תנועת הצ'י בגוף והשפעתה על האדם

תנועת הצ'י בגוף והשפעתה על האדם

בספרו של צ'ואנג צה, ניתן למצוא כמה אמרות על האנרגטיקה של הגוף:
(הסוגריים, הן תוספות שלי).

כשהתקף פתאומי של גירוי (תנועה של הצ'י) מתפשט והנשימה (הצ'י) אינה חוזרת לגוף, מה שנשאר בו אינו מספיק לצרכיו. כאשר הוא (הצ'י) עולה (לראש) ואינו יורד (מזין את הכבד), החולה הופך פתוח למשב של כעס (הרגש הקשור לכבד). כאשר הוא (הצ'י) יורד (לטחול) ואינו עולה (למוח), החולה מאבד זיכרונו לדברים. כאשר אינו עולה ואינו יורד ונשאר באזור הלב, במרכז הגוף, הוא עושה אותו חולה (בנפשו וגופו)."

ינוקא1

New member
מדע הצ'י

המדובר לדעתי במדע הכי גבוה שקיים (כמו מדע ה"הרמוניה" , וכנראה שזהו אותו מדע בדיוק).

זכיתי לא מזמן להבנה (עדיין תיאורטית בלבד) איך יהיה ניתן לעשות כל מיני דברים שקראתי עליהם בעבר בעזרת צ'י :
להתקיים בלי אכילה ושתיה , לנשום מתחת למיים , להגביר את כוח הכבידה או להחליש אותו.

בסופו של דבר , הכל קשור לצורות גיאומטריות , וליחסים בין נשימה לנשיפה , כניסה ויציאה.

אולי יום אחד נתחיל לבצע ניסויים .. ..

אתה מדבר על צורות גאומטריות

לפני שבוע דיברתי עם משהי שהגיעה אליי ויצא שהיא נפתחה לומר לי שהיא מתקשרת בספונטניות.
אחת התופעות שקרו לה היא, שאותה דמות שהיא מתקשרת, הראתה לה כיצד כל היקום בנוי מצורות גאומטריות וגלים מחזוריים, הסבירה לה מה הוא הכאוס וכיצד הוא בנוי גאומטרית ואיך אפשר לצפות את העתיד בעזרת צפייה בתנועת הגלים והגאומטריה.

ניסויים?...אני בעד.
נראה לי שאנחנו בכלל פרטי הניסוי
.

ינוקא1

New member
זה נכון. . .

אבל המפתח למה שהבנתי הוא ההבנה שהצי גונג בעצם יוצר צורות גיאומטריות ויש למשל מרידיאן שיכול להעלות את המשקל, ובכיוון הפוך הוא יגרום לנו לרחף. . . יותר מזה לא אכתוב, אתה כבר יכול להבין לבד. . . מה שכן, כנראה ניסויים הללו יכולים להיות מסוכנים קצת.

למעלה