תנור מקצועי או טאבון?

tradetech100

New member
תנור מקצועי או טאבון?

שלום,
רציתי לקנות טאבון ביתי ומכיוון ובבניין שאני גר בו קיים איסור על כל סוג של גז אז החלטתי לקנות במקומו (וגם חצי מחיר) תנור פיצה מקצועי תא אחד, תנור כזה שיכול להגיע לפחות ל350 מעלות.
השאלה שלי האם בתנור פיצה כמו זה שיש בפיצריות אפשר לאפות לחמים, לבשל בשר, דגים וכו??? או שזה מיועד רק לפיצה?
או שיש כמוהו שמיועד לבישולים (תנור רגיל מגיע ל250 מעלות בלבד).
למישהו יש ידע בעניין?
אשמח לעזרה...

*אם זה לא המקום לשאלה זאת אז אני מתנצל על ההפרעה.
 

bali

New member
מנהל
אני לא ממש מכירה תנורים כאלה לבית

אבל לחמים בטוח אפשר לאפות בו, ולדעתי אפשר גם לבשל בשר ודגים, אבל בזה אני לא בטוחה במאה אחוז.
אני כן ראיתי בתכניות בישול ששפים מכניסים לתנור אבן גם סירים עם תבשילים או מחבתות יצוקות ובתוכן משהו. השאלה היא איך שןלטים בטמפרטורה או איך צריך להתאים את הבישול לתנור מסוג כזה.
צריך כמובן לבדוק את זה עם מי שיש לו נסיון בתחום.
 
האם בתנור פיצה שלך

יש אבן ?
אם כן יהיה חבל להכין בשר / דג וכו.
לגבי לחמים, נשאלת השאלה איזה לחם, יהיו לחמים שחום עז מידי יהרוג אותם, ויש שיעשה להם רק טוב.
ולסיום אני לא מכיר "תנור רגיל" אבל התנור הביתי שלי מגיעל320 מעולות צלזיוס, ויש בשוק תנורים שבקושי מגיעים ל 220 מעלות צלזיוס, אז לא היתי עושה הכללות.

**תנורים המציים בשוק באים לרוב עם תוכניות מוכנות מראש שמקלות על האופה המתחיל / מתקדם,
תנור שנותן חום גבוהה יכול לעשות דה-מוטיבציה אם אתה לא ממש אופה בעל המון נסיון
 
למעלה