תנשמי, תנשמי.

RageMore

New member
תנשמי, תנשמי.

קודם כל, שלום לכל חברי הפורום.
אני מתנדבת במד"א [רולֶז
] כבר חצי שנה, לא שזה מעיד על הניסיון שלי. לא טרחתי להגיע לתחנה הרבה, בגלל מבחנים, בחנים ושלל דברים שאפשר להגדיר כ'עסוקה'. וקורה לי דבר מוזר, אני פוחדת. פעם פחדתי יותר מנסיעות, ועכשיו פוחדת גם, אבל פחות. אני פוחדת שאני אפשל, שאני אעשה תנועה אחת לא נכונה שתראה אותי כשלומיאלית, וזה גם קרה לי כמה פעמים, שהסתבכתי עם המיטה, ופעם אחת היה לי קרש גב שלא הצלחתי להחזיר למקום כראוי, ובקיצור, דברים ששמו אותי בפחד מחדוּת התנועה שלי. ומה עכשיו? ומאיפה אני מתחילה את ריפוי הפחד הזה?

Perrymedic

New member
עם הנסיון יעבור הפחד...

קודם כל חצי שנה בחלק מהתחנות זה כלום... למה? כי בהרבה תחנות מתנדב חדש זוכה לשתי משמרות או אולי שלוש בחודש. ואת עוד אומרת שבגלל שהיית עסוקה אז לא יצא לך לעשות הרבה... בקיצור, תתחילי להתנדב בצורה קבועה וככה תלמדי (אחרי שתעשי טעויות כמובן, כמו כל מתנדב חדש, וזה בסדר!) לעבוד כמו שצריך והביטחון שלך יעלה. אני חושב שהרבה מתנדבים הרגישו ככה בתחילת הדרך. ככה אני הרגשתי אבל היום, זה כבר עבר מזמן...

super nothing15

New member
את אנושית:]

שנה וחצי במד"א ועדיין יש פעמים שאני מסתבכת עם המיטה, נו אז? מה קרה? כלום:] חוץ מזה שאם עוד ניסיון יעבור הפחד, לא שבכלל יש סיבה לפחד..אז לוקחת לך כמה שניות יותר לשטוף סט או לפתוח חמצן\כיסא. ואם קורה לך מקרה למשל שאת לא ממש זוכרת מה עושים במקרה מסויים (טביעה\כוויות\נפילה מגובה\תאונות דרכים וכו'..) אין שום דבר פסול בלשאול את הנהג בדרך לכתובת, רק בשביל שתיהי בטוחה ושלא "תפשלי" בכתובת עצמה. אני חושבת שהנהג יעריך את זה יותר מאשר תעשי משהו שאת לא יודעת. ובנוגע לקרש גם, אני תמיד מסתבכת עם להחזיר אותוP: בכלאופן, תיהי רגועה במשמרות ותהני יותר:] בהצלחה בהמשך ההתנדבות

עמיחי נ

New member
כי קרשי גב הם לא אחידים בגודל

ובגלל זה הם לא מתאימים לכל אמבולנס.. אני תמיד משתדל לחטוף את הכתומים מהפלסטיק(הם הרבה יותר קלים) במיון, אבל איכשהו הם תמיד לא מתאימים לאמבולנס..ואז אני נאלץ לחזור למיון מודה בתבוסתי, ולוקח קרש עץ ששוקל 200 קילו..

אמ...

ב"ה שלום 'לחוששת'. לדעתי, פשוט תכיני לך רשימה בראש, של דברים אותם את חוששת, או עושה עם ביטחון עצמי לקוי משהו. תגשי לתחנה עם הרשימה "הוירטואלית" שהכנת, ותבקשי מאיזה נהג, או סתם חובש שיעבור איתך על זה בלי נסיעה. מה גם, שלא בושה לבקש 'ריענון' ושיצמידו לך לתקופה קצרה 'חובש / חונך'. שיחזיר לך את הביטחון, או שיקנה לך ביטחון מחדש. בהצלחה! :)

shimonbl

New member
קודם כל לא קרה כלום

ודבר שני לא נורא אף אחד לא נולד חובש. כולם התחילו בקטן לכולם היה קשה ,מפחיד ,מוזר ולא ברור. הנחמה היא שעם הזמן זה עובר. ואל תשכחי דבר חשוב לא משנה מה אומרים לך עם הזמן הנסיון יבוא ואני מקווה שתסתדרי עם כל הדברים בהצלחה ונקווה לראותך גם בקורסים היותר מתקדמים.

afiksambol

New member
אני מבקש, כמעט אף אחד...

יש כאלה, בודדים אמנם אבל קיימים, שכן נולדו עם הפגם הגנטי הזה. אפיק, דור שני למשפחת מד"א...

אין מה לפחד...

גם מתנדבים של 3 שנים לפעמים שוכחים דברים או עושים טעויות... אני מתנדבת של שנה וחצי והיום שמתי את הל"ד הפוך, סתם כי לא שמתי לב, בד"כ אני בודקת לפני את הצד.... ובואי לא נתחיל לדבר על קרשי גב, הם האויבים הכי גדולים שלי, לפני שבועיים אני ואחד הפראמדיקים הלכנו מכות עם לוח גב מצ'וקמק.... כולם עושים טעויות, נראלי שהחשוב הוא ללמוד מהן....

למעלה