תנועות עוברים

תנועות עוברים

אשמח לשמוע מהריוניות נוספות וגם אמהות לתאומים.
שבוע 26+
מרגישה בעיקר תנועות של עובר שמאל (הם ממוקמים ימין ושמאל כרגע)
המון תנועות מורגשות ומשמעותיות. בצד ימין הרבה הרבה פחות, ברמה של כמה פעמים בלבד ביום.
שניהם במצג ראש נכון ללפני שבוע, לא זהים.
האם יש מקום לדאגה/בדיקה?

תודה!

liri251

New member
תלוי בשיליות

מה סוג השיליות?
אצלי גם היו ככה אבל הרגליים היו ביחד בצד מסוים אז לפעמים הרגשתי רק בצד אחד. אצלי הפחתה בתנועות הצביע על ריבוי מי שפיר... שווה לבדוק את הציקום שלהם וכמות מים אבל כמובן תלוי בשילייה. אצלי אחד היה שילייה קדמית ואחד אחורית. את הקדמית הרגשתי פחות

Maive1

New member
גם אצלי משהו דומה

היי חברה,

אני כמעט שבוע 26 (היריון ראשון), וגם אצלי- אחד מהם (דווקא מצד ימין) הרבה יותר פעילה ואני מרגישה ממש רוב היום פעילות סיסמית... לעומתה השני יותר "שקט". גם אצלי כמו שכתבה לירי- שיליה אחת קידמית ואחת אחורית, אולי יש קשר- אני אשאל את הרופאה. שאלתי את הרופאה לגבי ההבדלים הללו בכמות התנועות, והיא אמרה שזה שטויות, שכל עוד מרגישים כמה תנועות ביום זה בסדר, שלא תמיד זה שווה בשווה. עוד היא אמרה שאחד מהם יותר למטה ובמנח עכוז אז כנראה בגלל זה הוא פחות "מורגש".
בינתיים אני מקפידה על כל הבדיקות, מעקבי גדילה כל שבועיים ואצל הרופאה כל שבועיים ותמיד הכל נראה טוב, אז אני מנסה לא היות מודאגת בגלל זה.
בנוסף קבענו סקירה שלישית לשבוע 31, שיהיה. הרופאה שלי המליצה, וחוץ מכסף אין מה להפסיד , אז החלטתי שזה שווה את זה.

דבר נוסף- לא יודעת איך זה אצלך, אבל גם ה"שקט" יותר, אם אני ממש מצמידה את היד- אני כן מרגישה תנועות, רק פחות חזק אולי מהשנייה... נראה לי שאם הרופא שלך לא מתרגש, וכל המעקבי גדילה תקינים, אז אפשר להיות קצת יותר רגועים (שהרי אין לנו רגע אחד של חוסר דאגה
). בקיצור ספרי מה אמר הרופא שלך
.

ננסית12

New member
אם אני לא טועה

מתחילים להתייחס לתנועות משבוע 27... ככה שעכשיו אין לך מה לדאוג... את במכבי? יש להם מוקד נשים טלפוני.... אולי הייתי מתקשרת לוודא אבל לא יותר מזה... אגב אני מעולם לא זיהיתי בין התנועות שלהן... (היום בנות שנתיים)

תודה רבה לכן!

שתי השליות קדמיות, ושניהם מצג ראש... לכן קצת דאגתי.
אבל אתמול הימני התעורר והרגשתי אותו הרבה:)
נרגעתי. גם בגלל המיקום שלהם יכול להיות שאני מתבלבלת בין שניהם.
היום נלך למעקב ואראה.

תודה!

למעלה