תנך לנוצרים

תנך לנוצרים

יש לי שאלה טריויאלית: ראיתי שהנוצרים כאשר הם משתמשים בספר הספרים ,יחד עם הברית החדשה ,לא שמים את כל הספרים כפי שהם מוכרים בארץ אלא רק מספר מצומצם. ואת כל הברית החדשה למרות שזה אף פעם לא היה חלק אינטגרלי מהתנך כפי שנחתם בקופת המשנה, למישהו יש מושג?

L e s t a t

New member
לא

לי בבית יש תנ"ך שקיבלנו במתנה מנזירים או מקהילה משיחית (לא זוכר..), הוא כולל את כל ספרי הברית הישנה וכל ספרי הברית החדשה.

uri_raz

New member
יש כמה כנסיות נוצריות

אצל חלקם משתמשים בתנ"ך (הברית הישנה) כפי שהוא בתוספת הברית החדשה, שהיא הבסיס לנצרות. אצל חלק אחר משתמשים בתנ"ך (הברית הישנה) עם תוספות (פרק נוסף בתהילים וכמה ספרים חיצוניים) בשינוי סדר בתוספת הברית החדשה. באופן אישי, לא ידוע לי על אף זרם בנצרות שמשתמש בתנ"ך מקוצץ, אם כי זכור לי שיהודי אתיופיה השתמשו במשך מאות שנים (ואולי עדיין משתמשים) רק בתורה וספר יהושוע ובהתאם הם אינם חוגגים חגים שנובעים מספרים מאוחרים יותר בתנ"ך, כגון פורים.

ניצלו"ש: הספרים החיצוניים

מישהו יודע אם קיים מאגר ברשת של הספרים החיצוניים? מחפשת את ספר טוביה. למוצא הישר פרס

uri_raz

New member
מצטרף לשאלתך

יש שני תרגומים בדפוס של הספרים החיצוניים - של הרטום בהוצאת יבנה (שאזלו מן הדפוס, וכששאלתי אותם בטלפון נאמר לי שאין כוונה להחזיר אותם לדפוס), ושל אברהם כהנא בהוצאה ששכחתי את שמה (שלמיטב ידיעתי אף הם אזלו מן הדפוס). אני הצלחתי למצוא עותקים בת.ג.א שבתחנה המרכזית הישנה של תל-אביב. ברשת לא מצאתי את הספרים החיצוניים בעברית.

uri_raz

New member
הבעייה היחידה היא התרגום

הקיימים מוגנים בזכויות יוצרים (= צריך לשלם לבעל זכויות היוצרים כדי לפרסם אותו, אם הוא יסכים בכלל), ועבור חדש צריך לשלם למתרגם.

sandchicken

New member
מהדורת אברהם כהנא לא אזלה מהדפוס

אלא להיפך - הוציאו הוצאה חדשה, בשבוע הספר שעבר ראיתי שמכרו אותה בירושלים.

למעלה