תסכול מהנהיגה..

Nofarch

New member
תסכול מהנהיגה..

היי, עשיתי כבר מעל 80 שיעורים על אוטומט (כן...), אני לומדת כבר 10 חודשים, נכשלתי שני טסטים, כשניגשתי ממש ממש מאוחר לראשון. הטסט הראשון הלך סביר, אבל כן הייתה טעות קריטית של לחץ (ברקס על אי מתן זכות קדימה) שנכשלתי בגללה וסבבה, הבנתי, התבאסתי והכל אבל לקראת הטסט השני הייתי סך הכל בגישה שאני כן יכולה לעבור טסט. אבל פתאום בשיעורים שלפני הרגשתי לא טובה, המון טעויות שחוזרות על עצמן, ובסוף בטסט עצמו הלך פשוט זוועה והוריד לי את הביטחון לגמרי (גם כי הייתי ממש בלחץ והטסט פתאום היה בכביש מהיר כשלא ציפיתי לזה כל כך, למרות שברור שזאת אשמתי ושצריך לדעת לנהוג בכל מצב). כשאני חושבת על זה, אני קצת מרגישה שלא באמת השתפרתי בין שיעור לשיעור כבר המוןןן זמן, שאם הלך לי טוב פעם אחת זה קצת היה בגלל יותר מזל או שהיה פחות עומס בכביש אבל לא כי באמת השתפרתי. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות בקשר לכל זה וכבר שוקלת להפסיק בינתיים (אגב, לכמה זמן השיעורים תקפים בכלל?..), רק הבעיה היא שאני מתגייסת עוד חודשיים ואז להמשיך כבר יהיה הרבה יותר בעייתי.. יש למישהו עצות? דברי עידוד?

אני בדיוק באותו מצב

אני כותבת בפייסבוק שלי, אנשים לא מגיבים אבל זה לא משנה לי. אני משחררת את הייאוש שלי על ידי מחשבות פילוסופיות על החיים וזה עוזר לי להירגע. שילמתי מעל מאה וחמישים אלף שקלים ונכשלתי בטסטים.
למדתי אצל איציק אברהם, שם היה מורה שמשך 40 שיעורים של חצי שעה בלבד, ולא רצה להגיש אותי לטסט פנימי (כדי למשוך שיעורים) וככה הבית הספר הזה איציק אברהם חיסל לי מעל 120,000 ש"ח

Nofarch

New member
ברצינות??

אבל איך 120,000 ש"ח? אלף שיעורי נהיגה?
אצלי כשזה 12 אלף בערך אני בתסכול של החיים ולא יודעת מה לעשות. המון המון כסף ומרגיש על כלום כשאני לא משתפרת כל כך ומצד שני כואב להפסיק..

אני כן מיואשת אבל נותנת לעצמי עוד צ'אנס

כשברקע יש לי תקווה שאם עדיין אכשל, אתחתן עם אזרח זר במדינה מזרח אסיה (רוסיה, תאילנד פיליפינים קוריאה...), ואעשה שם טסט, וכאן אמיר אותו לרישיון ישראלי. בארצות אחרות לא מכשילים בטסט כמו שבישראל מכשילים.

תקחי עוד כמה שיעורים תעבדי על מה שלא הולך לך טוב

ותגשי לטסט גם אני נכשלתי כבר בשני טסטים ואני בדרך לטסט שלישי אל תתייאשי אני יודעת כמה זה קשה אני לומדת על אוטומט כבר 7 חודשים ואין מה לעשות צריך להמשיך עד שמצליחים לעבור בהצלחה

Nofarch

New member
כן אבל האכזבה שלי היא לא מזה שנכשלתי בטסט

אלא שאחרי כל כך הרבה שיעורים טסט הלך לי כל כך כל כך גרוע.. אחרי הטסט הראשון קיבלתי את זה בסדר כי אז הפאשלה הייתה משהו נקודתי.. אבל עכשיו אני מרגישה כאילו אם שיעור אחד הלך יותר טוב זה אולי סתם בגלל שהיה פחות עומס או לא יודעת מה, ולא כי באמת השתפרתי.. מהשיעורים אני כבר לא מרגישה שאני משתפרת, תקועה במקום איזה 30 שיעורים אולי.. ובטסט בכלל נהגתי כאילו אני בשיעור עשירי.. זה מתסכל ממש.. וזה שילוב של חוסר ביטחון או לא יודעת מה, עם לחץ מהטסט, וכבר מרגיש לי ממש אבוד כי באמת שהטסט היה בשעה טובה עם טסטרית נחמדה ופשוט פיקששתי הכל...

ravidmos1

New member
תשובה

אכן לא נעים להיכשל במשהו שהשקעתם בו זמן רב וכסף רב .
אבל תזכרו שרישיון זה השקעה לכל החיים כבר השקעתם כל כך הרבה זמן וכסף אז להפסיק עכשיו למרות כל התסכול זה יותר מחבל .
כמה עצות שאני יכול לתת -
1. להשתדל לתרגל בשעורים את הדברים שאתם חלשים בהם יותר ( דרך מהירה, חניות, פניות וכ"ו ) .
2. להבין שהטסט זה לא מצב של חים או מוות גם אם נכשלים למרות תחושת האכזבה תמיד ניתן לעבור בטסט הבא .
3. יש לזכור שכל אחד תקדם לפי הקצב שלו ולכן חשוב מאוד לא לעשות השוואת מול אף חבר/מכר .
4. ואת חייבת לתת לעצמך צאנס לסיים עם זה עד הגיוס .
5. בקשי מהמורה שלך שיבצע לך החלפה עם מורים אחרים אולי זה יעזור לך להתרגל לאנשים אחרים שנוסעים איתך .

שיהיה בהצלחה !!!

Nofarch

New member
תודה רבה :)

חח מה שמעצבן זה שכל כך תירגלתי כבר הכל ובמוח יש לי הכל ואני כבר מכירה את האיזור טסטים כל כך טוב מרוב שיעורים.. וזה נטו אשמתי החוסר שיפור כנראה, שסתם כבר לא יודעת אם עוד שיעורים יעזרו...
אולי באמת אנסה לתרגל יותר החלפות או משהו, עשיתי כבר איזה 3 פעמים אבל זה סתם לא מרגיש אותו דבר כי זה הרבה פחות מלחיץ ככה.. ובאמת שבעיה רצינית אצלי זה נטו הלחץ.. ברמה של לא לישון טוב בלילה (או במקרה של הטסט הראשון- לא לישון בכלל)..

למעלה