תסבירו לי משהו

תסבירו לי משהו

משהו שאני באמת לא מצליח למצוא בו את ההיגיון. איך יתכן שאני מתקבל לחשבונאות באונ' העברית ובחיפה לא? למישהו יש הסבר לתופעה הזאת?

stkachov

New member
לפי מה ששמעתי

המדיניות בחוג לחשבונאות בעברית היא כזו: תנאי קבלה לא גבוהים במיוחד, אבל סינון רציני באמצעות הקורסים של שנה א'. מישהו שלומד שם אמר לי שעשרות סטודנטים שמתחילים במסלול זה, לא ממשיכים איתו לשנה ב'. דבר נוסף: אם אני זוכר נכון העברית מייחסת חשיבות גבוהה מאוד לפסיכומטרי(נדמה לי 70% פסיכומטרי ו 30% בגרויות), ואילו בחיפה החישוב הוא חצי חצי(שוב פעם, ככה נדמה לי, לא חותם על זה.) כך שאם יש לך בגרות לא משהו, בעברית זה בא לידי ביטוי פחות מאשר בחיפה. מה הנתונים שלך? אגב, החוג לחשבונאות בעברית נחשב לטוב מאוד, כך שבמקומך לא הייתי חושש יותר מדי.

stkachov

New member
ואתה בטוח שאתה לא מתקבל לחיפה?

נדמה לי שזה מספיק דווקא כדי להתקבל... אלא אם כן השנה הם העלו את סף הקבלה.

לא בטוח, כרגע בהמתנה אבל לפי הסכם של חיפה

הסכם שלי הוא 664 וביררתי היום במנהל התלמידים אמרה לי שהסכם הוא 680 לחשבונאות, באתר כתוב 675. לכלכלה מנהל עסקים אגב התקבלתי כבר ונשלחו לי טפסים לשלם כבר מקדמה והכל אבל אני ממש לא מעוניין ללמוד את זה.

stkachov

New member
וואלה

אז כנראה הסכם השנה עלה. שנה שעברה היה משהו כמו 670, אולי אפילו 665... יש סיבה מיוחדת שאתה המעדיף את חיפה על פני העברית? אגב, יש לך אופציה להתחיל שנה א' מנהל עסקים ואז שנה ב' לעבור לחשבונאות, אבל זה דורש ממך ממוצע גבוה מאוד במהלך שנה א'.

הסיבה שאני מעדיף את חיפה:

אני גר בחדרה, וממש לא רוצה לעזוב את הבית ולגור בירושלים. תראה, אם אני אראה שבסופו של דבר איכשהו אני מתקבל לחיפה אז אני אשקול טוב טוב את ההחלטה. אגב, אתה אולי לא הכי אובייקטיבי אבל מסלול כלכלה חשבונאות בחיפה נחשב לטוב? שמעתי אנשים אומרים שמקומות כמו רופין והמכללה למנהל למשל נחשבים למסלולים יותר טוב בתחום הזה.

stkachov

New member
לכל מוסד יש את האפיון שלו

בגדול, אני חושב שכל האוניברסיטאות נחשבות בתחום הזה באותה מידה, ויש כמה מכללות שמגיעות לרמה טובה גם כן. במצב כזה, בו ההבדלים הם ממש לא משמעותיים ואי אפשר להכריע לכאן או לכאן, צריך להחליט ע"פ שיקולים אחרים, שאחד מהם כמו אצלך למשל הוא נושא המשך המגורים בבית. שיהיה בהצלחה במה שתבחר.

אבי מ 26

New member
התשובה היא

שמעמד האוניברסיטאות השתנה מזה שהיה מוכר לנו. חבר טוב שלי בדיוק התקבל לפיזיותרפיה בת"א אך לא בבן גוריון. האוניברסיטה העברית אמנם נהנית משם טוב אבל היא בשלבי ריקבון מתקדמים. חיפה וב"ג לעומת זאת דווקא צומחות לאחרונה. בחיפה יש מעט מקצועות באופן יחסי ולאחרונה היא עשתה שינוי גדול מאוד בכמה תחומים ומאוד משקיעה במעט ההיצע שיש בה. אני בתהליכי קבלה לתקשורת תואר שני. בחיפה יש 3 שלבים. בשלב הראשון צריך ציוני תואר ראשון + 2 המלצות מאנשי סגל בכירים + כתיבה אקדמית לדוגמה. אחרי זה בשלב השני יש מבחן באנגלית לתואר שני (למרות שיש לי פטור) ובשלב השלישי יש ראיון אישי. באוני העברית לעומת זאת, צריך ציוני תואר ראשון והצהרת כוונות שבה אכתוב למה אני רוצה ללמוד את זה. עם זאת, אני לא מכיר עד כמה כל אוני' נחשבת בתחום שלך וזה מה שחשוב, לא השם של האוני' בכלל, אלא השם בתחום הספציפי. בהצלחה.

אליהו ד

New member
בשנים האחרונות יש התחדשות במסלול

למשל ע"י קבלת אישור להפעיל מסלול תואר שני במימון לחשבונאים . בנוסף , אני מכיר לא מעט אנשים שכבר בתחילת שנה שניה שלהם הוחתמו על חוזה מתמחה בטופ פירמות , וזה אומר מה שזה אומר , למרות שיש המון מתמחים במשרד גדול . המחלקה של הכלכלה באוניברסיטה היא קן של זוכי פרס נובל , ולפעמים זה מאוד מאוד חשוב , תלוי מה התוכניות שלך להמשך והיכולות הכספיות שלך . מחיפה אתה בטוח תצא עם ידע מקצועי וככל הנראה גם עבודה ביד אם תהיה טוב . הלימודים , אגב , מאוד קשים , ובנוגע לממוצע שנה א' כלכלה , זה בהחלט בר השגה אם אתה בוחר באופציית המעבר . אבל חשוב לציין שאתה תיחשב לשנה א חשבונאות כשתעבור , ולא תעבור ישירות לשנה ב' חשבונאות . עם זאת , אתה תיחשב שנה ב' בכלכלה .קיצר , התואר יהיה 4 שנים מלאות בסה"כ , לא עד כדי כך שונה מהמסלול החשבונאי הרגיל . סף קבלה גבוה יכול לנבוע מסיבות של עודף ביקוש , או לפעמים נסיון מכוון ליצור קבוצה איכותית יותר שתעלה את יוקרת המוסד בסופו של דבר . בהצלחה

קן של זוכים?

יש שם בהחלט כמה בכירים, אבל אאל"ט רק זוכה פרס נובל אחד(אומן). לא שזה מעט.

אליהו ד

New member
צודק , נסחפתי

אבל בהחלט זה יותר מרמה של בכירים , מדובר באנשים בעלי שם עולמי . לפחות ליגה אחת מעל החברה בחיפה , מבחינת הכרה עולמית . זה לא אומר , אגב , שבחיפה יש אנשים ברמה נמוכה יותר . הם פשוט לא בעלי שם עולמי כמו אלו מהעברית . שכל אחד יעשה את בחירותיו שלו . אני ככל הנראה אמשיך בחיפה לתואר שני , כי אני חי ועובד פה , ומעריך מאוד את המרצים בחוג .

למעלה