בידיעה ברורה שאנחנו שמאל חברתי (ורבים חושבים שבצורה מוצהרת גם שמאל פוליטי) - אז עליך לקבל אותה בתור תנועת שמאל! וכן, שמאל חברתי ושמאל פוליטי הולכים ביחד. הם לא חייבים - אני מכירה גם ימנים שמסכימים עם הדעות והחוקים של התנועה, כמובן, והם יותר מורעלים מרוב האנשים כאן - אבל בתמונה הגדולה ככה זה מסתדר. אני מסכימה בהחלט עם הדעה שאסור על התנועה לבחור בשבילנו את ברק או כל מועמד אחר - פשוט בגלל שבסופו של דבר אנחנו כן רק שמאל חברתי. (חוץ מזה שלא כל השמאלנים ירצו את ברק, ויש אנשים שתומכים במרצ, ויש אנשים שתומכים אך ורק בעבודה, וזה משתנה). אולי היה עדיף שהתנועה מתחילתה הייתה שמאלנית-פוליטית, אולי זה היה פותר הרבה בעיות, והתנועה הייתה הרבה פחות מסוכסכת עם עצמה כרגע. אסור לנו להיות תנועה מפלגתית, אבל אנחנו חייבים להישאר תנועה ששומרת על החוקים שלה - ולא עושה ´בק אנד פורת´ים´ בגלל חניכים שהצטרפו כי יש להם חברים שם או כי זה מגניב או כי אין להם שום דבר אחר לעשות... די חזרתי על עצמי, אז אני רוצה לסכם - תנועה שהיא פוליטית, וא-מפלגתית, והכי חשוב זה השמאל החברתי - ממנו באנו! שחניכים יצטרפו בגלל התנועה, לא שהתנועה תהפך לתנועה בגלל החניכים. לעבודה להגנה ולשלום, עלו והגשימו