תנשמת

• פותח הנושא S1988
  • פורסם בתאריך

S1988

New member
תנשמת

תמיד רציתי לגדל תנשמת. איך אני משיג לי אחת?? יש לי כלוב גדול מאוד בחצר (שהיה של תרנגולות) והיא יכולה להיות שם. ליד הבית שלי מסתובבות מליוני תנשמות איך אני יכול לתפוס לי אחת? או אולי יש מקום לקנות ממנו?

nightjar

New member
תנשמת היא ציפור מוגנת על-פי חוק

אתה לא משיג ולא תופס ותעזוב אותן במנוחה. קנה לך תוכי

netbird

New member
נראה לי ../images/Emo118.gif

שהיתה כאן אי הבנה. לצפרים מנוסים ברור אילו ציפורים מוגנות ואילו לא, לעומת אורחים בפורום שבטוחים שגם עזניית נגב אפשר לגדל בבית בכלוב של התוכי (כמובן שעם האוכל של התוכי).
נראה לי שצריך להכריז שכל ציפור היא ציפור מוגנת אלא אם הוגדר אחרת (מתברר שלא כולם יודעים את זה). בל נשכח שעם כל חוות הגידול בארץ ומגוון החיות שמוכרים בחנויות לחיות מחמד (ברשיון או שלא) הציבור יוצא מבולבל. אולי שווה אפילו לפתוח שרשור על כך ולהוסיף קישור, כך שהבא שישאל יופנה לשם בנוסח כמו:"זוהי ציפור מוגנת! ראה קישור..."

אפשר להוסיף את זה בשאלות הנפוצות

למרות שאני לא חושבת שטורחים לבדוק אותם כל-כך, כמו שהיה עם ה"מצאתי גוזל פצוע".

S1988

New member
חחחחחחח כבר אין לי תרנגולות.

לא צריך להיתעצבן! אנשים תהיו נחמדים! אני לא ידעתי. אפשר לומר בצורה יפה מאוד שתנשמת זאת חיה מוגנת ואסור לגדל אותה! אתם פשוט מגעילים! אנשים באים לפורום ציפורים כדי לשאול דברים ואתם ישר עונים בגסות! אני בטוח שאחת מהמטרות שלשמן הוקם הפורום הזה היא כדי שיהיה לאנשים מקום לשאול בו דברים על ציפורים! דברים שמן הסתם הם לא ידעו!

??

מה העניין אתך? ענו לך בצורה יפה ונחמדה ומנומסת וחביבה שתנשמת היא בע"ח מוגן. לא הבנתי על מה אתה מתלונן... :\

S1988

New member
היתעצבנתי על התגובה של nightjar רק

אחרי ששלחתי את התגובה העצבנית (מצטער |מסמיק|) אז שלחו את כל התגובות המסיברות פנים...בכל אופן תודה לכולם וסליחה שהיתעצבני....

ניגונים

New member
אף אחד לא מתעצבן

זה היה בצחוק כזה, ואייקון של תרנגולת אין, אז פרה זה הכי קרוב :) חוץ מזה, ראית פעם את הטפרים של תנשמת ? אני ראיתי פעם מקרוב, ואם היא תתפוס לך את היד, סביר להניח שהיא תפצע אותך בצורה רצינית. ודבר שני (או שלישי), אני לא מבין למה צריך להכניס איזו שהיא חיה לכלוב, מוגנת או לא מוגנת. אם יש בסביבתך כל כך הרבה תנשמות אז קח משקפת, ותצפה בהן בטבע, לא יותר נחמד ?? :)

S1988

New member
אה ועוד משהו ששחכתי לשאול ../images/Emo12.gif

אם הן מוגנות, למה אני המון פעמים רואה בטלויזיה אנשים שמגדלים תנשמות, ואני מדבר על ישראל. אני המון פעמים רואה מישהו עם כפפת עור כזה ארוכה ותנשמת עליה.

למעלה