תנועות גוף מגושמות

חחחחח

New member
תנועות גוף מגושמות

היי
יש לי ילדה מתוקה אמיתית בת 9 שנולדה עם גנטיקה של חמותי
כפות ידים גדולות, וכנ"ל לגבי כפות הרגלים.
שוב כחלק מהגנטיקה, תנועות הידים שלה מפוזרות כאלה.. לא עדינות וארוכות..

היא ביקשה שארשום אותה לחוג גימנסטיקה, וכמובן שעשיתי זאת בשמחה. והיא נהנתה היום מ- 2 שעות של גימנסטיקה, שעבדו הרבה על משקל,
כשהסתכלתי מהצד שוב הרגשתי שתנועות הידיםונ והרגלים שלה לא מתארכות.. כמובן שאמרתי לה שהיא מצויינת
אבל רציתי לשאול..
פניתי למנחה (בלי שביתי תחוש כמובן) ואמרתי לה שאם אפשר להשים לב לתנועות שלה, היא הגיבה לי מיד- כן היא בכל מקום.. (התכוונה למפזרת/מגבילה את התנועות)
האם חוג גימנסטיק הוא החוג שיכול לכוון אותה באמת?
האם אני בכלל צריכה לפנות לבלט (מה שפחות ופחות נראה לי מתאים, מצד שני שם מתעקבים על להמתח יותר כך שאני לא יודעת...)

בכל אופן אני שמחה שהתחלתי.. ואחפש לה את הכיוון המתאים מעכשיו רק אם יש לכם איזה שהוא עצה בשבילי..
תודה!

DCD- בעיה ידועה

נכתבו על כך ספרים רבים (למשל: "אני לא קלוץ, יש לי הפרעה התפתחותית בקואורדינציה"), ויש שיטות טיפול ייעודיות לכך.
דרך אגב זה לא כל כך קשור לידיים ורגליים גדולות, לא גנטי ולא קשור לחמותך.
אם הילדה נהנית בחוג התעמלות תשאירי אותה בחוג התעמלות.
במקביל תחפשי חוג מיוחד של פעילות גופנית מותאמת שעוזר לטיפול בבעיה. יש גם מטפלים פרטיים. את יכולה גם לקרוא חומר על DCD ולפעול לפי ההנחיות והטיפים בעצמך.

אמא לה3

New member
נועה..

לא הייתי ממהרת לתייג את הילדה כבעלת הפרעה מבלי שעברה אבחון (בטח לא מקריאה של אמא), אכן, סירבול היא תופעה ידועה בקרב ילדים..לפעמים זה פשוט עניין של בגרות והתבגרות. כל תחום פעילות גופנית יכול להתאים, גם התעמלות, גם בלט, גם מחול (לסגנונותיו השונים), בקיצור, להתייעץ עם אורטופד/פיסיוטרפיסט ולמצוא את התחום שהילדה הכי תאהב ותתמיד :)

חוג מקביל

אין שום מניעה לעסוק בכל פעילות גופנית שהילדה אוהבת, אם זה מחול, התעמלות או כל דבר אחר.
הצעתי גם חוג פעילות גופנית מותאמת בנוסף ובמקביל לחוג התעמלות שהילדה הולכת אליו. גם ילדים ללא "הפרעה" נוירולוגית או ביולוגית כלשהי, אלא רק באיחור התפתחותי או ללא הפרעה כלל יכולים להפיק תועלת מחוג כזה ולהרוויח את תרומתו.
אם רוצים לאבחן באבחנה רשמית, יש מוקדי אבחון וטיפול ייעודיים.

למעלה