תסבירו לי את עניין המקינטה

תסבירו לי את עניין המקינטה


לא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין להכין קפה במקינטה
לבין קפה בקומקום.
והאם יש הבדל אם אתם משתמשים בקפה מוכן קנוי
או בפולים שאתם קולים?(לעניין המקינטה)
תודה
 

dekeltal

New member
מקינטה

במקינטה לחץ הקיטור שנוצר מהרתחת המיים משמש כדי לדחוף את המיים דרך הקפה הטחון. הלחץ מאפשר מיצוי עמוק יותר של הקפה, והעובדה שהמגע של המים עם הקפה מוגבל לזמן קצוב (בניגוד לאופן הכנת קפה טורקי, למשל) מאפשר שליטה יותר טובה בחליטה.
 

dudi4321

Active member
בקפה שחור

בקפה שחור הטמפרטורה בערך 100 מעלות. הוא שוהה במים הרבה זמן. המיצוי מקסימלי. כמות המים בקפה שחור היא כ200 CC.
&nbsp
לעומת מקינטה שיוצרת לרוב קפה בסגנון אספרססו. במקינטה של ביאלטי הטמפרטורה פחות מ-90 מעלות. יש משקולת עם אטם גומי שגורם לעוד יותר לחץ אדים והמיצוי נעשה עם קרמה נעימה.
מי שמתרגל לטעם של קפה ממקינטה לא יכול לחזור לשתות קפה שחור דלוח.
לקפה בוץ הקפה טחון לדרגה מאד גבוהה, אבקתי.
למקינטה צריך טחון לבינוני ולא דוחסים.
 
אם כך אני שותה קפה דלוח?


האמת? כשאני שותה קפוצ'ינו בבית קפה או קפה מגורען בבית
מקומקום זה מרגיש לי אותו דבר.
שחור אני שותה עם הל וחלב והטעם עדין ומיוחד.
באמת מעניין הטעם מהמקינטה. סתם סקרנות.
תודה לשניכם.
 

blzvi

Active member
אם יש פריצה של המים אז בהכרח הטמפרטורה

מעל 100 מעלות ,בדומה לסיר לחץ.
בערך 120 מעלות.
 
למעלה