תסכול באוצר: נבלמה מגמת החרדים העובדים

נירובי1

New member
תסכול באוצר: נבלמה מגמת החרדים העובדים

ולמה?
כי בין היתר הוכפלה קצבאות האברכים והועלו קצבאות הילדים .- מה שדירבן את האברכים להשאר על הסטנדר ולהסתפק במלגת האברכים - במילים פשוטות ביבי משלם להם אתנן על מנת שיחזיקו את הכסא שלו.
[URL]http://goo.gl/92yRDo[/URL]

big ass blue

New member
חרדיים לא יכולים לעבוד בכל מקום, זו הבעיה העיקרית

האוצר לא מתייחס לדרישות שלהם וחבל שכך...
אין מקומות ידידותיים להם, שבו רק גברים עובדים למשל או משהו שכן יוכל לשלב אותם במקומות העבודה...
אז מן הסתם שמשלמים להם, אני לא מבין מה הבעיה להגיע להסדר מקצועי תקין וידידותי לקהילה מסויימת... אם היום משלבים את השכבות שלא היו משולבות בחיי היומיום, אז למה לא לחשוב קדימה? באמת שאין לי מושג... האוצר עושה הרבה שטויות, זה מקומם מאוד ומוריד ממני את היחס כלפיו, כי פעם חשבתי שהוא שוויוני כלפי כולם...

BravoMan

Active member
מה שאתה מתאר זה לא "לא יכולים" זה "לא רוצים".

יש להם יכולת פיזית לעבוד בכל מקום.
זה שהם רוצים לסלק ממקומות עבודה 50% מהאוכלוסייה כדי שיהיה נוח להם זה לא עניין של יכולת, זה עניין של בזיון.
&nbsp
ותחלס - אפילו אם יוצרים להם תנאים הם לא יבואו לעבוד, כל עוד לא ניקח להם את הכסף ונרעיב אותם.
חלקם באמת מאמינים שההתעסקות שלהם כל היום בספרים עתיקים זה דבר מועיל, והחלק השני פשוט עצלנים.

big ass blue

New member
גם נכים לא רוצים להיכנס למקומות שאין בהם גישה לנכים?

מבחינתי, אנשים הללו, חרדיים, הם סוג של נכים, צריך לייצר בשבילם סביבה מיוחדת...
במקום להוסיף להם תוספת לחודש כך שהם לא ילכו לעבוד בכלל, צריך להשקיע את התקציב הזה ליצירת עבודות מסודרות... אם שר האוצר היה עושה את זה, אתה והרבה אחרים לא הייתם מתבכיינים על זה...

בקהילה הזו יש אנשים שעובדים, אבל הם עובדים בעבודות מסוג שגורמת להם לא להיות באינטרקצייה נשית, זה מחסנאים בסופרים למשל, כל מיני משרות שאף אחד לא שמע עליהם ורוב האנשים שאפילו בעולם הלא מאמין או החילוני לא שמעו עליהם ולא מוכנים לעשות בעצמם...

שמע יש הרבה אתאיסטים שאני מכיר שלא עבדו בחייהם, מתנשאים על אחרים וחיים מהכסף של אבאלה... סו פאקינג וואט.
פינקו אותם מה לעשות... והרבה בעולם החרדי, הם מפונקים מאוד, נמצאים בסביבה סגורה מאוד, לא כמוך וכמוני שראו כבר אפשר להגיד הכל... בקושי טלפון יש להם בקושי מחשב, בקושי יודעים מה זה אישה... נמנעים לדעת אישה... אז מה אפשר לעשות, זו המסורת שלהם, על זה הם גדלו וחונכו במשך מאות שנים, לך תשנה תפיסת עולם שאי אפשר לשנות אותה, קשה מאוד להתקרב אליהם, קשה מאוד לדבר איתם, ותאמין לי שאני ניסיתי...

זה כמו להגיד לטבעונים בואו תאכלו בשר, ממש כך. זה כמו לתת לאלרגים לפאקינג חלב תשתו חלב...

הם לא מסוגלים לראות אישה אחרת או אישה בכלל חוץ מנשים שהם קשורים למשפחה שלהם, אז לדחוף להם נשים בכוח זה לא הפתרון.

כן יש להם המון דרכים שמדכאים נשים שאני מאוד לא אוהב, אבל האשמה היא על הפרשנות של הרבה רבנים פרשנים שבוחרים להכתיב איך וכיצד לחיות ומה לעשות ומה לא... עוד לא קמה אישה במגזר הזה שבאמת ניסתה לשנות את התפיסה, כי בלתי אפשרי, זה עולם של גברים, בדיוק כמו שהעולם החילוני ואפילו הלא מאמין נמצא בשליטה גברית שוביניסטית... גם את זה מאוד קשה לשנות בעולם הנוכחי, לגרום לגברים אחרים לכבד נשים בצורה מסויימת, ולא להתייחס כלפי נשים כבובות מין...

אני מכיר באופן אישי כמה חרדים שעובדים יחד עם נשים.

זו טעות חמורה להתייחס לכל המגזר החרדי כאל מקשה אחת - יש זרמים שונים ואנשים שונים וכל אחד בוחר את מה שטוב לו. חלקם אפילו יכולים לאכול איתך כשיש לך בצלחת בשר וחלב יחד, וחלקם אפילו יחממו את האוכל שלהם באואו מיקרוגל שאתה השתמשת בו דקה קודם לחמם את האוכל הלא כשר שלך.
בשורה התחתונה - כשרוצים, לפחות חלק מהחרדים יכולים להשתלב יופי בעולם העבודה החילוני בלי הצורך בהדרת נשים או הכשרת משרדים.
&nbsp
ההבדל הגדול בין נכים לחרדים הוא שהנכה לא יכול לבחור להתפשר על הנכות שלו - שום כוח רצון בעולם לא יצמיח רגל חדשה למי שאיבד אותה - אבל החרדי בהחלט יכול להתפשר ו\או למצוא פתרונות הלכתיים שיאפשרו לו להשתלב.

big ass blue

New member
תחשוב עליהם כאל נכים נפשית

הנה פתרתי את הדיון.

גם אני מכיר אנשים כאלה שאין להם בעיה ולא נכנסים לך לצלחת... אבל כולנו מכירים איזה מישהו ואיזה משהו...

BravoMan

Active member
הבחירה להשוות בין נכות פיזית לבחירה מודעת ומוסרית

היא דבר בלתי נסלח לטעמי!
אם אתה רואה חרדים כ-"נכים", אתה יכול לראות גם נאצים כ-"נכים" - הם אלרגים ליהודים, זה הכל.
&nbsp
מי שחי על כספו של אביו לא מטריד אותי כי הוא לא חי על כסף שלי.
בהנחה שאביו הרוויח את כספו ביושר, זכותו לבזבז אותו על מה שהוא רוצה, כולל על להחזיק את הילד שלו.
&nbsp
חרדים שמקבלים קצבאות מהמדינה חיים על כסף שלי.
זה מה שמפריע לי.
&nbsp
לכן, הפתרון הוא לקחת להם את כל הכסף, ומשם - מי שרוצה שימות ברעב, ומי שלא רוצה - שיעבוד כמו בן אדם ויחיה עם זה שהוא רואה אישה.
&nbsp
אין לי ספק שפגשת כמה חרדים דפוקים - לא חסר כאלה.
אבל רק בגלל שקשה לשנות מישהו, לא אומר שלא צריך לנסות.
&nbsp
ראיית עולם משתנה. הרבה דברים השתנו ב-200 שנה האחרונות.
&nbsp
אני מסכים איתך שרבנים הם חלק גדול מהבעיה הזו, אבל גם אנשים כמוך תורמים לא פחות - אתה רוצה להמשיך לפנק אותם, ולהיכנע לגחמות שלהם.
אבל זו לא הדרך, כי היא לא מובילה לשום מקום.
&nbsp
יצירת תנאים לחרדים רק תגרור אפליה לנשים, ולמזלנו יש עדיין הרבה יותר נשים שפויות בעולם מאשר יש גברים חרדים דפוקים בראש.
&nbsp
אז הפתרון הוא פשוט: לחנוק אותם כלכלית. לשלול את כל הקצבאות, סבסודי ישיבות - הכל!
פשוט שוויון - שיקבלו כסף כמו אזרח רגיל!
ואז לא תהיה להם ברירה, והם ילכו לעבוד.
&nbsp
בחו"ל זה עובד!
תסתכל על חרדים בארה"ב או באירופה - לא רק שהם עובדים (במקומות רגילים עם שיקסות), להרבה מהם גם יש השכלה גבוהה והם עובדים במקצועות מבוקשים עם משכורת טובה.
&nbsp
והסיבה היחידה לזה זה שאותן מדינות זרות לא נכנעות לגחמות החרדים ולא מאפשרות להם להפיץ את האידאולוגיה החולנית שלהם החוצה.
&nbsp
באנגליה תלו שלט להפרדת מדרכות - מיד הגיע משטרה!
בארץ בית המשפט חייב עירייה להסיר שלטים כאלה, היא התעלמה עד שקיבלה ביזיון בית משפט.

big ass blue

New member
הם נכללים בקצבאות

כי בתאכלס הם לא מיעוט. זה כמו לבטל את קצבאות האזרח ותיק או קצבאות הילדים וכן הלאה...

ביטוח לאומי עורך סקרים מידי כמה זמן... מידי שנה 3.1 מיליארד שקל הולך לדמי אבטלה... 32% מתקציב המדינה הולך לאבטלה, מי נמצאים באבטלה? רוב הפרזיטים שיושבים רגל על רגל וחותמים אבטלה... אולי תתמקד בהם, כי מי שלוקח לך את הכסף זה האנשים שאני ואתה מכירים... הם בערך כמוני וכמוך, מנטלית, רק שהם לא אוהבים לעבוד, חלקם מוצדקים, אבל שנינו יודעים שהרוב הגדול ממש לא מוצדק.

חו"ל היא מנטליות שונה לחלוטין, פה המנטליות נמצאת בלקחת ולא לתת.

אני חושב שהחשיבה האנושית כלפיהם צריכה להשתנות, אם הם ישתנו זה מצויין, אתה יודע כמה רבנים צריך בשביל לשנות חוק דתי? מטורף, וחסר תקדים.
אז אני פותר את זה בהוספת כמה בניינים בבני ברק שיעבדו קצת על איזה משהו...
גם כך אין בהם הרבה תועלת מבחינה מקצועית.

האנשים שבאמת מזיקים למדינה שלנו, לתקציב, הם אנשים שלא אכפת להם מכלום. אנשים שלא מתגייסים לצה"ל למשל, אנשים שלא אוהבים לקום בבוקר ולצאת לעבודה, אנשים שבוחרים את חיי הפשע בשלל סוגיו, אנשים שנכנסים לחובות שמטלטלים את האינפלצייה כל פעם מחדש, בעלי הדירות, בעלי העסקים ואל נא נשכח את המחבלים... בכל הרשימה הזו אתה יכול להכניס גם את אנשי הדת שמזיקים גם הם...

BravoMan

Active member
אתה שוב שולף מספרים מהתחת?

https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/tkufat_zakaut.aspx
&nbsp
דמי אבטלה אפשר לקבל חצי שנה לכל היותר.
זה נועד לעזור לאנשים נורמליים כמוך וכמוני שנקלעים לפעמים למצב בין עבודה לעבודה.
&nbsp
פרזיט לא יכול לחיות מדמי אבטלה.
&nbsp
באשר לחרדים, הסיבה היחידה שהם מצליחים לקבל קצבאות היא שהמערכת הפוליטית בישראל שבורה לחלוטין.
כל המבנה עם המנדטים וריבוי מפלגות מאפשר למיעוט זעום - חרדים הם פחות מ-10% באוכלוסיה, ויש למלפגות שלהם איזה 8 מנדטים מסכנים, לסחוט את הרוב השולט ולקבל מה שהם רצים.
&nbsp
זה שיש לנו גם ר"מ זבל שנכנע לכל מחבל וכל רב, זה מחמיר את המצב, אבל זה נושא לדיון בפורום אחר.
&nbsp
החשיבה כלפי החרדים באמת צריכה להשתנות: צריך להתחיל לראות בהם אויב מסוכן יותר למדינה מאשר מחבלים, ולחוקק חוקים שיאפשרו לטפל בהם בהתאם.
&nbsp
באשר להצעה שלך, היא באמת ילדותית:
נניח אני נותן לך בני בניינים בבני ברק, עלי - איך תגרום לחרדים לעשות מזה כסף?
הרי אם הם לא רווחיים, זו לא עבודה.
&nbsp
לגבי חוק דתי - מספיק רב אחד ופסק הלכה אחד. הכל תלוי כמה הרב "מקובל".
כל פסק הלכה, אפילו הזוי ביורת של עובדיה התקבל על כלל הציבור.
כנ"ל עכשיו שבנו ירש את התפקיד - גם אם הוא פוסק הפוך מאביו (כמו בעניין השכלה גבוהה לנשים), המאמינים אוכלים את הכל.
&nbsp
אגב, חילונים בודדים משתמטים מצה"ל, והם תמיד מגיעים לכלא.
חרדים משתמטים בעשרות אלפים כל שנה!
&nbsp
אתה מבין מה זה קרוב ל-40 אלף חיילים???

big ass blue

New member
מסכים עם רוב הדברים שרשמת

העניין הרווחי, זה לא לראש שלי, כי אין לי ראש עסקי, אז אני אתן לאנשים אחרים לפתור את העניין הזה. את המספרים האלו שלפתי מהאתר של ביטוח לאומי, יש שם סקצייה של סקרים.

האמן לי שהם יודעים להכשיר כל שרץ רק אם ירצו בכך.

כמו שיש להם טלפון כשר. כל דבר ניתן להכשיר.

שלא יהיה להם מה לאכול הם יכשירו גם את החזיר. האמן לי.

big ass blue

New member
לא מאמין לך חל

אפשר לראות שאתה שונא אותם מהסיבות שלך. ובעיניי כדי לגשת לנושא מסויים אני מאמין באובייקטיביות... זה כמו ששופט כדורגל ישפוט במשחק כשבאחד הקבוצות משחק שחקן שהוא החבר הכי טוב שלו.

נירובי1

New member
אתה לא מבין.....אלוהים אסר עליהם לעבוד באותו מרחב בו מצויות

נשים
הוא גם לא מרשה להם לעבוד במקום בו אין מזוזות על כל הדלתות
ואלוהים לא מרשה להם לעבוד במקום בו אין בית כנסת (עם ספר תורה כמובן)
והוא לא מרשה להם לעבוד במקום בו אין אוכל לא כשר למהדרין ע"י הרב שלהם
ואלוהים לא מרשה להם לעבוד במקום בו מישהו אוכל, רחמנא לצלן, סנדביץ לא כשר למהדרין.
ואלוהים לא מרשה להם לעבוד במקום בו אין הפסקות תפילה על חשבון המעביד (ובימי שני וחמישי הפסקות ארוכות בבוקר)
והרשימה עוד ארוכה.
זה לא שהם לא רוצים לעבוד, הם פשוט לא יכולים לעבוד בכל מקום

big ass blue

New member
עזוב את הרשימה, הם גם כך על הביצה שלי

יש להם דרישות מפה ועד לחומת סין סבבה?
מכיר אנשים שיש להם רשימות והם בקושי מאמינים, בקושי שומרים שבת ובקושי מנשקים את המזוזה...

שיעבדו בבניין או בחקלאות או בהובלות. שם אין נשים.

נראה אותם עובדים.

או שיקימו עסקים משל עצמם שיעבדו בו רק גברים .

big ass blue

New member
נשים וגברים, אני דוגל בשוויון

לנשים מגיע בהחלט. ק'ה מאוד לשייך את הדברים למין מסויים, גברים ונשים. כי נשים נמצאים בכל מקום, בכל התחומים והסוגים.

big ass blue

New member
גברים מביאים ילדים אבל

להיכנס להיריון לגברים לא אפשרי מבחינה אנטומית.

נתת דוגמא מוזרה, אבל לא נורא... אני אחיה עם זה.

big ass blue

New member
למה שאתאיסט בכלל יעניין אותו דברים כאלה

אני לא מבין מדוע בכלל הלכת לעניין הדתי יהודי...

מה שמעניין אותי אצל נשים זה שהן יהיו חופשיות מעמדתית ופיזית... מבחינת מעמד יש להן עוד קצת, מבחינה פיזית גברים עדיין לצערי חושבים שהן חלשות יותר או טיפשות יותר, מה שלא נכון.

למעלה