תסבוכי ההנקה שלי....זהירות ארוך....

תסבוכי ההנקה שלי....זהירות ארוך....

מצטערת על ריבוי ההודעות שלי היום...
אני כותבת קצת את מה שעבר עלי עד עכשיו (כולה שבועיים וחצי), שזה לא כ"כ נורא אבל יחסית להנקות הקודמות שלי שזרמו מההתחלה זה כן קצת מסובך. אשמח לעידוד ולעצות... תודה!

אז התאומים בני שבועיים וחצי כאמור. אחרי הלידה הייתי מאוד מאוד חלשה, ההמוגלובין ירד לי ל7.8 ולא נראיתי טוב בכלל. נראה לי שזה גרם לאחיות בתינוקיה לומר לי שאין לי מספיק חלב לתאומים. בהתחלה עניתי להם שיש להם מספיק למה שהם צריכים בשלב הזה. אבל לדעתי לאט לאט האמירות שלהם התחילו להשפיע עלי וביום השני התפתיתי לתת להם תוספת של כמה לגימות מהבקבוק. לא רק אי-התמיכה של האחיות אלא גם התשישות שלי והעובדה שיש שניים להניק גם גרמו לכך. בנוסף, גיליתי שיש לבת לשון קשורה אבל לא חשבתי שזה מהווה בעיה כי דווקא היא כן ינקה.
בנוסף, גם סבלתי מהפטמות, אבל זכרתי מההנקות הקודמות שזה עניין של כמה ימים עד שהעור מתחלף שם.
כשהגעתי הביתה (בינתיים התפתיתי לחלקי ארוחות יותר גדולות מהבקבוק) הפטמות לא נרפאו עדיין בכלל. באחד הבקרים הבת פלטה מלא חלב עם דם ואז הבנתי שהיא פוצעת אותי בפטמות עד זוב דם. קישרתי ללשון הקשורה ומיד הפסקתי להניק אותה והתחלתי לברר על טיפול לזה.
הצלחנו למצוא רופא שהגענו אליו למחרת בערב ומיד אחרי שהוא ניתק לה את הלשון - היא ינקה מייד כמו שצריך ב"ה. כך יצא שיומיים היא לא ינקה אלא אכלה מבקבוקים.
שמחתי שיש לי שניים, כך שאח שלה שמר על ההנקה ועל ייצור החלב.
בגלל העייפות והחולשה והטירוף של השבוע הראשון עם תאומים כשיש עוד ברית בסוף השבוע, המשכתי לתת להם פה ושם בקבוקים.
אך עדיין רוב הארוחות היו הנקה. חלק מההנקות היו משותפות למרות שזה היה די קשה מבחינת הנוחות שלי. החלטתי לדחות את ההנקה המשותפת עד שהפטמות יחזרו לעצמן.
בנוסף פיתחתי סוג של חרדה לקראת התפיסה שלהם את השד. בגלל שהייתי מודעת לזה ניסיתי להרגיע את עצמי לפני כל תפיסה וב"ה לאט לאט זה השתפר במקביל לשיפור שחל בפטמות.
אקצר....
נכון להיום, רוב הארוחות עדיין בהנקה אבל פעם או פעמיים ביום אני נותנת להם בקבוק. חלק מהארוחות משותפות (בעיקר בבוקר) אבל חלק לא - כך שאני מניקה רוב שעות היום.
הפטמה הימנית כבר ממש בסדר ובשמאלית ה"חור" עוד קיים אבל כבר לא כואב.

הבעיה:
אני ממש רוצה להגיע למצב שלא צריך בקבוקים (לא אמרתי שזה מטרנה ולא חלב שאוב).
אבל מרוב עייפות אני לפעמים לא יכולה לחשוב על הנקה ובעיקר לא על הנקה משותפת.
וגם - וזאת בעיקר הבעיה - לפעמים יש תחושה שנגמר החלב משני הצדדים והם עוד רעבים....
איך עושים זאת?
איך מגבירים את כמות החלב?

תודה למי שקראה עד כאן!

ותודה על קיומו של הפורום הזה שממש מעלה לי את המוטיבציה להניק כמה שיותר...

גלגס

New member
יישר כוח!

אמנם את מעידה שלא הולך חלק אבל מהצד נשמע שיחסית להנקת תאומים הולך לך לא רע בכלל... את מניקה את רב ההנקות, מצליחה להניק בו זמנית, עלית על בעיה ופתרת אותה כבר, הפטמות בתהליך שיפור... את בדרך הנכונה! ( לשם הפרופורציה- אננו הגענו להנקה מלאה רק בגיל חודשיים אחרי הרבה שאיבות, זונדה, בקבוקים, פטמות סיליקון...).
לדעתי זה לגמרי בסדר לתת קצת בקבוקים, במיוחד לאור החולשה שאת מתארת. אני מקווה שאת מתחזקת ומתחזקת ויש מי שעוזר לשמור עליך ודואג שגם תוכלי מסודר ואולי אפילו תשני פה ושם... לטעמי זאת העזרה הכי חשובה כרגע- לדאוג לך לאוכל.
ראיתי ששאלת על משאבה- לאיזו מטרה את רוצה לשאוב? להגברת ייצור החלב? להחליף את המטרנה בחלב שאוב?
לגבי הגברת ייצור החלב- אני לא מומחית בתחום כי דווקא בזה הלך לי בסדר ( אחרי שעם הגדול הבעיה שלי היתה עודף חלב והוא ממש סבל מזה- כנראה הגוף שלי ידע שאני אמורה להניק תאומים ביום מן הימים). אבל אני יודעת שלשאוב אחרי הנקות ומתי שנותנים להם בקבוקים זה חשוב. גם לשאוב על ריק. בנוסף, יש בנות שלוקחות חילבה ועוד דברים אבל הן כבר ימליצ׳ו על זה...
אבל הכי הכי חשוב זה לאכול ולישון ואולי לפעמים צריך לתת מטרה בשביל זה שזה אבסורד אבל תנסי לשאוב דוצ במקום הארוחות שהם מקבלים- זה אולי יקח פחות זמן ויתן לך להתחזק קצת ואז תוכלי הכנס לעניינים עם יותר כוחות.
תשמרי על עצמך ובהצלחה!
אנחנו פה...

את בדרך הנכונה !!

כל הכבוד על כל המאמצים. קראתי אותך וחזרתי שנתיים אחורה... להתחלה שלנו. הכל כאב והיה קשה והרגיש לי לא סביר שאני יושבת ומניקה שעות על גבי שעות (בעיקר אחרי הצהריים היתה להם נטיה להנקת צבר). אני כותבת בעיקר כדי להרגיע ולהזכיר שזה זמני ושרובנו מצאנו את עצמנו בשבועות הראשונים מניקות יותר מאשר כל דבר אחר וכיוון שמדובר בשניים מרגיש כאילו זה ממש לא היה ככה בהנקות של ילד יחיד. אני מבטיחה לך שזה יעבור, זה יקח עוד כמה שבועות. לרב לקראת גיל שלושה חודשים ההנקות מתקצרות אבל אין ספק שכרגע המאמץ הוא גדול מאד מאד מאד !!
דברים שעזרו לי: לנסות להעיף מתוכי את המחשבות של :איך זה יכול להיות שכל היום אני מניקה..."
להוציא מכלל אפשרות את הבקבוק ופשוט לתת להם עוד ועוד ועוד ועוד לשבת על הציצי. בדיעבד אני יודעת שאצלי לפחות לקח למשק החלב קצת יותר זמן להתייצב על הכמויות שנדרשו לשניים לעומת ההתייצבות בילד יחיד.
תוך כדי הנקה הייתי מנסה לדמיין ולהגיד לעצמי בקול פנימי שקט שעכשיו החלב זורם בשצף קצף ויש מלא מלא חלב שפשוט מציף את הפה שלהם (זה היה בשלב שבו היותר גדול ממש דשדש עם המשקל...)
תאמיני ביכולת של הגוף שלך לעשות את זה !!

בהצלחה ותכתבי כאן כמה שיותר, אנחנו נשמח לעזור

אמבי10

New member
לא פשוטים הימים הראשונים

אבל באמת נשמע שאת בדרך הנכונה. גם אני נתתי בהתחלה קצת מטרנה (בשבוע הראשון) עד שהגיע החלב. אני פשוט החלטתי שאחרי הברית אין יותר מטרנה וככה עשיתי, הם ינקו המון בהתחלה אבל מהר מאוד הייצור התגבר והספיק להם. אני ממליצה לך כן להניק ביחד, תקראי את השרשור שלי פה על הנקה משותפת שמגבירה חלב. אני גיליתי את זה רק עכשיו
.
מכירה את החרדה שלפני ההנקה, אבל בטח גם את יודעת שזה עובר מהר מאוד, לפני שתספיקי לשים לב. אני מרחתי פעם ביום לנולין כדי לרכך קצת את המקום.
אני לא לוקחת שום דבר להגברת חלב אבל לפי מה שאני קוראת פה חילבה עוזר, אולי תנסי?
המון הצלחה ומזל טוב! ותעדכני

עוד כמה מילים

בוקר טוב

הבנות כתבו דברים נהדרים,
אני אוסיף כהרגלי כמה מילים..

קודם כל - נסי לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה.. את הכל מנקודת מבט של החצי הריק של הכוס..
ואת ממש צריכה להסתכל הפוך. עשית כל כך הרבה - את יכולה להתגאות בעצמך.
יש לך שני קטנטנים שניזונים מהחלב שלך - זה כלל לא מובן מאליו וממש לא ברור. נכון שיש עוד קצת תוספת - אז מה ? הרוב זה חלב שלך!!!
כל הכבוד!! את ממש לא הרבה זמן אחרי הלידה - אל תשכחי. הגוף שלך עבר תקופה לא פשוטה בכלל, ועם כל איבוד הדם - הוא ממש חלש וצריך להתחזק. - אל תשכחי.
האם את לוקחת ברזל ? עשית בדיקת דם כדי לראות אם ההמוגלובין עולה ? זה חשוב מאוד. אל תזניחי.
האנמיה יכולה להקשות מאוד על התפקוד היומיומי שגם ככה הוא מתיש למדיי.
זה שעכשיו פחות כואב לך והפצעים השתפרו - מראה שיש הטבה.
נסי לא להיות מוטרדת מזה שיש בקבוק או שניים ביום. זה ממש לא נורא.
הגוף שלך מנסה להתמודד עם ההבראה והחיזוק אחרי הלידה וגם עם הטיפול בקטנים וייצור החלב להנקה.
מתי את מרגישה את התחושה שכאילו שאין מספיק חלב ? זה בשעות קבועות ?

התקדמויות ושיפורים...

עוד 4 ימים והקטנים בני חודש ובאמת כל כמה ימים הם ואני גדלים ומתקדמים בעוד משהו.
אז ה"חור" בפטמה כבר סגור ולא כואב בכלל,
הנקות בנפרד כבר ממש זורמות לי - ממש כמו עם הגדולים שלי... ממש כיף...
הנקה משותפת, כבר פחות מסורבלת לי ויש כזאת בערך 3 פעמים ביום (בוקר צהרים וערב),
הלילות - הם מתעוררים בתורנויות אז אני מניקה אותם תו"כ שינה בשכיבה ככה שאני ממשיכה לנוח ולאגור כוחות ליום המחר,
הדבר האחרון שנותר לתיקון - כמויות החלב. עד אתמול הייתי צריכה להוסיף פעם פעמיים השלמות או מנות של 90 מ"ל בערך.
היום לא היה צורך ואני מקווה שגם לא יהיה... נראה... בכל מקרה יש לי חילבה בבית אך עוד לא העזתי לנסות...
זהו, אני כותבת גם כדי לומר וקדה לכל העזרה והעצות ובעיקר - התמיכה המדהימה שיש כאן. זה ממש נחוץ כשמסביב יש מלא הערות כמו: זה לא קשה? איך את מסתדרת? את לא אוכלת מספיק. אין לך מספיק חלב. ועוד ועוד....
וגם אני כותבת כדי לעודד את אלה שממש בתחילת הדרך - עוד יותר ממני...
לילה טוב!

למעלה