תנוקת סרבנית אוכל -

ruth11

New member
תנוקת סרבנית אוכל -../images/Emo53.gif

קודם כל נחמד לפגוש פורום כל כך פעיל בנושא החשוב לנו הכי בעולם... אני אם ל - 3 ילדים שכולם היו סרבני אוכל , עיקשים ובעקומות משקל מפחידות התנוקת שלנו, בת 7 חודשים מגדילה לעשות מכולם ואני ממש אובדת עצות. בחודש האחרון היא פשוט לא עלתה במשקל (אפילו בגרם אחד !) וכתוצאה מכך שברה עקומות ו"הוגדרה" כתת משקל. היא שוקלת 6200 גר´ (להזכירכם היא בת 7 חודשים). בקיצור..אפרוחית אמיתית. מה שמטריד אותי יותר מממשקלה הזעיר הוא שהיא פשוט סוגרת שפתיים ולא מוכנה לטעום שום אוכל, חוץ מהבקבוק של החלב. לא פירות (ותאמינו לי, ניסיתי את כל המינים והסוגים), לא ירקות, לא גמדים ושאר מוצרי החלב ואפילו בעוגיות היא מוצאת פסול. לי נראה שמשהו בענין הזה לא כל כך בסדר. הרי תנוקות לומדים את עולמם בשנה הראשונה דרך הפה, והיא אפילו לא מנסה לטעום , מקמצת שפתיים ושובתת רעב. אחיה הגדולים היו גם כן די קשים עם אוכל אבל, היו מוכנים לטעום , ואחר כך היו יורקים ... מישהי נתקלה בתופעה כזאת, האם צריך לדעתך להפסיק עם נסיונות ההאכלה ולחכות קצת ואולי בכלל יש פה איזו שהיא בעיה אחרת שלא קשורה כלל לאוכל ? אשמח לשמוע עצות, מכל מין וכל סוג ועוד משהו..אולי נשמע שאני לחוצה אבל זה ממש לא כך. פשוט נראה לי שכל הענין הזה הוא קצת מעבר לילד סרבן אוכל . המון תודה

אורית ג.

New member
אני מציעה לא לריב עם שום ילד על שום

אוכל. בטח לא בגיל 7 חודשים, זה רק עלול להזמין חשדנות והתנגדות בגיל מאוחחר יותר. תני לה חלב, היא עוד קטנה וזה ממש בסדר. לדעתי אם תעזבי אותה תגלי ביום אחד בהיר, אולי בגיל שנה שהיא רוצה לאכול משהו (טחון, אולי גרבר פירות). אני מאמינה שכשהם בשלים הם רוצים (אפשר להציע פעם בחודש כפית רסק משהו ולראות. בטח לא להגיע למצב שהיא צריכה לחשוק שיניי ולהתגונן). והפורמולה (אם היא לא יונקת) מספיקה לה לגמרי בשלב זה. על מה חשבת כשכתבת "מעבר לסרבן אוכל"? אולי זה יתן לי עוד רעיון?

ruth11

New member
אורית , תודה על התגובה

מה שהתכוונתי שכתבתי "מעבר לסרבן אוכל" זה שאולי יש פה איזו שהיא בעיה ניורולוגית או התנהגותית או השד יודע מה...זה ממש לא נראה לי הגיוני מה שקורה...היא פשוט לא מוכנה לטעום שום דבר, לא מכפית, לא מהאצבע . זה לא שהיא טועמת ויורקת או אוכלת מעט, היא פשוט לא רוצה לפתוח את הפה ולטעום, וזה מה שנראה לי מאוד מוזר.

מנסיון של חברה ונסיון אישי

לחברתי יש ילד בן 4 רזה כמו ציפור. עד לפני כמה חודשים עדיין לבש מידה 2. הוא פשוט לא אוהב לאכול. היא נותנת לו מה שהוא רוצה, רק שיאכל. בגיל כמה חודשים היא הייתה מכינה 8 בקבוקים למשך הלילה כי הוא היה לוגם כל פעם כמה לגימות וזהו. לעומתו, אחותו הקטנה (בת שנה) אוכלת נהדר, אבל רזה כמו ציפור, ממש כמוהו. אני הייתי ילדה נוראית בכל מה שקשור לאוכל. בשבילי אוכל היה עונש נוראי. הייתי יושבת שעות עם חתיכת עוף בפה ולועסת ולועסת עד שהייתי יורקת החוצה. אמנם זה עבר לי רק בגיל 18 בערך. רופא אמר להוריי שבמקום שיש אוכל, אין ילדים רעבים. תנסי לתת לה פרי ביד, ואם היא לא רוצה - לפחות היא שותה פורמולה. בגיל יותר מאוחר אולי היא תסכים לדברים אחרים. בהצלחה

ברוכים הבאים רותי והשלושה!

בעניין האוכל- אני הייתי מחכה עוד כמה חודשים. ז"א מציעה לה מפעם לפעם לטעום, אבל לא מציקה בעניין, כי יכול להיות שהיא עדיין לא ממש בשלה ללעיסה, ובהחלט מספיק לה התמ"ל. דברים אחרים היא מכניסה לפה? צעצועים וכל השאר? כי אם כן, כנראה שזה לא מעבר לסרבנות-אוכל. ואם היא לא מכניסה שום דבר לפה, גם לא כמשחק, אולי שווה לשאול רופא. והכי חשוב- בלי לחץ!

galg

New member
אצלנו הכל השתנה

הגדול - רצה רק חלב, ורק המטפלת במשפחתון הצליחה בגיל שנה להאכיל אותו בתוספות. היום הוא זולל הכל(12). השני - אכל הכל - מה שהיה בטווח ידיו - מתוק, חמוץ, חריף - היום (10) - הוא הבררן במשפחה. השלישי - מי יודע, בינתיים רק יונק. כך ששום דבר לא קבוע, סבלנות!! אנחנו לא הכרחנו את הילדים לאכול והחלטנו לתת להם מה שהם רוצים (לא עשינו להם הכרות עם ג´אנק פוד כמובן). היום הם ילדים בריאים וחזקים.

גם אצל שירה סרבנות האוכל התחילה בגי

ל הזה ואמרו לי לחכות קצת ואני עדיין מחכה והיא בת שנה יש מעט מאוד דברים שהיא פותחת את הפה, סימילאק כמובן, פירות, במבה ובסיקוויט לכל השאר היא לא מוכנה לפתוח את הפה לא מרק, לא גבינה, לא כלום כל מי שהתייעצתי איתו, רופאים, אחות טיפת חלב וכדומה אמרו לי לא רוצה, לא צריך אבל כרגע אני ממשיכה לנסות פעם בכמה ימים אני נותנות לה משהו חדש, היא לא מוכנה לפתוח את הפה, אבל היא יושבת על כסא האוכל ומשחקת עם האוכל אני מקווה שהיא תיצור עם האוכל קשר ותסכים לטעום לאט לאט המון סבלנות דרך אגב גם שירה היתה פחות משבע קילו בגיל שבעה חודשים ועכשיו לקראת גיל שנה היא כמעט 9 שזה ממוצע בנוסף אם היא מוכנה לאכול מהדייסה ועדיין לא עולה במשקל, אז את זה צריך לבדוק כי הם אמורים לעלות במשקל שירה עולה רק מהדייסה כל השאר זה משחק כפי שכבר אמרתי וואו יצא לי ארוך ואני חייבת לצאת הביתה לשחרר את המטפלת סוף שבוע נעים לכולם

odeia

New member
רות, אני אנסה לייעץ לך דרך נסיוני.

אודיה נולדה במשקל נחמד וטוב: 3100. חצי יום לפניה השכנה ילד נחמד וחביב במשקל יותר גבוה. את הילד השכן, אימו האכילה בפירות כבר מגיל חודש, וכשעבר לאכול בכפית, היא היתה מכניסה לו בכוח אוכל עם כפית לפה, העיקר שיאכל, עד היום היא בוכה שהוא לא אוכל כלום, ממש רחמים, ממתקים וחטיפים כל היום נכנסים לבטן, העיקר שיאכל. הילדה שלי, ברגע שהפסיקה לינוק, הפסיקה לגדול וירדה אל מתחת לעקומה הכי נמוכה ואף שברה שיאים. עד היום, ילדה בת 4 וחצי, ששוקלת בין 13 ל-13ץ5 ק"ג. אבל מה, השכנה אוכלת את הלב שהילדה שלי אוכלת מכל המינים והסוגים ומכנה להתנסות ולנסות, יש לה רגלי שולחן ואוכלת יפה עם סכין ומזלג, היא יודעת לשבת ע"י שולחן עם המבוגרים ולאכול ולנהל שיחה, כמו גדולה. וכשהיא היתה קטנה יותר, היא לא אהבה כל כך לאכול. גם היום יש לה ימים של יותר וימים של פחות, היא צריכה לשמור על הפיגורה. ילד, כמה שפחות נלחמים ונלחצים עם אוכל, פחות יעשה בעיות. תרדי מהסיפור של האוכל, לא נורא שבגיל 7 חודשים יאכלו רק פורמולה. אם הילד עירני, נבון מקסים בריא ועוד - זה אומר הכל, כנראה שהוא עוד לא צריך. את יכולה לנסות להוסיף את הדיסה שמוסיפים לבקבוק של התחליף חלב. שיהיה רק בבריאות אני

רונית+3

New member
דאגות בענייני אוכל

גם לי הייתה סרבנית אוכל שלא עלתה גרם בכמה חודשים (עד שאחד הרופאים שנחשבים מצויינים במדינה כולה אמר לי שאם חודש נוסף היא לא תעלה במשקל הוא מציע לחבר אותה לזונדה....). וצריך לחלק את העניין חלקים- אם היא מכניסה צעצועים לפה ורק אוכל היא לא מוכנה להכניס לפה, אפשר להוריד את מיפלס הדאגה בדרגה אחת... יש כל מיני תוספים שניתן להוסיף לפורמולה כדי להעלות את רמת הקלוריות בפורמולה (למשל פוליכוז, אם אני זוכרת נכון) ילדים שהם בעייתים באוכל תמיד מעדיפים גרבר פירות על פירות טחונים ולפעמים גם גרבר בשרי על מרק ביתי. יש ויטמינים שגם מעוררים תאבון במידת מה (וגם יש בהם ברזל, לנו המליצו בזמנו על וידילין). אם נראה לך שיש לה בעייה עם כפית-היכולת לאכול עם כפית מתפתחת בערך בגיל5 חודשים בממוצע, אז כדאי לחכות עוד קצת ולפנות למרפאה בעיסוק שיכולה לסייע בכך. שיטה טובה תמיד היא לתת למישהו אחר להציע לה אוכל (גן,מטפלת,סבתא רגועה וכד´). אצלנו, עד היום הבת שלי עושה לי בעיות נוראיות באוכל ולאחרים הרבה פחות.

אורלי 1

New member
אוכל- בעצם חוסר אוכל

גם לי יש בעיב דומה עם בתי, בת 11.5 חודש ושוקלת 6.700 גרם. היא לא עלתה במשך חודשיים וחצי. הפנו אותנו לדיאטנית בטיפת חלב, ונתנו לנו תוספת שנקראת פוליקוז שמוסיפים לחלב בבקבוק. לגבי מוצקים- תנסי, למרות שזה לא חוקי מול קלטת שהיא אוהבת- אצלי היא אוכלת רק עם ג´אמפי ואז לא סוגרת את הפה. גם בגינה הולך קצת יותר טוב- תנסי ותעדכני אותי מה קורה- אורלי

odeia

New member
אורלי, לאכול מול קלטת זה לא משהו לא

חוקי, רק צריך לחשוב על הרגלי האוכל וההתנהגות לעתיד, ואם זה רק מידי פעם זה טוב, אבל בתור אורח חיים, לפי דעתי, בלבד, זה לא מוצלח. ואני מדברת בתור אמא לילדה שמאוד קטנה לגילה בגודל ולא אוהבת הרבה לאכול.

zimes

New member
היא לא סרבנית אוכל!

בתך, בסך הכל, לא מוכנה עדיין לאכול מוצקים. תמשיכי עם התמ"ל (פורמולה), ואל תדאגי - כשהיא תהיה מוכנה, היא בעצמה תשלח ידיים ומבטים לצלחות שלכם. את יכולה לנסות שוב בעוד כמה שבועות, אבל גם אז - לא להלחץ! פשוט תני לה בקבוק, כמה שהיא רוצה. אם היא אוכלת כמות סבירה מהבקבוק, ובכ"ז לאעולה במשקל, יש לפנות לבירור רפואי - אולי יש בעיה בעיכול התמ"ל. יש ילדים שמתחילים לאכול מוצקים רק בגיל שנה, או מאוחר יותר. הרבה פעמים זו הגנה עצמית של ילדים רגישים, כאלה שמפתחים אלרגיות בקלות, בעלי מערכת עיכול שאינה בשלה דיה. (ד"א - את אומרת שגם הגדולים התחילו מוצקים מאוחר. עוד סיבה לא לדאוג) לגבי פוליקוז, שהוצע למטה - גם אנחנו השתמשנו בו. הוא בהחלט עזר: איפשר יציאה מהמעגל של לא אכלו מספיק - אין כח - לא אוכלים מספיק. לא הייתי ממהרת להשתמש בו. ואם כן - לתקופה קצרה.

למעלה