תסכול על שיפוטיות לא הגיונית של אנשים

תסכול על שיפוטיות לא הגיונית של אנשים

אז התפתחה מערכת יחסים ביני ובין אחד מהשותפים שלי לדירה (נקרא לו שותף), ואנחנו בערך חודש יחד. הוא יודע כבר בערך שנה שאני פוליאמורית, והוא בסדר עם זה.
אז יש לו חבר טוב (נקרא לו בחור), החבר הכי טוב של אחיו הגדול של שותף (נקרא לו אחשלו).
מכיוון שהייתי לבד בדירה בסוף השבוע הזה, כי שותף והשותף השני נסעו לבתיהם במקומות מרוחקים בארץ, שותף התקשר לבחור, שכבר הכרתי קצת ומאוד חיבבתי, וביקש ממנו לבלות איתי בסוף השבוע כדי למנוע נפילת מצב-רוח מסוכנת בגלל הבדידות.
אז מפה לשם, בחור ואני גילינו ששנינו מאוד מחבבים אחד את השני ונמשכים אחד אל השני, והתמזמזנו (תזכורת: אני במערכת יחסים עם שותף שיודע שאני פולי וסבבה עם זה).
כשבחור נסע הביתה (היה חייב להחזיר את האוטו להורים), הוא התקשר לאחשלו כי הוא הרגיש חובה לספר לו. עכשיו אחשלו ממש כועס עליו. שותף דווקא ממש סבבה עם כל העניין ואפילו אומר שהוא לא מופתע.
אני מבינה שלאחשלו יש דחף להגן על אחיו הקטן, אבל... אם שותף בסדר עם מה שקרה, למה אחשלו עדיין עושה עניין??

רעיונות? הסברים? מישהו?

איזיגו1

New member
אז זהו

כשמישהו (להלן א') עושה משהו שמישהו אחר (להלן ב') לא רוצה שא' יעשה
אז ב' עושה עניין. זה לא קשור לאיזה התחייבות שיש או אין ל א' ביחס ל ב' .
זה פשוט עניין של התנגשות בין רצון (ומעשים) של אדם אחד לרצון של אדם אחר.
לא קשור לזה שאין זה עניינו, או לעניין של הגינות או חוק ומוסר.
זה אולי מוצג בצורה כזאת אבל זה לא.
כן, חיים של לשאת חן או לקבל אישור על כל דבר (או אפילו על חצי מהדברים)
מאנשים אחרים הם חיים לא פשוטים. מה שאולי אפשר לעשות זה לנסות להעמיד אחרים
על מקומם. לא תמיד זה עובד.

אני יודעת שהציפיות שלי מאנשים לנהוג באופן הגיוני הן מוגזמות

אבל עדיין, העולם הזה מתסכל אותי

sarne

New member
הדבר היחיד שאת יכולה לשלוט בו

הוא בסוף התסכול שלך. והציפיות שלך.

חוץ מזה, המשפט הכי אופטימי שיש לי הוא שאם תהיה מספיק הגיונית, מספיק פעמים, למספיק אנשים - אולי מישהו אחד מהם ילמד ממך משהו (כלומר ילמד להיות בעצמו מתוסכל).

ואני תמיד אומר את זה גם - זה לא העולם, אלה האנשים שבו - והם עפר ואפר וכלום בעצם. אז אין ייאוש בעולם.

טוב, אולי זו תגובה כללי מדי, אבל את הסיטואציה הספציפית שלך... לא הבנתי.

טאסנים1

New member
לדעתי האח הצעיר צריך לזום שיחה עם האח הכעוס

ולהבהיר לו שהוא בסדר עם כל העניין.
אם האח הבכור עדיין כועס, שיכעס...

למעלה