תנור אפייה עם טורבו שמקצר :

ויוי 25

Well-known member
שימו לב:
במידה והטורבו שבתנור- האפיה מקצר, אל תמהרו להיפטר ממנו,
מכיוון שגופי החימום עדיין יכולים להמשיך לתפקד לעוד כמה שנים.

כל זה התברר לי היום ,כשהגיע אליי טכנאי -תנורים והציע לי להחליף את תנור כי הטורבו שמקצר,
לטענתו במצב זה כבר אין מה לעשות. (למרות שהתנור נרכש לפני 4 שנים בלבד.)
בנוסף אמר ,שהוא יכול לקחת איתו את התנור ולפנותו מיד ,כדי שיהיה לי מקום פנוי לתנור חדש .

מכיוון שרציתי לקבל חוות -דעת נוספת ,הזמנתי טכנאי אחר שגר בקרבת-מקום ,
ולהפתעתי הוא אמר שלמרות שהטורבו לא עובד, עדיין התנור במצב מעולה ואפשר מיד להפעיל את התנור ולהיווכח שגופי החימום שלו מחממים היטב ותקינים הן לאפייה והן למצב גריל.

כמה טוב שלא מיהרתי להיפטר מהתנור לפי הצעתו של הטכנאי הראשון ולא מיהרתי לאפשר לו לפנותו.
(בדיעבד ,לאחר שהתברר שהתנור פועל מצויין, הבנתי שהטכנאי הראשון רצה לעשות לי תרגיל בכדי שאסכים לו לפינוי התנור,שכנראה תיכנן לקחת אותו אליו לשימושו הפרטי.)

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שימו לב:

כל זה התברר לי היום ,כשהגיע אליי טכנאי -תנורים והציע לי להחליף את תנור כי הטורבו שמקצר,
בנוסף אמר ,שהוא יכול לקחת איתו את התנור ולפנותו מיד ,כדי שיהיה לי מקום פנוי לתנור חדש .

ולהפתעתי הוא אמר שלמרות שהטורבו לא עובד, עדיין התנור במצב מעולה ואפשר מיד להפעיל את התנור ולהיווכח שגופי החימום שלו מחממים היטב ותקינים הן לאפייה והן למצב גריל.

כמה טוב שלא מיהרתי להיפטר מהתנור לפי הצעתו של הטכנאי הראשון ולא מיהרתי לאפשר לו לפנותו.
(בדיעבד ,לאחר שהתברר שהתנור פועל מצויין, הבנתי שהטכנאי הראשון רצה לעשות לי תרגיל בכדי שאסכים לו לפינוי התנור,שכנראה תיכנן לקחת אותו אליו לשימושו הפרטי.)
בתנור יש למעשה 4 גופי חימום, אבל אפשר לומר שיש בעצם רק 3.
יש גוף חימום עליון, שעל השלדה שלו משולב גם גוף החימום של הגריל. כלומר, אם וכאשר אחד מהם מתפגר, מחליפים את שניהם כ"יחידה אחת".
יש גוף חימום תחתון, שאופה מלמטה והוא נמצא מתחת לרצפת התנור.
בתנורים הפשוטים, "בזה זה נגמר" וגם אם יש בהם מצב אפייה "טורבו", הרי שהמנוע בוחש את האוויר החם שמייצרים 2 הגופים הללו.
טורבו כזה נקרא "טורבו פאסיבי".
לעומת זאת, בתנורים הקצת יותר מצ'וכללים, יש גם גוף חימום שנמצא מסביב למאוורר (גוף חימום עגול), והוא מופעל במצב טורבו, עם או ללא הגיבוי של שני הגופים האחרים. תנור כזה נקרא תנור עם טורבו אקטיבי.
ומה יכול לקצר?
או שגוף החימום של הטורבו התקלקל, או שהמנוע של המאוורר.
בכל מקרה, ניתן להחליף, אם את המנוע ואם את גוף החימום. העלות לטכנאי אינה גבוהה בכל מקרה.
לכן, אם הטכנאי "התנדב" לקחת את התנור, סביר מאד שהייתה לו כוונה לשקמו, אם עבור עצמו ואם כדי למוכרו במחיר שישתלם לו.
וסתם מתוך סקרנות... מיהו יצרן התנור? (סתם להערכה, האם זה מותג "שווה" או ש"לא משהו".

בכל מקרה, את עדיין יכולה להזמין תיקון עבור התנור ולהחזירו לבעל יכולת אפייה (גם) במצב טורבו. אשתי שתחיה, מעדיפה בעיקר את האפייה בטורבו. למה? ככה.

GoldenEyes

Well-known member
שימו לב:

עכשיו את גם יודעת לאיזה טכנאי לא לפנות בעתיד

ויוי 25

Well-known member
למשה,

לגבי אפיית עוגות אני פחות אופה בתנור ,(מה שפחות דברי מאפה- כך יותר בריא.)
אבל השימוש אצלינו בתנור הוא יותר לצלייה בגריל, ולשמחתי גופי -החימום עדיין עובדים מצויין.
לסיכום:
כדאי לתת את הדעת בעת הזמנת הטכנאי :
מתברר שישנם טכנאים המעדיפים פינוי מהיר של המוצר התקול,מבלי לבדוק ולנסות לתקנו,
וטוענים שכבר אין אפשרות לתקנו.
אז לרגע לפני שתחליטו לפנות את תנור - כדאי שתבדקו את מצבו שוב .

נערך לאחרונה ב:

סתם מבקרת

Active member
בתשובה לשאלתך,התנור של חברת אלקטרולוקס תוצרת גרמניה.
אני פחות אופה בתנור ,(מה שפחות דברי מאפה - כך יותר בריא.)
השימוש אצלינו הוא יותר לצלייה בגריל,ולשמחתי גופי -החימום עדיין עובדים מצויין.
בכל מקרה ,כדאי לתת את הדעת בעת הזמנת הטכנאי כי מתברר שישנם טכנאים המעדיפים פינוי מהיר של המוצר התקול,מבלי לבדוק ולנסות לתקנו, וטוענים שכבר אין אפשרות לתקנו, אז כדאי שתבדקו שוב .
למה לתת לטכנאי לפנות מוצר חשמלי? היום, בכל הזמנת מוצר חשמלי חדש כמו תנור, מכונת כביסה וכד', המוביל שמביא את המוצר החדש חייב לפנות את המוצר הישן ללא כל עלות.

evike

Well-known member
מנהל
אם לא משתמשים בטורבו במשך זמן ממושך, הוא גורם לקצר.
לי זה קרה לפני כמה שנים, שלאחר חוסר שימוש החלטתי להפעילו והוא קיצר. יצרתי קשר עם הטכנאי הקבוע והאמין שלי, והוא אמר לי שיש אפשרות עצמית לבדיקה אם הטורבו מקולקל, או שהוא "רדום" בשל חוסר שימוש, רק שזה מסוכן, ואם אחליט לנסות, זה על אחריותי, והזהיר לא לגעת בגוף התנור.
הוא יעץ לקנות שנאי שמתאים לאירופה עם כמה אפשרויות חיבור, ביניהם חיבור ללא הארקה.
מחברים את התנור לשנאי, את השנאי לשקע, ומפעילים את התנור. אם לא מקצר מיידית, סימן שהוא לא תקול, ואז להשאיר אותו עובד כשעה, כדי "להעיר" את הטורבו.
די חששנו, אבל בכל זאת החלטנו ללכת על זה. הפעלנו עם כפפות גומי, סגרנו את דלת המטבח שגם החתולה לא תתקרב לתנור, וכעבור כשעה, ניתקנו מהחשמל שוב עם כפפות גומי. ואכן, הטורבו לא קיצר, והוא המשיך לעבוד עוד הרבה זמן.
וקרה גם שגוף חימום הלך, הטכנאי קנה והחליף לנו. (אפשר להחליף גם לבד)
מסקנה, כדאי להפעיל את מכשירי החשמל מידי פעם, כדי שלא "ירדמו"...
ועוד מסקנה, לדעת לאיזה טכנאי לפנות...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם לא משתמשים בטורבו במשך זמן ממושך, הוא גורם לקצר.
לי זה קרה לפני כמה שנים, שלאחר חוסר שימוש החלטתי להפעילו והוא קיצר. יצרתי קשר עם הטכנאי הקבוע והאמין שלי, והוא אמר לי שיש אפשרות עצמית לבדיקה אם הטורבו מקולקל, או שהוא "רדום" בשל חוסר שימוש, רק שזה מסוכן, ואם אחליט לנסות, זה על אחריותי, והזהיר לא לגעת בגוף התנור.
הוא יעץ לקנות שנאי שמתאים לאירופה עם כמה אפשרויות חיבור, ביניהם חיבור ללא הארקה.
מחברים את התנור לשנאי, את השנאי לשקע, ומפעילים את התנור. אם לא מקצר מיידית, סימן שהוא לא תקול, ואז להשאיר אותו עובד כשעה, כדי "להעיר" את הטורבו.
די חששנו, אבל בכל זאת החלטנו ללכת על זה. הפעלנו עם כפפות גומי, סגרנו את דלת המטבח שגם החתולה לא תתקרב לתנור, וכעבור כשעה, ניתקנו מהחשמל שוב עם כפפות גומי. ואכן, הטורבו לא קיצר, והוא המשיך לעבוד עוד הרבה זמן.
וקרה גם שגוף חימום הלך, הטכנאי קנה והחליף לנו. (אפשר להחליף גם לבד)
מסקנה, כדאי להפעיל את מכשירי החשמל מידי פעם, כדי שלא "ירדמו"...
ועוד מסקנה, לדעת לאיזה טכנאי לפנות...
הרעיון הוא שבתוך גוף החימום יש סליל להט ויש חומר קרמי שמבודד את הסליל מהצינור המתכתי שהסליל נתון בתוכו.
החומר הקרמי הזה סופח מים ואז הוא גורם לזליגת חשמל אל הצינור המתכתי ואז נוצר הקצר.
ולמה כינית את התופעה "גוף חימום רדום? זה כי לא השתמשת בו לאורך תקופה ו"הרדמת אותו".
שנאי כזה שאת מתארת הוא יקר מאד, כי הוא מתוכנן להספק גבוה, ונראה שזה לא כלכלי לרכוש כזה.
מה שכן, כעת נותרו 2 ברירות:
1. לנתק את חיבור ההאקה בתקע (ואם זה תקע יצוק אז בשקע). זו פעולה מסוכנת ומאד מאד לא מומלצת. אבל אפשר לעשות זאת בזהירות... להפעיל כפי שתיארת, עם כפפות גומי ואולי גם לעמוד על שטיח מגומי (בתנאי שהוא יבש). לפעמים זה עוזר לתקופה ממושכת, ולעתים זה יעיל לחודש או חודשיים ואז יש לחזור על הפעולה שוב ושוב...
2. אז במקרים כאלה, עדיף כבר להחליף את גוף החימום.

תופעות מן הסוג הזה קורות תדיר בתנורי המקלחות, שלהם יש גוף חימום "נחשוני".

evike

Well-known member
מנהל
השנאי הוא קטן, בערך 7X5X4, ממש לא יקר, אני מצרפת תמונה.
ברור שכתבתי רדום, כי אכן הרדמתי אותו בחוסר השימוש בו...
(בתמונה הוא יותר גדול מאשר במציאות)

קבצים מצורפים

• שנאי אירופה.jpg
    שנאי אירופה.jpg
    KB 16.3 · צפיות: 6

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
השנאי הוא קטן, בערך 7X5X4, ממש לא יקר, אני מצרפת תמונה.
ברור שכתבתי רדום, כי אכן הרדמתי אותו בחוסר השימוש בו...
(בתמונה הוא יותר גדול מאשר במציאות)
אה. הבנתי. זה מתאם מסוג של שקע כלשהו לתקע כלשהו. זה לא שנאי אבל הוא אולי מנתק את רצף ההארקה, כך שהוא מאפשר את החיבור שהזכרתי, מבלי לנתק כבל באופן פיזי.

SicTransit

Active member
אה. הבנתי. זה מתאם מסוג של שקע כלשהו לתקע כלשהו. זה לא שנאי אבל הוא אולי מנתק את רצף ההארקה, כך שהוא מאפשר את החיבור שהזכרתי, מבלי לנתק כבל באופן פיזי.
כתוב עליו "surge protector" מה שיכול להסביר את הצלחתו עם התנור.

evike

Well-known member
מנהל
בכל צד שלו יוצאות "שיניים" שמתאימות לסוגים שונים של שקעים, והוא מיועד למי שמטייל באירופה (בטח יש גם לאזורים אחרים). רשום עליו ADAPTOR, כלומר זה מעין שנאי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בכל צד שלו יוצאות "שיניים" שמתאימות לסוגים שונים של שקעים, והוא מיועד למי שמטייל באירופה (בטח יש גם לאזורים אחרים). רשום עליו ADAPTOR, כלומר זה מעין שנאי.
לא. אדפטור זה מתאם. שנאי זה מוצר אחר לגמרי.

למעלה