בשמחה
המתכון המקורי פורסם בYNET לפני כשבוע, של השף של אריא.
אני לא מוצאת את הכתבה כדי לקשר.
 
ל2 מנות גדולות או 3 מנות בינוניות-קטנות
כ30 עגבניות שרי צהובות (במתכון שלו כתוב פחות, אני העדפתי להוסיף כדי שהמרקם יהיה פחות דליל)
כ4-5 ענפים יפים של זעתר טרי, מפורקים לעלים. (אפשר יותר לפי הטעם)
כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף טרי
פלפל צהוב גדול, קלוי, קלוף ומנוקה מגרעינים.
2 שיני שום קצוצות
4 כפות מירין
כף שמן זית
קצת מלח
 
לסלמון:
כ-100 גר' סלמון לאדם, חתוך לקוביות בגודל הרצוי (אני שמתי כ130 גר' לאדם)
קצת שמן זית
מלח ים
 
לקישוט:
עלי זעתר/ עלי כוסברה/ עלי פטרוזילה
קצת עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לחצאים
צנונית חתוכה לעיגולים דקיקים
חתיכות פלפל ירוק טרי חתוך דק
וכל מה שעולה על הדעת...
 
לגספאצ'ו:
שמים את כל חומרי הגספאצ'ו במעבד מזון וטוחנים. מעבירים במסננת ומפרידים את הנוזל מהקליפות. את הקליפות זורקים. טועמים ומתקנים טעמים.
שומרים במקרר כמה שעות עד שהגספאצ'ו קר.
 
לסלמון: מתבלים את הסלמון בקצת שמ"ז ומלח גס.
 
מצלחתים:
במרכז צלחת עמוקה מניחים "פרמידת" סלמון, מוזגים סביבה מהגספאצ'ו.
מקשטים איך שרוצים.