תסביך אלקטרה

דנה7

New member
תסביך אלקטרה

אמהות לבנות (בגיל שנה בערך), האם אתן חשות לפעמים שבתכן אוהבת את אבא שלה יותר מאת אמא?

anat30g

New member
גם בנים אוהבים את אבא שלהם יותר

באותו הגיל.... תסביך אלקטרה הוא בשלב מאוחר יותר לפי התאוריה של פרוייד

דנה7

New member
למה בגיל הזה אוהבים את אבא יותר?

17 שעות של צירים, קשירה במנשא על פי מיטב יסודות עיקרון הרצף, וברצינות - אהבה אין קץ ובילוי של אינספור שעות ביחד, הכל איתי. למה שהיא תעדיף תמיד את אבא כשהוא בסביבה? זה פשוט עלבון צורב.

ronita

New member
נו לא צריך להעלב מילדה בת שנה...

תגובות של ילדים הן לפעמים לא צפויות, ובמקרה שלך, נראה לי שפשוט את תמיד איתה ואבא פחות, אז כשסוף סוף הוא בסביבה היא רוצה להיות איתו. או שהיא מרגישה שאותך יש לה בכל מקרה ובשבילו היא צריכה להתאמץ. ואם כבר הזכרת 17 שעות צירים, מה עם 9 חודשי הריון?

דנה7

New member
את צריכה להבין שלא מדובר בעלבון

מילדה בת שנה, אלא בעלבון מהתחושה שבתך לא מוצאת בך נחמה , לא מוכנה לקבל ממך אהבה או עזרה. אגב, מדובר בילדה מאד חברותית ונעימה. אתמול היא הלכה בשמחה ובאהבה לדוד שהיא כמעט לא מכירה, חיבקה אותו כאילו הוא אביה האובד. ושעה לאחר מכן, בבית, סירבה להירגע על הידיים שלי ובעטה לרדת, כדי לרוץ לאבא שלה. שתקום האמא שלא תיעלב מזה. חס וחלילה, זה לא מתבטא בשום אנטגוניזם כלפי הילדה, אני לא כועסת עליה או נעלבת ממנה כמו שנעלבים מחברה. אני רק משתפת אתכם ומקווה אולי לשמוע שזו רק תקופה , גיל, שזה מוכר, והכי חשוב - שזה עובר...

לאה_מ

New member
אבל דנה, את הרי נמצאת איתה כל כך

הרבה, כפי שאת עצמך מעידה. אז למה שלא תשמחי על כך שהיא שמחה ללכת גם עם אחרים, ותנצלי את הזמן הזה כדי לעשות קצת דברים עבור עצמך. תארי לעצמך שהמצב היה הפוך - שהיא לא היתה מוכנה ללכת לאף אחד אחר, היתה צמודה אליך כל הזמן, רק את היית יכולה להרגיע אותה... אולי היית מרגישה מאד מוחמאת, אבל אני די בטוחה שגם היית מותשת. אז, כמו שקיוית, זו תקופה, זה גיל, זה מוכר, זה עובר... ותנצלי את זה מהר!

אני לא חושבת שהיא אוהבת יותר את אבא

הוא פשוט גבר. אני ממש לא צוחקת. גם שקד הולכת הרבה יותר בקלות לגברים גם אם הם זרים מאשר לנשים. שמתי לב לזה מאז שהיא היתה בת חצי שנה בערך. חוץ מזה שלפי סקר פרטי שערכתי בין חברות כולן אומרות שזה לא פייר שהן כל היום עם הילד\ה וכשהאבא בא הביתה זה כאילו המשיח הגיע.

אבא לא בבית...

אני חושבת שזה בגלל שאמא זה הדבר הכי מובן מאליו בעולם - אמא תמיד שם - אחרי הגן ובלילה. לעומת זאת (בכל מקרה במקרה שלנו) אבא מגיע רק בערב הביתה ולפעמים אפילו אחרי שהקטנה ישנה, אז הם פשוט מפצים את עצמם. אני דווקא נהנית מזה שלפעמים אני יכולה פשוט לנוח ולתת להם להיות ביחד.

למעלה