תסבירו לי שניה

תסבירו לי שניה

כמה סוגי חוסמי עורקים יש.? והאם יש דבר חזה חוסם עורקים רוסי? למה אני שואל אני עובר קורס במשטרה על מדים הקמנו יחידה כל שהיא. והתחלנו ללמוד עזרה ראשונה. היות וגם אני עובר קורס במד"א- כל מערך השעור היה שונה לחלוטין.

tapuach

New member
יש 2: ח"ע הולנדי וח"ע רוסי.

אותנו לימדו על שני סוגים של חסם עורקים: ח"ע הולנדי המשתמש לחסימת עורקים באיבר גלילי דק כמו יד, וח"ע רוסי המשתמש לחסימת עורקים באיבר גלילי עבה כמו ירך.

מוהר

New member
ולא לשכוח את הבאנלי - גומי וסיליקון

אותו ח.ע. חומרים שונים. רק לאיבר גלילי דק, וקצת יותר קשה לתפעול - מחליק !

Beigelman

New member
אל תתבלבל ילדון

קודם כל נתחיל בזה שבד"כ זה לא משנה לך כי תמיד יש לך חוסם עורקים בתיק חובש ובאמבו ועוד כמה מפוזרים באמבולנס :) עכשיו, במקרה שאין לך חוסם עורקים ואתה צריך לאלתר ממשולש (או סתם חתיכת בד במקרה ואתה על אי בודד) אז יש אפשרות לעשות את שני הסוגים שקודם ציינת. אל תתבלבל בין משולש לתחבושת כי התחבושת כלל לא קשורה למקרה.

א. תלמד לשרשר

ב. אני חושבת שהמונח ילדון לא ממש קביל כאן בתחשב בעובדה שהוא קצת יותר גדול ממך, גם אם אתה יומיים יותר ממנו במד"א

עוד שאלה

דיברתי עם חבר שלי במשא"ז שהוא היה נהג אמבולנס בצבא= ןהוא אמר לי שזה שונה מה שמלמדים אותי בקורס ובשטח.. השאלה שלי על פי שעברתי בקורס אני יכול להפעיל אותו גם שטח?

EMT D

New member
ג'וניור תירגע

עד כמה שזכור לי אתה עדין בתקופת נסיון לא וגם זה די בחסד...

Beigelman

New member
\: OK

טוב.. קצת מבהיל לראות כאלה תגובות ב 6:00 בבוקר. אקונומיקה: א. אני מכיר את הרעיון של השירשור, אבל לפי דעתי תמיד הכי נוח וכדאי לשרשר בסוף כי ככה אין מצב שבטעות אני אפספס הודעה כי היא תקועה איפשהו באמצע. ב. טוב... תביני, מה שקורה כאן זה שאתם (הגדולים) מיחסים משמעות עצומה לכך שאתם גדולים ולכן כאשר אני קורא למישהו ילד אתם מרגישים מאוד פגועים. אני לא מבין למה זה צריך להיות ככה. אז ככה, אתם לא ממש מכירים אותי (ואני לא מצפה שתכירו אותי יותר מדי) אבל יש לי תפיסת עולם משונה שכולם ילדים, תחשבו על זה, לא ככה? חוץ מזה אני מכיר את רועי קצת (מהיומיים שאני בתחנה) ואני לא ממש חשבתי שהוא יפגע (וגם עכשיו אני לא חושב, הוא לא אמר כלום). מצטער, אני לא אעשה זאת שוב. חבל שהמילה הזאת יוצרת כ"כ הרבה מהומה כשבתכלס אני מסוגל גם לסבתא לקרוא ילדה. עמשצ שבור: אני לא חושב שזה משנה אם השאלה נשאלה לגבי עבודה מעשית או לגבי ידע, פשוט הוא הכניס את הקטע של תחבושות מסוגים שונים ורציתי להבהיר לו שלא יתבלבל כי כפי שידוע לי אין קשר בין סוגי חוסמי עורקים לתחבושות EMT D: ... רועי, לגבי השאלה השנייה. תראה, לפי הנסיעות שהספקתי לעשות ביומיים שהייתי במד"א ראיתי שכעיקרון אנחנו עושים לפי מה שאנחנו למדנו בקורס. עם עושים חיפופים אז זה בקטנה בלוח גב או בכל מני שטויות שהנהג מחליט שהם לא חובה. כשתעלה תבין כבר...

אז בוא אני אחדש לך משהו

ילד, לא משנה באיזה גיל הוא נאמר, מביע איזשהי התנשאות, אולי בעיניך זה לא נתפס ככה אבל בעיני אחרים כן לכן שים לב טוב למי אתה קורא ילד, במיוחד כאשר מדובר באדם שמבוגר ממך ועובר קורס 60 שאתה לפני יומיים עשית... זה מציג תמונה מאוד לא יפה... באשר לאומנות השרשור, מדובר בתגובה שהיא ספציפית לבנאדם אחד, אין טעם לשרשר אותה בסוף אם היא מופנת לאדם אחד, צריך לשרשר אותה למקומה הנכון...

חן אלכס שמעון וכולם.

נכון שכרגע אני עובר קורס 60 ואני בן 23 זה לא מפריע לי בכלל להיות עם בני 15 ממש לא כולנו באותו ראש כולנו התחברנו אחד עם השני. ממש ממש טוב. זה שאלכס קרא לי ילדון ןהכל דוגרי זה ממש לא הזיז לי לא העליב אותי ותאמת אני בכלל לא ידעתי שהוא אמר את זה לי. גם אם הייתי יודע לא הייתי מגיב אליו .הוא אמר את זה בצחוק ותאמינו לי לקחתי את זה ככה אחרי שגם התנצל במסרים פה בתפוז... נכון שאני בקורס עדין ויש לי המון שאלות שגם מתוך הידע שלכם וגם מהידע שמדריכים נותנים ליאני ככה לומד ממש טוב.

amazone

New member
גם ברוסי יש 2 סגנונות

חוץ מזה בירך של ילד או של יגאל המדריך אפשר לעשות הולנדי

שמע גם יש ח"ע ערבי.

שמעתי סיפורים אצלנו בחבר'ה בתחנה (משטרה) שאיזה שוטר עשה ח"ע ערבי למשהו דרך לו על הזרוע וחסם לו יציאה של דם . גם הבנאדם המריא(מת).

amazone

New member
מגבניק או מה?

אני מקווה שגם השוטר המריא אבל החוצה מכוחותנו הכחולים

למעלה