תנועת הצופים - לאן הגענו ?-ביזיון!

הערה/ הארה

בלי מפקד או לא, הצופים יקבלו מימון. הצופים היא תנועה ממלכתית, ומתוקף היותה תנועה א-פוליטית וא-ערכית, היא מקבלת מימון מהממשלה. בניגוד לנוע"ל שאם לא יהיה ניצחון במפקד חניכים המימון שלו ישאף לאפס פחות או יותר... מכאן שלנוע"ל יש אינטרסים "לרמות"- אך לא במקרה הספציפי הזה, מכייון שהשמחיה נעשתה למען גיוסים לקייצות. אשמח להשתתף בהפחתת השחיתויות, צליל.

שלום שלום...

לידיעתכם: גם אם הייתה שימחיה כזאת או איך שלא קוראים לזה החניכים שהיו שמה ניחשבים במפקד . יש ניקוד לכל דבר. ניקוד שונה לחניך קבוע ניקוד שונה למדריך ניקוד שונה לאחד שהישתתף בפעילות כזאת. לפי המפקד הכודם יצא שהנוע"ל:94,000 בני עקיבא: 60,000 והצופים:50,000 אני לא זוכר מיספרים מדוייקים של הצופים ובני עקיבא אבל משהו באיזור... הצופים היו מקום שלישי. הנועל לא מקבל מימון מאף מפלגה. ואי אפשר להגיד שהנוע"ל מקבל מימון מההיסתדרות כי זה כמו שתגידו שהצופים מקבלים מימון מההנהגה הראשית (או איך שלא יקראו לזה), ההיסתדרות זה חלק מהתנועה - כמו שבתי ספר עמל זה חלק מהתנועה בידיוק כמו הקנים שלנו. אני לא חושב שצריכה להיות שחיטות במפקד. אני חושב שהצורה שעושים את המיפקד והצורה שמחלקים את הנקודות היא דבילית והקרטיריונים לחניך הם דבילים, וצריך לשנות אותם. אבל ככה זה המפקד הזה אז ככה צריך לעשות וזה לא ניקרא לשחק לפי הכללים של הנועל או של כל תנועה אחרת אלה לפי הכללים של המפקד. סליחה שיצא קצת ארוך. לילה טוב

סליחה?!?!?!?

תנועה א-ערכית???? יש לנו ערכים! שלא תעזי.... וחוץ מזה- אנחנו תנועה א-מפלגתית, ולא א-פוליטית, אני לא יודעת בדיוק להסביר את זה, אם את רוצה תשובה רצינית תפני לפורום הצופים הרשמי בוואלה...

להיט

New member
תנועת הצופים - לאן הגענו ?-ביזיון!

רציתי לספר לכם משהו שמאוד הפתיע אותי . לפני כמה שבועות היה לנו קורס מבנה שבט של חמישיות ושכב"ג שקובעים בו מי ידריך מה ואיך יהיה השבט שנה הבאה . בקיצור - באה אלנו איזה אחת איילת נראה לי , שהיא מרכזת הנהגת דרום וסיפרה לנו מה יקרה השנה עם גיוס חניכים . בקיצור - למי שלא יודע , יש כל שנה "מפקד תנועות הנוער" שמשרד החינוך עושה , שזה מפקד שכל תנועת נוער בארץ סופרת את החניכים שלה ואז מדרגים את התנועות ומחליטים לפי מספר החניכים למי לתת יותר כסף . בקיצור , שנה שעברה קרה מקרה עם הנוער העובד . לפי החוקים של המפקד , חניך הוא מי שהיה פעולה אחת בחודש לפחות . ואז הנוער העובד בא ועשה מין יום כיף כזה לכל ילדי העיר , עם טרמפולינה , קרא לזה "שימחיה" ורשם כל מי שהיה שם כחניך - כי הוא "היה" ב"פעילות" של הנוער העובד החודש . המדריך לקח ת.ז ושם ומספר והנה נוספו אלפי חניכים . הצופים לא רימו - ונדפקו - דורגנו במקום השלישי - אחרי הנוער העובד (1) ובני עקיבא (2) . אז איילת באה וסיפרה שהשנה יקרו דברים בצופים - היא אמרה בהתחלה שמה שהנוע"ל עשו היה לא בסדר , ואז אמרה שגם אנחנו נשחק לפי הכללים שלהם - מעכשיו - כל שבט בהנהגת דרום שהוא יותר גדול מ-400 (שזה רק השבט שלנו ...) מתפצל לשני חלקים (על הנייר , לא באמת) ואז כאילו הרווחת שבט , וכל ראש ועדת פעילים או ועדת חמישיות נקרא מדריך , אך הנה הרווחת 1000 מדריכים , והצופים גם יעשו "שימחיות" בשביל למשוך חניכים - אבל מה פתאום שהצופים ירמו - הם רק משחקים לפי הכללים של המפקד .... - אמרה איילת . בקיצור , בקשר לנושא הזה הייתה סערה בשבט שלנו , צעקות , ויכוחים , ובסוף לא נתנו לאיילת הזאת להמשיך לדבר .... היה כיף :) ומה שאני שואלת - למה לרדת לרמה של הנוע"ל - למה להיות מפגרים ולרדוף אחרי חניכים או לרשום מישהו כחניך כי הוא בא ל"שימחיה" - למה להיות כמו האחרים . בתור תנועת הצופים אני חושבת שאנחנו יודעים למשוך חניכים קצת יותר טוב מטרמפולינה באמצע העיר או מכוניות מתנגשות .... אז למה ?!?!?!?

Strife

New member
תיקון...

מפקד תנועות-הנוער מתבצע אחת לכמה שנים (4, אם אני לא טועה).

להיט

New member
לא משנה

הקטע הוא שפעם שעברה היינו מקום שלישי ועכשיו ירדנו לרמה של כל השאר- הדגש הוא על השיטה לא על הפרטים!

גם אלינו היא באה

רק שלנו היא אמרה שהדגש שלנו 1. לא לרמות !!! 2. להביא הכי הרבה חניכים !!! גם אני טטניק :) מאיזה הנהגה אתה ?

להיט

New member
את ...

אני מהנגת דרום שבט שני"ר (שבט ניבטי יהודה רחובות) , חלוץ להיט´ שליט´ ואתה?

מכיר את גילי אביגדורוביץ?

הוא מדריך אצלי בקומונה בנצרת עילית, וואלה מדריך ! רוצה שאני אמסור לו משהו? אני יודעת שהוא בשבט שני"ר...

להיט

New member
אני מכירה את גילי

לא אישית אבל מהשבט . תמסרי לו ד"ש משבט שני"ר

תיקון!!!!

אתם לא השבט היחיד מעל 400 חניכים!!!!! שבט ניצני הנגב השנה מונה 445! חניכים....!!! נא לבדוק עובדות לפני שכותבים אותן!!!!!!! ובאמת ביזיון מה שהולך עם איילת, בשבט שלנו המרכז הבוגר הסביר לנו (לקורס) את החשיבות של המפקד, וכמה חשוב שיהיו הרבה מדריכים בשבט בשביל שיהיו יותר חניכים...

Meijen Shaggy

New member
מוזר.. ../images/Emo15.gif

בדיוק הערב הייתה לנו על זה פעולת שכבה, ובסיומה גם שיחה עם שני מרכזי הנהגה (הנהגת שרון). זה גרם לי לראות את הדברים באור אחר. אנחנו יכולים להגיד שאנחנו "לא יורדים לרמה שלהם" והכל, ויש באמת דברים בגו. אבל להיות מצטדקים ויפי-נפש זה לא מה שיגרום לנו לקבל את הכסף. נכון, זה נורא חומרני ונורא קפיטליסטי - אבל תסכימו איתי שכסף זה דבר חיוני, ואם אין כסף - אין כלום. תנועת הצופים היא התנועה הגדולה ביותר בארץ. עפ"י המפקד האחרון שנערך היא התנועה השביעית בגודלה או משהו כזה. איך? כי היינו שאננים. בזמן שתנועות אחרות הפעילו שטיקים מלוכלכים (ועדיין לא עברו על שום חוק), אנחנו היינו אדישים. במפקד הזה אסור לנו להיות אדישים. אם הפעם תנועת הצופים לא תקבל את הנתח הנכבד מהעוגה שהיא ראויה לו כתנועה הגדולה בארץ, עתידה עומד בסימן שאלה. כן, ממש ככה. כי אם אין מספיק כסף ממשרד החינוך (אני מזכיר שהצופים זו תנועה א-מפלגתית), אז צריך לגבות יותר כסף במיסים. אז יש מקומות שהגדלת המיסים לא משפיעה, אבל יש מקומות שכן, ומאוד. שבטים במקומות נחשלים יותר ייסגרו, גרעין עתיד ייסגר, גרעין אתגר ייסגר - והרשימה ארוכה (אני לא אומר סתם. המדריכה שלי מנתה את כל הדברים שיעמדו בסימן שאלה אם לא נעבור כמו שצריך את המפקד.) אז נכון, זה גם נגד כל האידיאולוגיות שלי וה"אני מאמין" שלי. אבל באמת שאין ברירה.

אני מהנוער העובד והלומד

ויש לי מספר הבהרות: א) נאמר כאן מקודם, "כסף זה נורא קפיטליסטי וחומרני". אה, ואללה? באמת? לא, לא, אתם צוחקים איתי, נכון?? ככה סתם כתגובה למה שאמרתם: שבט, שמרשה לעצמו לגבות מהחניכים שלו 600 שקל בשנה- זה קפיטליסטי וחומרני!!! בניגוד אליכם, שאתם תנועה ממלכתית שמקבלת מימון מלא, אנחנו תנועה חסרת מימון כמו שלכם, יש לנו אותם צרכים- והמיסי קן בקן שלי הרבה יותר נמוכים מהסכום שננקב קודם. ב) בקשר לשימחיה: הנוער העובד עשה את השימחיה הזאת כגיוסים לקייצת- קייצת זאת קייטנה שהנוער העובד מרים לילדים עם פחות אמצעים, ולכן היא במחיר עלות בלבד, כלומר המדריכים והרכזים לא מקבלים מזה רווח כלשהוא- אהם אהם. כמו כן, סביר להניח שהגיוסים נעשו גם לימי פעילות בתנועה. מעכשיו תגידו שכל פעילות שתנועת הנוער העובד מרימה (ויש הרבה כאלה) נעשתה למען המפקד חניכים, כי אנחנו לא צריכים מפקד חניכים כדי להוכיח שאנחנו התנועה הגדולה ביותר שיש בארץ, מה שמתקשר לנקודה הבאה שלי: ג) אתם בהחלט לא התנועה הכי גדולה בארץ. מצטערת להודיע לכם שהתנועה שלנו מכילה הרבה מגזרים ובהחלט הרבה יותר קנים (שבטים) משלכם- מכיוון שאתם פועלים לרוב במגזרים עירוניים. ובשל כך- יש לנו יותר חניכים- מה לעשות. זה לא אמור להפריע לנו הגודל כי תנועת נוער נמדדת לפי האיכוות שלה ולא לפי הגודל, לדוגמת השומר הצעיר- תנועה קטנה אבל כן איכותית ובעלת ערכים חשובים. ד) תחשבו רגע בהיגיון: "שמחיה" מטופשת אחת תשנה את כל המצב בקשר למספר החניכים של הנוער העובד?! לא נראה לי. ה) הפורום שלכם הוא ביזיון בפני עצמו!!! זאת ההודעה הראשונה החכמה שאני קוראת פה מזה הרבה זמן. אם כל המטרה של הפורום הוא לדון על קטנטנות- חבל שכך. אני בטוחה שאתם יכולים לפתוח דיון יותר משכיל. ההודעה שלי נכתבה בארסיות מכיוון שחלק מכם כותבים בחוסר ידיעה מוחלט ובתמימות מוחלטת כאילו "איתנו הכל טוב, שיחקנו לפי הכללים ופשוט לא שמנו לב לכל החרא שנמצא מסביבנו" יש הרבה רפש בתוך תנועת הצופים. ולמרות ההודעה הזו, אני רוצה להבהיר שאין לי בעיה עם אנשים שבצופים, כמו שאין לי בעייה עם אנשים מבני עקיבא- איש באמונתו יחיה. ומה שיותר מעצבן אותי, זה שבמקום לפנות לפורום של הנוער העובד שנמצא קצת מעליכם בדף, ולשתף אותנו בדילמות שקשורות אלינו, כל מה שאתם כותבים בפורום שלנו זה שטויות כמו "הצופים שולטים"וכו´. נשמח אם תשתפו אותנו בבעיות שמטרידות אותכם- כי מן הסתם הם מטרידות גם אותנו. עלו והגשימו, צליל

תלתניים

New member
זאת סתם הודעה פרובוקטיבית

א) צודקת, סו וואט, בקבוצה שלי יש 4 חניכים מעוטי שיוצאים לכל הטיולים בסבסוד ב) המדריכים לא מקבלים תשלום, המרכזים מקבלים תשלום מגוחח (קרוב לשכר מינימום) או שהם עובדים בהתנדבות (ש"ש) ג) הגודל באמת לא קובע, ולמרות זה, קשה לי להאמין שהצופים היא התנועה השביעית בגודלה בארץ ד) כן, אם רושמים את כל מי שבא אליה ה) זה לא הפורום הרשמי כאן, הפורום הרשמי פועל בוואלה

תלתניים

New member
נ.ב.

יש לזכור שהנוע"ל בניגוד לצופים מקבלים סבסוד מאירגונים כמו מפגלת העבודה והסתדרות. אגב, אני לא מבין למה אנחנו נכנסים למריבה שכזאת, אני למשל מאוד אוהב את הנוע"ל ואפילו הדרכתי שם לפני שעברתי דירה.

Meijen Shaggy

New member
די עם הדמגוגיה! ../images/Emo15.gif

א. ראשית, אני מסכים עם כל מה שתלתניים אמר. ב. מה זו הדמגוגיה הזו? אני אמרתי ש"כסף זה נורא חומרני וקפיטליסטי", אבל כנראה לחצת על ´הוספת תגובה´ לפני שסיימת לקרוא את המשפט, מכיוון שהוספתי ש"כסף זה דבר חיוני". ואם מתוך שאננות הצופים מדורגים מקום שביעי מבין תנועות הנוער בארץ, וברצון הצופים להתקיים - יש לגבות מחיר מופקע מהחניכים. היות ואנו התנועה הממלכית הא-מפלגתית היחידה בארץ, אנחנו מקבלים מימון בסיסי מהממשלה. אותו מימון שהנוע"ל מקבלים מההסתדרות וממלפגת העבודה. נראה אפילו שהסיבסוד המפלגתי שניתן לכם גבוה יותר מהסיבסוד הממשלתי, כי כמו שציינת "המיסי קן בקן שלי הרבה יותר נמוכים מהסכום שננקב קודם". ג. לי נאמר ממקורות מהימנים שהצופים היא התנועה הגדולה ביותר בארץ. אבל אולי המקורות הללו טועים, והנוע"ל היא התנועה הגדולה ביותר בארץ. זה לא עקרוני. כמובן שאי אפשר לבדוק מי צודק, כי מפקד תנועות הנוער כבר לא משקף תמונה אמינה, כפי שאנחנו נוכחים לדעת. אבל את חייבת להסכים איתי שהיא בהחלט לא השביעית בגודלה. אז איך זה יצא ככה? ד. אז "השמחיה" הייתה כדי לגייס חניכים לקייצת. סואו וואט? רשמתם שמות של כל מי שהשתתף? כן. רשמתם מספרי תעודות זהות? כן. העברת את השמות והמספרים למשרד החינוך אף על פי שחלק (אם לא רוב) מהילדים לא נראו ולא ייראו עוד בנוע"ל? כן. אז הפעלתם טריק מלוכלך. כתבת: "מעכשיו תגידו שכל פעילות שתנועת הנוער העובד מרימה (ויש הרבה כאלה) נעשתה למען המפקד חניכים" - אם בכל פעילות תפעילו את אותו טריק מלוכלך, אז בהחלט - כל פעילות שתנועת הנוער העובד מרימה נעשית למען המפקד. ה. תנועת הצופים לא יכולה להרשות לעצמה להישאר עם עיניים עצומות עוד מפקד. גם לנו יש פעילויות רבות ומגוונות , את יכולה לסמוך עלינו. אבל למדנו מכם משהו - מעכשיו נזכור לרשום שם ומספר תעודת זהות של כל "חניך" (במונחים של משרד החינוך) באשר הוא, גם אם במונחים של התנועה הוא לא "חניך".
חזק ואמץ,

הנוע"ל לא מקבלים...

מימון ממפלגת העבודה. הנוער העובד מקבל תקציב זעום ביותר מהמועצה (ספציפית לקן שלי), בנוסף למיסי הקן שהוא דורש, שגם הם מסתכמים בסכום קטן ביותר. הסכום קטן בגלל שאנחנו מצמצמים את עצמנו. (מבחינה כלכלית, כמובן.) ואל תדברו על זה שהצופים מקבלים כמונו/ פחות, כי הייני רוצים להגיע לחצי מהתקציב שלכם. לדוגמה, בזכרון הצופים נכנסו והם נכנסו עם תביעה "קטנה" ביותר- "או שאנחנו מקבלים 60 אלף שקל לשנה, או שאנחנו לא נכנסים לזכרון". בזכרון קיימות כבר 4 תנועות נוער, ולכן המועצה דחתה את בקשתם. לא צמצום ולא נעליים. בקשר לגודלן של תנועות הנוער: הצופים בהחלט לא התנועה השביעית בגודלה, אני מסכימה איתכם. אבל בקשר אלינו- תעזבו את המפקד לרגע, ותחשבו בהגיון- הנוער העובד והלומד פועל במספר רב מאוד של מגזרים -ערבי, דרוזי, מקצועי, כפר, מושב, קיבוץ, מושבות וכמו כן הוא פועל גם במגזרים העירוניים (גבעתיים, הוד השרון, קריית אונו...) בניגוד לצופים שבדר"כ פועלים במגזרים עירוניים. חשבון פשוט.

להיט

New member
תיקונים ........................

דבר ראשון - המיסים של הצופים הם לא 600 ש"ח הם היו השנה 370 אז לפני שאתה קובע עובדות תבדוק ת´מקורות שלך ! ודבר שני - אל תיקח תקציב שהצופים ביקשו בזכרון בשביל לקבוע שאנחנו צריכים לקבל פחות ממכם במפקד . מה שקרה במפקד היה רמאות, כי לעשות טרמפולינות של הנוע"ל ולקבוע שכל מי שעליהם הוא חניך ולרשום אותו כאחד , והכל בשביל לקבל כסף , אז אל תבוא ותתלונן על זה שאנחנו דורשים כסף , כי במפקד הצופים קיבלו מיליונים פחות מהנוע"ל וזה לא צודק נקודה . מצד שני - אנחנו לא נרד לרמה של לרדוף אחרי חניכים ולהביא אותם לפעילות אחת ולרשום אותם בשביל להיות הכי הרבה במפקד .

תעשי תיקונים לעצמך קודם

ותיקון מספר אחד: אני בת, לא בן. תודה בקשר לפורום שלכם: נכון- איש באמונתו יחיה. לכל אחד יש זכות לבחור אם הוא יהיה בנוע"ל, או בצופים, או בשמו"צ, או במה שאת לא רוצה. כל אחד מתגאה בתנועה שלו, ואני בטוחה שאת גאה בתנועה שלך בדיוק כמו שאני מתגאה בשלי. א-בל, בעיקרון תנועת הצופים לא מפגישה הנהגות, בניגוד בנוע"ל שאצלנו יש ארצי. אז הפורום נועד לפיתחון פה שלך ושל חברייך- לשתף אחד את השני במה קורה אצלכם בשבטים, או לשמוע דעות של אנשים שאת לא מכירה על דברים חשובים!! תסלחי לי אם אני אגיד לך ש"לשבט עומר התבטלה היום פעולה", או"קמילה מקטנטנות פלוס רועי שווה אהבה" זה לא הודעות שאמורות להמצא כאן בפורום. לאן נעלמו כל הדיונים על איפה הערכים שלכם? אתם לא מדברים על המצב הבטחוני? תעשי עם הפורום שלך מה שבא לך- חבל שזה מה שיוצא מהפורום שלכם. אתם לא טיפשים- תוכיחו את זה. לי אמרה מישהי משבט מאוד גדול שהמיסי שבט שלה היו לא פחות מ-600 שקל. המקורות נבדקו- אל תתקפי לפני שאת יודעת. לא הייתי אומרת את זה אם לא הייתי יודעת, ולא הכי נראה לי שמישהי שנמצאת בצופים כבר 4 שנים תשקר לי, מה גם שזאת לא רק היא. הנוער העובד לא רדפו אחרי חניכים, שוב אני אומר- הגיוסים נעשו למען הקייצת, לאו דווקא למפקד חניכים. תפנימו!!! עלו והגשימו.

למעלה