תסבוכת - משפחה מעורבת - דתיים - חילונים

roni54345

New member
אין לי בעיה שהם ילכו לבד

הייתי מעדיפה להצטרף אבל לא נורא אם לא . בטח ובטח עם ה"מחירים " שאני צריכה לשלם .
העניין הוא שמדובר במשפחה פולנית ומכל עניין כזה נהיה "סרט" וטלפונים ובלגן שלם .
הם יכולים לחיות את החיים שלהם ואני לא מחפשת להחזיר אותם בתשובה .
אגב , אני לא רבנית כל כך גדולה אבל החלטנו ששמירת שבת טוב לנו מכל מיני בחינות והם אמורים לקלוט את זה ולהתחשב .
אני לא אומרת להם " אל תסעו " - שיסעו בכיף .... זה ממש לא העניין .
כמו שרצינו להעביר את ארוחת שיש בערב לחמישי בלילה או פעילות משפחתית אחרת ביום שיש בצהריים אבל לא התאים להם כי הם לא רצו לדחות חוגים לילד או לבטל בית ספר או שעייפים מדי או כל מיני סיבות אחרות - אבל אני , כן צריכה לוותר....

roni54345

New member
תסבוכת - משפחה מעורבת - דתיים - חילונים

שלום
אנחנו שומרים שבת מזה מספר שנים ושאר האחים שלי על משפחותיהם והוריי אינם שומרים שבת .
לכן אחרי הרבה מריבות הפסקנו להגיע לארוחות שבת בימי שישי ורוב היוזמות לפעילות משפחתית נופלות על הרקע הזה של השבת - זאת למרות שאמא שלי מאוד משתדלת על כשרות וכאלה כאשר אנחנו כן באים ..
עכשיו אחותי ואבא שלי רוצים לארגן מסיבת הפתעה ליומולדת 70 לאמא שלי - אבא שלי מאוד רוצה לארגן סוף שבוע משפחתי אבל העניין בעייתי עבורנו מאחר ואני לא מוכנה להסתגר בחדר עם הילדים ופלטת שבת ובעלי יהיה בבית הכנסת בזמן שכל המשפחה תשחק עם משחקי מחשב / תיסע לטיולים בטבע וכו' - איזה נופש משפחתי זה ? מבחינתי זה עונש אדיר . איך הילדים ירגישו ?
מעבר לזה אנחנו בחודשים האחרונים במצב כלכלי רעוע , כך שגם מבחינה מימון העניין הזה לא בא בחשבון ( אנחנו גם לא רוצים שישלמו עלינו - אם בכלל העניין הזה יהיה רלוונטי בכלל ) .
הצעתי שיעשו פעילות באמצע השבוע אבל הם אומרים ( אולי בצדק ) שזה בעייתי מבחינת בתי הספר / עבודה וכו' .
אקיצקץ - עכשיו אני נכנסת שוב לבלגן משפחתי ובא לי פשוט לברוח לסתום אוזניים ולברוח מהם הכי רחוק שאפשר .
אני לא רוצה שאף אחד ייפגע - לא הילדים שלי , או המשפחה שלי ובטח לא אמא שלי אבל יש גבול לכל דבר .
יש למישהו רעיון איך יוצאים שלמים מהפלונטר הזה ?

chili3

New member
האמת? אני חושבת שאת מעט מרוכזת בעצמך

ואני דווקא כן יכולה להבין את הצד שלך בקטע של שמירת שבת
אני חילונית מבית חילוני עם ילדים חילונים וחיה בזוגיות שניה עם גבר דתי (שלו ילדים דתיים).
כך שכל התנהלות השבת שלנו נמצאת על החיבור של דתיים-חילונים כפי שאת מתארת.
רק שבשונה ממה שאני מבינה מהדברים שלך, אני ובן זוגי עשינו הכל כדי למצוא את המכנה המשותף עם המשפחות ולהצליח לשמור על חיי משפחה 'מורחבת' תקינים וקרובים.
ברור שזה מחייב שיתוף פעולה מהמשפחה
אבל קצת מרגיש לי שמתאים לך להיות המקופחת ולהתבצר בצד ה'פגוע'.
קשה לכם להגיע לשבתות אצל המשפחות שלכם, למה אתם לא מארחים אצלכם יותר? הרי המשפחה שלך יכולה להגיע ברכב וללכת בסוף הארוחה.
ומידי פעם להגיע לשבתות אצל ההורים שלך ולהביא איתך את הסירים של האוכל או לדאוג לחמם על פלטה וכו'.

וספיציפית על שאלת הסופ"ש
לאמא שלך יש יומולדת 70 שנה
כן, אני חושבת שאמא שווה מאמץ כזה פעם בעשור
במקום לחכות שאבא שלך יזמין מקום לא מתאים ולהיות שוב במקום המקופח
למה שלא תחשבי על מקום שנותן מספיק פעילויות באזור בלי צורך להזיז את הרכב?
חסרים בתי אירוח שניתן לצאת מהם לטיול רגלי?
משאירים סיר בישול ארוך בחדר וחוזרים בצהריים לאכול
כל התמונה הזו שלך יושבת לבד בחדר כאשר בעלך בבית כנסת
למה? הרי המשפחה שלך תיהיה שם וזה נועד כדי לבלות עם המשפחה ולשמוח עם אימך.
מה גם שלא חסרים מקומות שמגישים ארוחות כשרות בשבת.

אני מצטערת על הביקורת
אבל מי שרוצה שהדברים יצליחו וליצור חיבור, צריך ליזום וצריך לפתוח את הראש ואת הלב
וכן חיבור בין חילונים לדתיים במשפחה, דורש יצירתיות
אבל זה שווה את זה

mother cat

New member
את מחזירה אותי 10 חדשים אחורה...

השנה גם אמא שלי וגם חמותי חגגו יומולדת 70.
אמא שלי כבר כמה שנים מדברת על זה שהחלום שלה זה חופשה משפחתית - איתנו ועם אחותי וגיסי (שאין להם ילדים). לכבוד יומולדת 70 אמא שלי החליטה להגשים את זה וגם לממן את זה לכולנו... אני ארגנתי, והיה שילוב ממש יפה של לנסות לענות על הצרכים של כולם. אמא שלי רצתה משהו באי יווני. אחותי וגיסי כבר היו בכמה איים אז בחרנו אי שהם לא היו בו. כיוון שאני גם עם ילדים קטנים וגם עם הגדולים (כן, אמא שלי שלמה על עכל המשפחה שלי - כולל ילדי החורגים) בחרנו ללכת למלון הכל כלול, וחיפשנו במיוחד כזה שיש בו פעילויות שמתאימות לבני נוער ולא רק רביצה ליד הבריכה. הכנסנו גם טיול לאתר ארכיולוגי שעניין את אבא שלי. בקיצור אמא שלי ואני חשבנו על כולם וניסינו לעשות משהו נחמד לכולם, ואכן היה מגניב (חוץ מזה שנסענו בסוכות והיה קריר יותר ממה שציפינו).

ליום הולדתה של חמותי בעלי הציע שנעשה משהו דומה. אבל אז התברר שאבא שלו לא מוכן לסע לשום מקום שמרוחק יותר משעה נסיעה מתל השומר (מפחד שיזדקק לבית חולים... אל תשאלו!). אז מצאתי כמה אופציות נחמדות באזור. אבל אשתו של גיסי לא מדברת אם חמותי אז הם לא רצו לבוא. אז חשבנו שניסע רק אנחנו, גיסתי וילדיה, וחמי וחמותי. ואז גיסתי אמרה "מה אני בעונש, סופ"ש שלם עם ההורים שלי?". אז הבנתי שאני סתם מתאמצת. אז הלכנו על אופציה של ארוחה והצענו לעשות את זה אצלי בבית עם קייטרינג. גיסי לא הסכים וזה ירד לפסים ממש לא נעימים... בסוף הוא יצא מהסיפור ועשיונו ארוחה ממש נחמדה אצלי עם גיסתי וילדיה. אפילו במתנה גיסי לא הסכים להשתתף וקנה לבד. אני הכנתי לה קולאז' על קנווס של כל המשפחה - וממש הייתי צריכה להתחנן שישלח לי תמונות של ילדיו בשביל זה, כי אפילו שלא השתתף נראה לי הזוי לעשות תמונה שבה הם חסרים...

טוב, גלשתי קצת לזכרונות כואבים.
אני חושבת שאת צריכה כן להתאמץ ולמצא דרך לעשות משהו נחמד לאמא שלך עם כל המשפחה. העלו פה רעיונות נחמדים - לא חסרים מקומות שיתמכו בשבת שומרת מצוות. כל בתי המלון בארץ כשרים ושמורי שבת (כלא שומרת שבת אני יכולה להעיד כמה זה מתסכל שאי אפשר להזמין קפה הפוך במלון בשבת כי המכונה לא עובדת בשבת....), בחלקם יש גם בית כנסת, ובוודאי אפשר למצא מקום שאפשר לעשות טיולים רגליים או פעילויות לא שוברות שבת. תנסי להיות יצירתית ותראי שאפשר למצא פשרה.

ספיצית בזמנו אני חשבתי על בית ההארחה במעלה החמישה או על אחד המלונות באשקלון על חוף הים - נראה לי שהאופציות האלה יענו גם על צרכי שומרי השבת, ולא רק על הצורך להיות במרחק נסיעה לבית חולים שהיה חשוב לחמי (שלא נדע...).

poly1982

New member
אמא שלך נשמעת מקסימה

והסיפור עם חמך - הרג אותי! הוא חולה במשהו כרוני שהוא צריך להיות במרחק פינוי לבי"ח ספציפי? או שזה סתם שגעון כזה?

mother cat

New member
שילוב של שגעון עם בעיות רפואיות

הוא מאד מבוגר, בן 87, עם בעיות לב, אבל לא משהו ממש כרוני. אני ממש יכולה להבין שהוא לא רוצה לטוס לחו"ל מפחד שיזדקק לבית חולים. אבל ההתעקשות להיות במרחק גג שעה מתל השומר דווקא נראתה לי מוגזמת... הוא איש מבוגר ו stuck in his ways אז לא התווכחתי. הלכתי לחפש דברים ברדיוס הנדרש. חבל ששני ילדיו האחרים לא חשבו שנכון לבלות סופ"ש עם ההורים שלהם ורק אני ובעלי חשבנו להשקיע בזה. ואני יכולה להבטיח לך שאם היינו עושים את זה היה לי קשה, כי הם לא אנשים קלים, וזה לא שנוזל לי כסף מהאזניים שאני יכולה לצאת לנופש מתי שאני רוצה, אבל קצת נחת לסבא וסבתא זה חשוב, ואני בטוחה שהילדים היו נהנים..

וכן, אמא שלי מקסימה

מסכימה עם רוח הדברים

גם לנו יש משפחה דתית, ואפשר למצוא דרכים לבילוי משפחתי שיענה על הצרכים של כולם. אני יודעת שכל הפוסקים אומרים שהקשר המשפחתי חשוב מאוד, גם במחיר ויתורים דתיים. לא שאני מצפה שתחללו שבת, אבל יש ויתורים יותר קלים.
לדוגמא, אפשר ללכת לבית הארחה / מלון, וללכת לטיול רגלי באיזור
אפשר שהילדים יוותרו על שישי בבוקר בבית ספר ולצאת לטיול + מסעדה עד הצהריים. אני יודעת שזה יהיה קשה בשבילך כי תצטרכי להכין הכל לשבת עוד ביום חמישי, אבל חלק מהעניין זה שכולם עושים ויתורים למען המשפחתיות.
אם את רוצה ארוחות שישי משותפות את יכולה לארח אצלך לצורך הכשרות, ואפילו לבקש מההורים שלך שיעזרו בעלויות שממילא הם היו משלמים אם הארוחה אצלם.
בקיצור - אם את תהיי מוכנה להתאמץ בשביל קירוב לבבות, אני בטוחה שכולם יצטרפו.

למעלה