תנו להם לטוס...

ריקי זו אני

Well-known member
מה כבר העם הזה יוכל להרויח..., קצת שקט ומעט נחת, גם ובעיקר מבכירים וזקנים שאוטוטו עוזבים אותנו כאן לבד לנצח?
הכל שאלה של די אן איי...
כמו שדונלד אמר לגבי הסכסוך שלנו מול עזה. ניסינו וזה לא עובד..., אז שהרוצחים יעברו למקום אחר. לא יפה להגיד טרנספר? אז נכבס מילים
כך לגבי טייסים...לא נותנים שקט? מסרבים או רק חצי סרוב? אז בואו נצבע את החיל בקצת יותר... טוב
לא נגיד לצבוע ביותר שחור... נכבס...
קצת יותר דימונאים... קצת יותר אופקימאים... יותר חצור... ומעט קרית שמונה ותראו איך מכתבים כאלה לא יכתבו כאן. לא הרבה שינוי קל בדי אן איי... - קצת קוסקוס ומפרום... לתפריט...

Harrington

Well-known member
מנהל
מה כבר העם הזה יוכל להרויח..., קצת שקט ומעט נחת, גם ובעיקר מבכירים וזקנים שאוטוטו עוזבים אותנו כאן לבד לנצח?
הכל שאלה של די אן איי...
כמו שדונלד אמר לגבי הסכסוך שלנו מול עזה. ניסינו וזה לא עובד..., אז שהרוצחים יעברו למקום אחר. לא יפה להגיד טרנספר? אז נכבס מילים
כך לגבי טייסים...לא נותנים שקט? מסרבים או רק חצי סרוב? אז בואו נצבע את החיל בקצת יותר... טוב
לא נגיד לצבוע ביותר שחור... נכבס...
קצת יותר דימונאים... קצת יותר אופקימאים... יותר חצור... ומעט קרית שמונה ותראו איך מכתבים כאלה לא יכתבו כאן. לא הרבה שינוי קל בדי אן איי... - קצת קוסקוס ומפרום... לתפריט...
סירוב פוליטי צריך להיענות בכל חומרת הדין. מבחינתי ככל שניתן לשלול מקצועי צבאי (לא רואה כל סיבה שמי שנהיה טייס על חשבון צה"ל ואז מסרב לטוס עבורו, יוכל להרוויח כסף רב במגזר העסקי עקב כך), לשלול פנסיה צבאית, להוריד לדרגה הנמוכה ביותר שקיימת ולהעיף לכל הרוחות.

משתפרת1

Well-known member
סירוב פוליטי צריך להיענות בכל חומרת הדין. מבחינתי ככל שניתן לשלול מקצועי צבאי (לא רואה כל סיבה שמי שנהיה טייס על חשבון צה"ל ואז מסרב לטוס עבורו, יוכל להרוויח כסף רב במגזר העסקי עקב כך), לשלול פנסיה צבאית, להוריד לדרגה הנמוכה ביותר שקיימת ולהעיף לכל הרוחות.
ברגע שמישהו יסרב זה אכן מגיע לו, וכדאי להוסיף עוד סנקציות באזרחות (למשל איסור השתתפות במכרזים ציבוריים) . אין במכתב הזה מילה אחת של סירוב לשרת או להתנדב למילואים.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברגע שמישהו יסרב זה אכן מגיע לו, וכדאי להוסיף עוד סנקציות באזרחות (למשל איסור השתתפות במכרזים ציבוריים) . אין במכתב הזה מילה אחת של סירוב לשרת או להתנדב למילואים.
היינו הך מבחינתי. לא מתכוון להמתין לסירוב בפועל ולהתחיל לבחון את הדברים במציאות. היה ומישהו מכריז על סרבנות פוליטית, בין אם במילים מפורשות ובין אם במשתמע, מבחינתי הדין למעלה חל עליו. כך גם אם הוא מחרטט את עצמו למוות ובס"ה ביקש ליצור תודעה ציבורית שקרית, ובפועל היה מתייצב אילו היה נדרש.

כל הנ"ל בלי להתייחס ספציפית למכתב הזה ולמה שכן או לא אמור בו בדיוק (לא הטרחתי את עצמי לחפש אותו כדי להתעניין בשאלה משעממת זו) והם נכתבים באופן כללי לחלוטין ביחס לסרבנות מהסוג הזה.

משתפרת1

Well-known member
היינו הך מבחינתי. לא מתכוון להמתין לסירוב בפועל ולהתחיל לבחון את הדברים במציאות. היה ומישהו מכריז על סרבנות פוליטית, בין אם במילים מפורשות ובין אם במשתמע, מבחינתי הדין למעלה חל עליו. כך גם אם הוא מחרטט את עצמו למוות ובס"ה ביקש ליצור תודעה ציבורית שקרית, ובפועל היה מתייצב אילו היה נדרש.

כל הנ"ל בלי להתייחס ספציפית למכתב הזה ולמה שכן או לא אמור בו בדיוק (לא הטרחתי את עצמי לחפש אותו כדי להתעניין בשאלה משעממת זו) והם נכתבים באופן כללי לחלוטין ביחס לסרבנות מהסוג הזה.
זו לא סרבנות פוליטית. זו אופוזיציה פוליטית. לגיטימי לחשוב שהחזרת החטופים היא בקדימות ראשונה, והמלחמה בהמשך.

Harrington

Well-known member
מנהל
זו לא סרבנות פוליטית. זו אופוזיציה פוליטית. לגיטימי לחשוב שהחזרת החטופים היא בקדימות ראשונה, והמלחמה בהמשך.
כתבתי "סרבנות פוליטית" כדי להבדיל בינה לסרבנות שנובעת מחייל שמתקשה לבצע פקודה מסוימת. הסרבנות השניה מקובלת עלי ולגיטימית בעיני, גם אם אינה חוקית (ובלבד שהסרבן יקבל את העונש שיושת עליו בלי להתבכיין). הראשונה לעומת זאת, פסולה בעיני מכל וכל ומצדיקה את הצעדים הקשוחים ביותר שאפשר לחשוב עליהם.

אכן לגיטימי לחשוב שהחזרת החטופים קודמת להשגת מטרות המלחמה שעניינן כזכור, בטחון המדינה. אמנם מצחיק אותי שיש ישראלים שחושבים שהחמאס לגמרי מפגר ומציעים ש'נעבוד עליהם', נסכים להכל תמורת החטופים ואז נפציץ להם את הצורה. אבל המחשבה העקרונית בוודאי אכן לגיטימית לחלוטין ולא חלקתי על כך בשום מקום.

שחר 676

Well-known member
אין מקום לאופוזיציה פוליטית או כל סוג של "פוליטי" בצה"ל.

הם יכולים לחשוב מה שבא להם כאזרחים אך בשום פנים ואופן אל להם להשתמש במדי צה"ל כפלטפורמה להפצת דעתם הפוליטית.

משתפרת1

Well-known member
אין מקום לאופוזיציה פוליטית או כל סוג של "פוליטי" בצה"ל.

הם יכולים לחשוב מה שבא להם כאזרחים אך בשום פנים ואופן אל להם להשתמש במדי צה"ל כפלטפורמה להפצת דעתם הפוליטית.
בזה אתה צודק. הם זכאים לדעות משל עצמם, אך לא תוך שימוש בדרגותיהם ובתפקידיהם הצבאיים.

שחר 676

Well-known member
יש במכתב התערבות פוליטית ובצה"ל אין מקום לשום פוליטיקה מכל סוג שהוא.

מי שנכווה ברותכין נזהר בצוננין.

כך באבחה אחת צה"ל הצליח להפטר מכל התפוחים הרקובים שהיו חלק ממחוללי ניסיון ההמרדה טרם השביעי לאוקטובר.

אני מאד שמח על מכתב זה עליו חתמו כאלף תפוחים נרקבים ורקובים לחלוטין.

אני מניח שיצטרפו אליהם עוד כמה "אחים לנשק" מחיילות נוספים ואני מאחל להם הצלחה בדרכם החדשה מחוץ לצבא העם

Harrington

Well-known member
מנהל
קראתי כעת בפורום אחר כאן את המשפט הבא מתוך המכתב: "המשך המלחמה אינו תורם לאף אחת ממטרותיה המוצהרות ויביא למותם של חטופים, של חיילי צה"ל ושל אזרחים חפים מפשע, ולשחיקת משרתי המילואים. כפי שהוכח בעבר, רק הסכם יכול להחזיר חטופים בשלום בעוד שלחץ צבאי מוביל בעיקר להרג חטופים ולסיכון חיילינו".

אמנם שיטת השמאל/רל"ב להקצין ולהגזים על חשבון האמת והמציאות כדי להקל על עצמם התקפות שהם מרגיש צורך לבצע, רחוק מלהיות חדש. אבל בכל זאת כאן התפלאתי מעט, בהנחה שהציטוט מדויק בכל אופן. הרי אלו אמורים להיות קצינים מקצועיים כביכול. אז מה שייך כאן החרטוט הזה?

החשש לחטופים אם הלחימה תתחדש/תתעצם/תימשך, מובן וברור ולא שנוי במחלוקת (מה שלא אומר שלא נכון לבצעה). אבל אין אפשרות להשיג את מטרות המלחמה על-ידי קיומה? חרטוט מוחלט על-פי כל קנה מידה. זה שצה"ל נמנע מלפעול להשגת מטרות המלחמה במשך שנה וחצי, לא אומר שהדבר בלתי אפשרי כמובן. אז אישית יש בי תקווה שחילופי הגברי בראשות מערכת הבטחון אכן תשנה את שיטת העבודה של צה"ל באופן שיקדם אותנו מלפעול למען השגת מטרות המלחמה סוף סוף. אבל בין אם אכן כך יקרה ובין אם לאו, מגוחך לטעון שהדבר בלתי אפשרי. אלא אם כן הכותבים התכוונו שצה"ל מתכוון להמשיך גם כעת שלא לפעול להשגת מטרות המלחמה והם גילו כאן מידע מבצעי חסוי... מאוד מקווה שזה לא המצב, קודם כל שזה אכן פשוט לא יהיה המצב ושנית שהם לא ניסו לפרסם כאן מידע שהם מכירים מבפנים רק כדי להרוויח נקודה פוליטית.

raya

Well-known member
אתה חושב "חרטוט" , ואחרים חושבים שצריך להפסיק את המלחמה המיותרת הזו ולהחזיר את כל החטופים הביתה.
ויפה שעה אחת קודם.
ולקרוא לאלה שחושבים כך "רל"בים" זו השמצה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה חושב "חרטוט" , ואחרים חושבים שצריך להפסיק את המלחמה המיותרת הזו ולהחזיר את כל החטופים הביתה.
אם תקראי שוב את דברי ו/או תסתכלי על מה אמרתי חרטוט, את תגלי שאין כל קשר בין תשובתך לדברי. לא על הסברה שצריך להפסיק את המלחמה ולהחזיר את החטופים אמרתי את זה (לא שיש אפשרות כזאת שהרי החמאס מסרב כידוע, אבל זה בלי קשר).
אז תגישי תביעה. רק אציע שלפני כן בכל זאת תבדקי על מה אמרתי מה בדיוק :). כך או אחרת, אני איתן בדעתי שמדובר ברל"בניקים.

שחר 676

Well-known member
ויפה שעה אחת קודם.
לי אין צל של ספק שמדובר ברלביסטים המבקשים להפסיק את המלחמה בטרם חמאס הושמד סופית והכל מתוך תקווה שהדבר יסייע לגוש השמאל להחליף את נתניהו בבחירות הבאות. הרי אם נתניהו יצליח להכריע טוטאלית את חמאס זה יגביר את סיכוייו להמשיך לכהן כרוה"מ לאחר הבחירות הבאות.

או במילים אחרות הם מוכנים שישראל לא תנצח ובלבד שסיכויי נתניהו להמשיך לשבת על כס רוה"מ ירדו למינימום.

ועוד דבר - גם אין לי צל של ספק שהחטופים כלל לא מעניינים את רובם המכריע של מצביעי גנץ/לפיד/העבודה....מבחינתם החטופים הם בסה"כ פלטפורמה להוקעת נתניהו והימין.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
לי אין צל של ספק שמדובר ברלביסטים המבקשים להפסיק את המלחמה בטרם חמאס הושמד סופית והכל מתוך תקווה שהדבר יסייע לגוש השמאל להחליף את נתניהו בבחירות הבאות. הרי אם נתניהו יצליח להכריע טוטאלית את חמאס זה יגביר את סיכוייו להמשיך לכהן כרוה"מ לאחר הבחירות הבאות.

או במילים אחרות הם מוכנים שישראל לא תנצח ובלבד שסיכויי נתניהו להמשיך לשבת על כס רוה"מ ירדו למינימום.

ועוד דבר - גם אין לי צל של ספק שהחטופים כלל לא מעניינים את רובם המכריע של מצביעי גנץ/לפיד/העבודה....מבחינתם החטופים הם בסה"כ פלטפורמה להוקעת נתניהו והימין.
לא מתכוונת להתווכח איתך. כל קשר בין המציאות לדרך בה אתה תופס אותה- לא קיים.

שחר 676

Well-known member
לא מתכוונת להתווכח איתך. כל קשר בין המציאות לדרך בה אתה תופס אותה- לא קיים.
דעותינו חלוקות לחלוטין.

אני מכיר היטב את מחנה השמאל אשר מתיימר להיות "עליון מוסרית" על פני כל יתר בני התמותה. (הכל הצגה אחת גדולה)

כל בר דעת מבין שאין לישראל שום זכות קיום במזרח התיכון אלמלא חמאס יוכרע סופית לאחר השואה שעולל לנו.

חמאס מבקש לשחרר את החטופים בתמורה להמשך שלטונו בעזה ויציאתנו ממנה - והוא יבקש ערבויות מהעולם לשם כך אז במילים אחרות ברגע בו יחתם הסכם כזה לא נוכל לשוב ללחימה כלומר , במקרה כזה ישראל תתפס בעיני שכנותיה המוסלמיות "כנמר של נייר"....בעיניהם אנו הפסדנו ולהפסד כזה יש משמעויות בטחוניות נרחבות. אבדן ההרתעה יעלה לנו בחיי אדם אין קץ.

מטכ"ל צה"ל דאז שהיה ידוע בכינוי "מטכ"ל השמאלנים הצה"לי" ביחד עם שר הבטחון הלעומתי גלנט והממשל האמריקאי של ביידן דחפו לעסקה כוללת עוד כשסינוואר ונסראללה היו בחיים , כשחיזבאללה בשיא כוחו וחמאס עדיין עוצמתי. איזה מן צבא מוכן לדחוף אל עבר עסקה כוללת בשלב כה מוקדם בו לא השגנו הישגים משמעותיים ומדוע ? את התשובה לכך קיבלת ממני בפוסט הקודם לו הגבת.

למעלה מ 850 חיילי צה"ל לא מסרו את חייהם בכדי שחמאס ימשיך לשלוט בעזה ומנהיג מדינה אחראי חייב להביט על הסיטואציה כולה ממעוף הציפור ולהבין שהוא אחראי על גורלו של כל העם היהודי בציון.

בנו של מנהיג ברה"מ יוזף סטאלין נשבה על ידי הנאצים במלחמת העולם השניה. הנאצים ביקשו ממנו אי אילו ויתורים בתמורה לחיי בנו. תגובתו של סטאלין היתה "גורלו של בני יהיה כגורל שאר השבויים" (ציטוט מן הזיכרון) ....בנו של סטאלין מת בשבי הנאצים.

נתניהו אינו סטאלין ואם בנו של נתניהו היה נשבה על ידי חמאס הוא לא היה כשיר לנהל משא ומתן ולהנהיג את ישראל בעת הנוכחית אך דווקא מפני שהוא אינו מעורב רגשית הוא יכול לקחת החלטות קשות אך מושכלות לטובת העם היהודי בציון בעת הנוכחית.

גם השמאלן המצוי מבין היטב מה כתבתי כעת אך רובם לעולם לא יודו בכך.

מעבר לכך - אני חוזר ומדגיש כי אין לי ולו שמץ של ספק שגורל החטופים מעניינים את רובו המכריע של השמאל כשלג דאשתקד ושהשמאל מוכן לא לנצח במלחמה עם חמאס (לסיים בסוג של תיקו משודרג מבחינתו) והכל בכדי לפגוע בסיכויי נתניהו לזכות בבחירות הבאות.

זו דעתי - לא חייבים להסכים , הכל טוב.

נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member

מה צריך להיות כבת/בן אנוש כדי לכתוב את השורות האחרונות שלך?
לא ממשיכה כדי לא לכתוב את הנורא מכל.
אכן, לא אחים אנחנו למרבית הזוועה.
(ההכללה שלי נוגעת אליך בלבד, יודעת שיש אחרים).

שחר 676

Well-known member
לא ממשיכה כדי לא לכתוב את הנורא מכל.
אכן, לא אחים אנחנו למרבית הזוועה.
(ההכללה שלי נוגעת אליך בלבד, יודעת שיש אחרים).
תכתבי מה שבא לך. זכותך המלאה.

זה בדיוק מה שאני חושב על רובו המכריע של המחנה הפוליטי אליו את משתייכת.

מי שמאיים במלחמת אזרחים חמושה/מרד בצה"ל וכן הלאה רק מפני שהחלטה דמוקרטית אינה מקובלת עליו אינו אדם שחיי אדם עומדים בראש מעייניו.

כן - "התלבשתם" על מחאת משפחות החטופים רק בכדי להוקיע את שנוא נפשכם נתניהו שכבר החזיר למעלה משמונים אחוז מהחטופים.

וכן - לדעתי אתם מוכנים לא לנצח את חמאס רק בכדי לערער את מעמדו הפוליטי של נתניהו לקראת הבחירות הממשמשות ובאות שהרי אם נתניהו יצליח להביס טוטאלית את חמאס הוא יגביר עד מאד את סיכוייו לשמור על כס רוה"מ לאחר הבחירות הבאות. אתם אנשים ללא גבולות.

מוסר כפול או צביעות קולוסאלית מאפיינות את השמאלן המצוי ואני יכול להבטיח לך שאני "מחבב" אותך בדיוק באותו האופן בו את "מחבבת" אותי.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
כך כותבים רבים ו'טובים' על ראש הממשלה הנבחר נתניהו חדשות לבקרים ולא רק עליו. תמהני אם גם אז את תוהה איזה סוג בן אדם צריך להיות הכותב :).

למעלה