"תסביך האמא"

מיטללל

New member
"תסביך האמא"

על השאלה "את מי אתם יותר אוהבים-אבא או אמא" לא עונים אז יש לי שאלה אחרת- עם מי יותר קל לכם להסתדר ? למה, אומרים , בדרך כלל שבנות הרבה פעמים פחות מסתדרות עם אמא שלהן ? (דוגמא- יש לי חברה, שברגע שאמא שלה מחבבת מישהו שהיא יוצאת איתו, היא פוסלת אותו אוטומטית
) למה, אומרים , שלפעמים בנים מסתדרים יותר מדי עם אמא שלהן? למה זה בעצם ככה?

eithancambridge

New member
תמיד הייתי יותר קרוב לאמא שלי

במיוחד אחרי שהם התגרשו. בקשר לאם ובן, זה ידוע שאנחנו מתנהגים כאילו לא חתכו את חבל הטבור, זה קשר מאוד מיוחד אבל אני לא יודע להסביר למה. אב ובת, אממ... טבעית האבא מתייחס לבת שלו כמו לנסיכה ועם הבן הוא יותר קשוח, יכול להיות שזאת הסיבה.

אני מסתדרת עם אמא שלי, אפילו מצוין.

אני ואחי מסתדרים עם אמא מעולה, היא כמו חברה טובה שלנו(אני והיא ממש "אחיות" כבר..)
אבא שלי אכן מתייחס אליי כמו נסיכה, אבל אני פחות מסתדרת איתו.

lb22

New member
למה....

אממ פרויד היה אומר שזה בכלל מתחיל בעודנו בגיל 4-6 שבו לבנים ישנו תסביך אדיפוס (רצון לקחת את האמא מהאבא , הילד חושב שאבא שלו נמצא איתו בתחרות על אמא , ואילו לבנות ישנו תסביך אלקטרה שזה בעצם ההפך ממקודם) אז אם היית שואלת את פרויד הוא היה עונה ככה.. ותאמת? על פניו זה נראה נכון ..... אז אממ זו התשובה?

TheVillageIdiot

New member
פרויד אמר הרבה דברים.

הוא גם טען שאם אמא שלך דומיננטית, אתה תהיה הומו. וגם אם אבא שלך דומיננטי אתה תהיה הומו. הוא גם השתמש בקוקאין באופן קבוע. פרויד טעה.
אני רבה עם אמא שלי כאילו אין מחר. לא הבנתי למה עד שהסתכלתי במראה והבנתי שאנחנו פשוט דומות מדי. וגם אחותי כזאת. לפעמים זה פשוט בגלל שאנחנו תקועות אחת לשניה בפרצוף כל היום. מאז שעברתי לגור עם אבא בסביבות גיל 17 היחסים עם אמא השתפרו פלאים.

בעייתי..

ההורים שלי גרושים. אני גרה עם אמא שלי.. ורבה איתה כמו הגרגירי חול בים. אני יודעת, שאם הייתי גרה עם אבא שלי החינוך שלי היה שונה.. הוא יותר ליברלי.. וגם איתו הייתי רבה מלא. והיות ואני עכשיו עם אמא, אני יותר מסתדרת עם אבא שאיתו אני נפגשת כל שבת, באופן קבוע מזה 6 שנים.

נועם m

New member
אני לא חושבת שניתן להכליל

על כל אחת שמסתדרת עם אמא שלה, תהיה את זו שלא יכולה בלי אבא, וכל שיחה עם אמא שלה נגמרת בצעקות. אצלי היחסים טובים עם שני ההורים- אולי אני קרובה יותר לאמא, אנחנו באמת סוג של חברות, אבל יש קטעים שבהם עם אבא דווקא יותר קל לי להסתדר.

Cobe Anan

New member
אני חושב שזה נורא תלוי בהורים עצמם.

אמא שלי פשוט הרבה יותר רודפת אחרי, אז הקשר איתה מעט יותר הדוק. היא גם מקריבה הרבה יותר בשביל האנשים הקרובים אליה, וזה גם דבר חשוב. עם מי אני מסתדר יותר? עם אף אחד מהם. אוהב אותם מרחוק. יכול ומוכן לעשות הכל בשבילם, אבל לא לחזור לגור עם אף אחד מהם, טפו טפו טפו...

Zoharrr

New member
אצלי זה אחרת

אני מסתדרת מאוד טוב עם אמא שלי וממש לא אוהבת את אבא שלי. אבא שלי,קיבלתי את כל התכונות הרעות שלי ממנו,אבל אצלו יש כמעט ורק אותן. כשהייתי קטנה ההרים שלי הגבילו אותי מאוד ושנאתי את שניהם(ריתקו אותי פעם לחודשיים),היום אני מודה להם על ההגבלות האלו,שהרי בזכותם הייתי ילדה כשהייתי צריכה והפכתי לנערה בגיל מאוד בריא וטוב. אני ואמא שלי תמיד היינו מתכסחות עד שלפני פחות משנה החלטתי לשנות גישה ובמקום לשקר לה ולהסתיר ממנה דברים,לספר לה את הכל. היום היא יודעת כמעט הכל באמת ואנחנו מסתדרות מצויין (אפילו לפני יומיים היתה לי איתה שיחה על חיי המין שלי) אומרים את זה בגלל מה שנקרא "תסביך אדיפוס" שזאת תיאוריה של פרוייד(אם אני לא טועה) יש ללי ממש הסבר מפורט על זה ואולי כשיהיה לי זמן אני אעלה את זה. בכל אופן, אצל כל אחד זה שונה, אבל אני מאמינה שלבנים לא יותר קל להסתדר עם אמא,אבל יותר קל להם לשתף אותה ולבקש עזרה,כי היא רגישה יותר אליהם בד"כ,והאבא הוא בתפקיד "הגבר".

../images/Emo9.gif

אני יותר מסתדרת עם אבא.. הוא יותר מבין אותי
עם אמא שלי אני רבה יותר..
בכל אופן אני מתה על שתיהםםםםם עד לשמיים

אצלי...

אני רבה עם אמא די הרבה כי יש לה בעיות משל עצמה ולא תמיד היא מתנהגת כמו אמא...יש תקופות. בכל מקרה, היא לא יודעת עליי יותר מדי, כאילו, היא יודעת מה אני עושה ואיפה ועם מי והכל, אבל לא שותפה לדברים החשובים באמת וזה מה שאני מרגישה ומה שעובר עליי, איתה אני לא כל כך אנושית, יותר "מושלמת". עם אבא...אם כבר לדבר על דברים אישיים אז עם אבא. גם איתו אני רבה לפעמים אבל תמיד זה על כלום.

RVD18

New member
אני מסתדר עם שניהם

עם אבא יש לי חילוקי דיעות ולפעמים הוא לא מבין אותי, אז יותר נוח לי לדבר עם אמא ולספר לה דברים. ובקשר לזה שבנות בד"כ לא מסתדרות עם האמא ובנים כן, לא יודע..תמיד היה נראה לי שכולם מסתדרים יותר עם אמא..אבל כנראה אצל כל אחד זה אחרת.

pain is MY love

New member
אני יותר מסתדרת עם אבא

מילדות הייתי יותר קשורה אליו היה לי תסביך אלקטרה רציני... הייתי מגרשת את אמא שלי לעבודה כדי שאבא שלי יוכל להישאר בבית חחחחח אבל בגדול אבא שלי פשוט יותר מפנק אותי הוא לא מסוגל להגיד לי "לא" גם אם הוא ממש רוצה. אמא שלי יותר עקשנית ולא רוצה לוותר לי אבל אבא שלי תמיד יזכור אותי בתור "הבת הקטנה של אבא" והוא פשוט לא מסוגל לעמוד בפניי...

למעלה