תסבירו לי בבקשה בהיגיון

בלגאנים

New member
תסבירו לי בבקשה בהיגיון

מה עובר בצה"ל בראש כשהוא שולח לי אישור על שני ימי מילואים שבכלל לא עשיתי? כאילו אחלה לגשת עם זה לביטוח הלאומי ולקבל כסף, אבל הצבא הזה ממש לא מאורגן. והוא (הצבא) כל הזמן שולח לי שאלון עידכון פרטים אישיים, כבר פעם שניה מאז שהשתחררתי (השתחררתי לפני שנה וחצי). איזה התקרצצות, שיעזבו אותי כבר בשקט. כל פעם שמגיעה אלי המעטפה הזאת עם חותמת צה"ל אני כמעט מקבלת התקף לב.

מאיה די

New member
אז הנה עוד סיפור:

אני יודעת שיש פה אחת שהייתה קצינת מילואים אז אולי את תוכלי להאיר את עיני: הגיעה קצינת קשר חדשה והחליטה שהיא רוצה לדבר איתי. אממה, אני לא גרה בבית ואין לי טלפון (אלא אם כן הצבא רוצה לקנות לי סלולרי וגם לשלם עליו). אז בתור קצינת קשר חכמה (כי כולנו יודעים שהן נורא חכמות) היא השאירה לי הודעה בבית של ההורים שלי: תתקשרי ליחידה או שאני מעלה אותך למשפט. נו באמת, האוצר מילים שלהן לא יכול להיות קצת יותר עשיר? למה מציקים לי כל הזמן?? במילא אני בת וצריך אותי רק לחלק מסכות ולמיטב ידיעתי המלחמה נגמרה. ממזמן. אפילו החיילים כבר יצאו מעירק... ולבלאגנים ממקודם-- זה הרי רק הגיוני שכשיש קיצוצים בכל הארץ אנחנו נקבל סתם אישורים על ימי מילואים (כן, גם אני קיבלתי) לי אפילו יש מילואים לעוד איזה חודשיים לחלק מסכות (מה????????) ועל זה אני הולכת לקבל כסף. עכשיו כולכם יודעים לאן הולכים כספי המיסים שלכם. כל הכבוד לצה"ל ובמיוחד לקצינות קישור

syair

New member
את לא חייבת לשלם טלפונים לצבא

אם היא רוצה לדבר איתך, שתזמן אותך לחד יומי.

Section

New member
הסבר קצר

משרד הקישור מחויב לשלוח כל שנה שפ"א (שאלון פרטים אישיים). אז אם השתחררת לפני שנה וחצי, קבלת אחד שנה שעברה ואת האחד של השנה. אני לא מבינה מה הבעיה. אם את לא צריכה לשנות שום דבר רק חתמי והכניסי למעטפה. את אפילו לא צריכה בול.

פלסטיק

New member
צה"ל שולח לי הרבה יותר מ 10 שנים

טופס עידכון נתונים אני ממלא וכמובן שמשרד הקישור לא מעדכן את הפרטים במחשב כנראה הפקודה אומרת לשלוח לי טופס כל שנה אבל לא אומרת שצריך גם לעשות עם זה משהו

san10

New member
שאלון פרטים אישיים

שאלון צריך להיות מעודכן במשרד הקישור אחד לשנת עבודה. שולחים בערך פעם בחצי שנה. חייל שלא טורח להחזיר את השאלונים יקבל יותר כאלה...אין ברירה. לגבי זה שמשרד הקישור לא מעדכן את הדברים- עצוב מאוד- אני מצליחה להבין את המירמור ...

פלסטיק

New member
זו לא בעיה של "מרמור"

לדוגמא: אני ביקשתי שהכתובת למקרה אסון תהיה אישתי הם עוד השאירו את הורי בתור הכתובת (ואני כבר הרבה שנים לא רווק) להוסיף חטא על פשע הורי כבר לפני שנים עברו כתובת והם גם את הכתובת לא מעדכנים (במשרד הקישור) כך שאם קורה לי משהו המודיעים ילכו לכתובת של אדם זר לחלוטין בטלנית באה ובטלנית הולכת (קצינות קישור) ושום דבר לא השתנה ב 15 השנים האחרונות, אני עדיין רווק ללא ילדים שהוריו גרים בכתובתם הלא נכונה של לפני 10 שנים. עושה רושם שזו מדיניות יחידתית (מג"ד הולך ומג"ד בא...) ואולי מדיניות צהלית רוב המילואימניקים אינם יודעים שזה המצב משום שאין להם גישה למידע הממוחשב

מאיה די

New member
עידכונים...

אז ככה: יש אנשים שגרים במושבים שאין רחובות אז אין גם כתובת. את זה קצת קשה לקצינות החכמות להבין (רוב התושבים במקומות האלה יש להם ת.ד אבל לי אין. אולי באמת האיום הבא יהיה שאם אני לא שוכרת ת.ד יעלו אותי למשפט?) אוקצור זאת הבעיה של הקצינה שלי- שאין לי ממש כתובת. כאן עולה השאלה, אם הייתי הומלסית גם היו מאיימים עלי שאם אני לא ימצא לי דירה לגור בה יעלו אותי למשפט?????? אה, ולמי שהתחיל את כל ההודעה הזאת, רק רציתי לעדכן שבדיוק אתמול פתאום למרבה הפלא קיבלתי אישור על 3 ימי מילואים. אני? מילואים? נראה לכם שהיה לי זמן למילואים כשאני לומדת? לדעתי צריך להעלות הצעת חוק ולבטל את העיניין הזה שבנות לפני גיל 18 כבר משובצות להיות קצינות קישור. מי שמע על כזאת חוסר יעילות?? לא רק שהן מציקות לנו כל הזמן, הן גם עולות המון כסף למדינה בכך שהן שולחות אישור על ימי מילואים שלא היו ולא נבראו. אל תדאגו ח'ברה, כשאני אהיה חברת כנסת אני אגאול אתכם מייסורכם. נשחרר את כל הקצינות האלה. או שנשלח אותן לחלק מסיכות...

פלסטיק

New member
קצינת קישור = פקידה לא מוצלחת

אבל עם המון סמכויות ואפס מוטיבציה את רובן לא היו מקבלים בתור תת פקידה זוטרה במוסך צדדי אבל זה מה שיש לנו

Section

New member
עצוב/מצחיק

מצד אחד את בטח עלית לך כחריגה באיזה דו"ח והיא דואגת לטפל בזה. מצד שני היא עושה שטויות כמו להזין לך ימי מילואים שלא היו. נשמע לי קצת מוזר- נסיון לעשות מה שצריך אבל באותו זמן עשיית שטויות. דרך אגב, אמרת לה משהו על הימים שלא עשית? כי כדי לבטל את זה צריך הצהרה שלך שלא היית במילואים בתאריכים הנ"ל.

אשור

New member
עיתקון פרטים הוא המבוא לקריאת

המילואים שתבוא אחר כך.

למעלה