תנועות בקצב הסמבה...

תנועות בקצב הסמבה...../images/Emo66.gif

אני חייבת לתאר לכם את הרגשתי כבועת אנרגייה, גרעין אטום או זירת אגרוף...הגם שעברו 10 שנים וזכרוני דהה מאז שחר בבטן, אני משוכנעת שמשהו בתנועתיות של טל, העכשווי (שהוא בן, כנראה ג´ינג´י וכנראה מזל שור...)קצת קצבי מדי ומשום מה אפילו מדאיג לי. אני מדמיינת את העובר מתנועע לו בתנועות עגולות וחלליות בתוך הרחם, הכל איטי משהו, כמו שחייה, לפעמים מסתובב בלופ, לפעמים ברול ולעיתים סתם מזיז איזה אבר או שניים. אבל טל?- זז שם בפנים בקצבים ממש מהירים, לעיתים אני מרגישה בעקביות, לאורך זמן, את הדופק שלו, לפעמים איזה 3-4 תנועות מהירות וחזקות...כל מיני דברים שלא מסתדר לי בראש איך הם נוצרים. אני בכלל מדאיגה את עצמי, כיוון שיש מקרה של אפילפסייה במשפחת בעלי... אני צריכה דחוף כמה מילים מרגיעות, שזה לא רק אצלי ככה, ממה זה נובע וכיו"ב. דלית

אין לי מושג, אבל מקפיצה.

ואם אפשר להתפרץ ולשאול שאלה בערך באותו עניין- מתי מתחילים להרגיש את העובר? יכול להיות שבאמצע שבוע 16 או שזה עדיין מוקדם ואני מדמיינת? אני לא יודעת אם נדמה לי או שמישהו זז שם.

יכול להיות

אני הרגשתי משבוע 17. אומרים שבהריון שני מרגישים מוקדם יותר כי יודעים לפרש את התחושות טוב יותר, אבל אין סיבה שלא תצליחי לפרש את התחושות שלך כבר בהריון הראשון. תהני! זה ממש כיף!

yaelhul

New member
ואני כבר נלחצת. תחילת שבוע 18

ואני לא מרגישה שום כלום...... זה לא ממש נורמלי לפי הספרים... יעל

בטח שזה נורמלי

אומרים שאפשר להיות רגועים עד לשבוע 22, בעיקר בהריון ראשון. טוב שיש לך ממה לדאוג (כבר מזמן לא עדכנת את רשימת הדאגות) חנה

חן123

New member
יעל, תחליפי את הספרים!

תנועות מתחילים להרגיש בין שבוע 16 ל 23. באופן אישי התחלתי להרגיש חלושות בשבוע 19 וזה נחשב מוקדם להריון ראשון. ממש אין מה להתרגש חברה שלי אגב התחילה להרגיש ב 23, היום חובקת ילד בן 3 חודשים חן

קשה לי קצת להשוות

אבל אני יכולה לאמר לך ששיר שלנו לא מפסיקה לזוז. יש שעות שהיא ממש לא נחה. בועטת ובועטת (או מנפנפת ידיים או השד יודע מה...) אני לא כל כך מתרגשת מזה וגם נראה לי (בלי שום רקע מדעי או רפואי) שאין קשר בין זה לבין אפילפסיה. מה שכן - נראה לי שטל ושיר עומדים להיות ילדים פעילים מאוד גם אחרי הלידה. אני אומרת את זה על סמך השוואה בין כמה בנות פה בפורום, כמה היו העוברים בועטים להם בבטן ואיזה ילדים הם אחרי הלידה. ברור שגם זה לא מדעי. סתם מסקנה שלי בעקבות "תצפיות" שערכתי. וגם - אפשר לנדנד קצת לרופא, לא? בשביל מה יש לנו אותו? חנה

אולי זה בגלל שהם כל כך שמחים

שיש להם כבר שם. אני חושבת שזה מסיר חרדות באופן חלקי, הם כבר יודעים חצי דבר על העולם הצפוי להם
אני באמת אדבר על כך עם רופאי המהולל בפגישתנו הקרובה, אבל עד אז...

@ריטה

New member
גם אצלי בטן יש מסיבה

הג´ינג´ית הקטנה שלי כנראה החליטה להודיע לנו שהיא אכן ג´ינג´ית כמו שכולם מצפים ממנה שתצא. היה קטע ממש מצחיק, כשלפני שבוע עשיתי העמסת סוכר. שתיתי את כל הפיחס של הסוכר והלכתי לנוח (צריך לחכות שעה ואז להגיע לבדיקות), איך שהנחתי את הראש הקטנה התחילה להשתולל בפראות. לפי המקומות בהם היא בעטה בראה כאילו היא הסתובבה לי בכל מקום אפשרי בבטן בקצב מסחרר. וזה היה ממש כייף לא נורמאלי, למרות שלנוח לא הצלחתי. ולעצם העניין, בשום מקום!!! לא כתוב שצריך לדאוג אם יש עודף פעילות עוברית, כתוב רק לדאוג אם אין תנועות. ככה שלפי דעתי פשוט תהני. (דעה לא מקצועית בהחלט) דרך אגב זה בטח גם תלוי בשבוע ההריון באישה שבוע את?

אולי זה בגלל שהם ג´ינג´ים???

אני בשבוע 30...אבל זה כבר די הרבה זמן ככה. יופי- אני מתחילה קצת להתעודד.

גם לשיר יש פוטנציאל ג´ינג´י

אבל זה לא ברור עד ללידה. אני בלונדינית, ליאור שחור אבל אמא שלו ג´ינג´ית (היתה ממש כתומה בילדותה) אז מי יודע... אייל (של שלומי ואסנת) היה פעיל מאוד בבטן. אסנת ממש כתומה אבל אייל יצא שאטני וכיום נהיה יותר ויותר דומה לג´ינג´י. הוא עדיין פעיל מאוד גם בתור תינוק.

איזה קטע - לא סתם מכריזים על ג´ינג´

ג´ינג´ים כאופי...אני בלונדית (היום בעזרת הצבע, אבל זה רק חזרה למקור
) ורמי- ג´ינג´י. כשהוא היה ילד- הוא היה כתום- היום זה קצת דהה וגם כך השיער כזה קצוץ שכבר לא ניתן לזיהוי. כששחר נולדה ושמו לי אותה על הבטן - דבר ראשון התבעסנו שהיא ג´ינג´ית (העדפנו שלא- רמי יודע כמה קשה להיות כזה)- אבל מהר מאוד השיער שלה נהיה בלונדיני לבן. עכשיו, סטטיסטית- יש לטל את רב הסיכויים.

למעלה