תנו רעיונות לסלמון

Maldini Girl

New member
תנו רעיונות לסלמון

יש לי כ650 גר׳ סלמון, ב250 מהם אני משתמשת להכנה של גספאצ׳ו עם סביצ׳ה. רעיונות מעניינים מה לעשות ב400 גר׳ הנותרים שילך טוב עם הגספאצ׳ו? (ארוחה לשני אנשים סה״כ כך ש400 גר׳ זה שתי חתיכות יפות)
 

חנהפ

Active member
המ ארוחת סלמון?

אפשר להכין את הסלמון ברוטב ולהגיש על פסטה
אפשר לצלות להקפיץ עם נודלס ירקות וקארי צהוב
 

ציפהלה

New member
סלמון ביין לבן

חתוך את הסלמון לשני חלקים הנח כל חתיכה על נייר אפיה פי 2.5 גודל מהסלמון מזוג יין לבן פזר מעט מלח וכן טיפונת שמן אפשר לנקד בפלפל שחור שלם. סגור כמו מעטפה או סוכריה ולתנור לכ15 גקות 180.
&nbsp
אפשר מתכון לסביצה גספאצו?
 

Maldini Girl

New member
בשמחה

המתכון המקורי פורסם בYNET לפני כשבוע, של השף של אריא.
אני לא מוצאת את הכתבה כדי לקשר.
&nbsp
ל2 מנות גדולות או 3 מנות בינוניות-קטנות
כ30 עגבניות שרי צהובות (במתכון שלו כתוב פחות, אני העדפתי להוסיף כדי שהמרקם יהיה פחות דליל)
כ4-5 ענפים יפים של זעתר טרי, מפורקים לעלים. (אפשר יותר לפי הטעם)
כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף טרי
פלפל צהוב גדול, קלוי, קלוף ומנוקה מגרעינים.
2 שיני שום קצוצות
4 כפות מירין
כף שמן זית
קצת מלח
&nbsp
לסלמון:
כ-100 גר' סלמון לאדם, חתוך לקוביות בגודל הרצוי (אני שמתי כ130 גר' לאדם)
קצת שמן זית
מלח ים
&nbsp
לקישוט:
עלי זעתר/ עלי כוסברה/ עלי פטרוזילה
קצת עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לחצאים
צנונית חתוכה לעיגולים דקיקים
חתיכות פלפל ירוק טרי חתוך דק
וכל מה שעולה על הדעת...
&nbsp
לגספאצ'ו:
שמים את כל חומרי הגספאצ'ו במעבד מזון וטוחנים. מעבירים במסננת ומפרידים את הנוזל מהקליפות. את הקליפות זורקים. טועמים ומתקנים טעמים.
שומרים במקרר כמה שעות עד שהגספאצ'ו קר.
&nbsp
לסלמון: מתבלים את הסלמון בקצת שמ"ז ומלח גס.
&nbsp
מצלחתים:
במרכז צלחת עמוקה מניחים "פרמידת" סלמון, מוזגים סביבה מהגספאצ'ו.
מקשטים איך שרוצים.
&nbsp
 
למעלה