תסכול

AAA271

New member
תסכול

לא יודעת אם אני נחשבת לבת נוער, אני בת 20 אבל אני מרגישה ממש רע ואני מרגישה שכאן זה המקום היחיד שאוכל לפרוק את הכאב שלי. יש לי חרדה חברתית, אני מטופלת כבר 7 חודשים ויש שיפור במצב. עדיין יש בעיה, שכל אדם חדש שפוגש אותי אומר שאני שקטה. תמיד זה בסגנון של "את תמיד שקטה ככה?" "למה את לא מדברת" וכו'... ואני כן מנסה ומשתדלת לדבר, לפתח נושאי שיחה, לענות ביותר מ"כן" ו"לא". אבל לא משנה מה אני עושה ההערות האלה מגיעות. זה הערות שישר מחזירים אותי אחורה ישר אני חושבת שזה דבר שלילי שהבן אדם חושב שאני משעממת ולא מעניינת, שאני צריכה להפתח יותר...ושלא כיף להיות בחברתי. זה מאד פוגע בי וכל פעם שזה קורה אני מרגישה רע ולא מבינה למה הם חייבים להגיד את זה ככה. מה נראה להם שביישנים אוהבים להיות כמו שהם? שזה נוח להם? שזה לא מפריע להם? למה הם חושבים שזה טוב שהם מעירים הערות כאלה? לא משנה, זה סתם כדי לפרוק תסכלך. אי אפשר לשנות התנהגות של אחרים. אבל את שלי אני מנסה לשנות, מאד מנסה אבל כבר לא יודעת מה לעשות. הפחד הזה שיצוצו באמצע השיחה ההערות האלה מפחיד אותי מאד שלפעמים זה משתק אותי. ברגעים כאלה אני ישר מנסה לשנות את המחשבות האלה במחשבות מרגיעות והגיוניות יותר. הפחד הגדול שלי שזה יקרה לי שאתחיל לצאת עם בחורים. זה כל כך מפחיד אותי שעד עכשיו לא יצאתי לדייט אחד. אני מפחדת שהוא יראה שאני ביישנית,יגיד לי משהו בעניין,לא יבין אותי ויפסול אותי. למה בושה זה דבר כל כך שלילי? מה שאני יודעת זה שאני מנסה ואני אמשיך לנסות אבל יכול להיות שיש אנשים שהם פשוט שקטים ואין מה לעשות בעניין. מקווה שאני לא כזאת.

חרדה חברתית

זה נכון שיש אנשים שהם יותר שקטים, אבל השאלה המרכזית היא אם זה מפריע להם, וממה שאת מתארת נשמע שזה משהו שמאוד מפריע לך והיית רוצה לשנות. אין רע בלהיות יותר שקטים, הבעיה מתחילה כשהביישנות משתלטת לנו על החיים ומתחילה למנוע מאיתנו לעשות כל מיני דברים, כמו שאת מתארת שקורה לך. הרבה אנשים סובלים מחרדה חברתית, וזה בהחלט משהו שאפשר לטפל בו ולהתגבר עליו. כתבת שאת בטיפול ושיש שיפור. באיזה סוג של טיפול את נמצאת? זה טיפול שבו את יותר מדברת על התחושות שלך או שזה טיפול שבו מלמדים אותך כל מיני כלים שיעזרו לך להתגבר על החרדה? אני יודעת שלפעמים דברים שאנשים אומרים יכולים נורא להקשות על ההתמודדות ולעורר תחושות נורא קשות, אבל תזכרי שחלק מהסיבה שאת לוקחת כל-כך קשה את מה שהם אומרים היא החרדה החברתית, כי חרדה חברתית גורמת הרבה פעמים לאנשים לתת כל מיני פירושים שליליים למצבים חברתיים, ולייחס להם משמעויות שליליות. הערה על זה שאת שקטה לא אומרת בהכרח שמישהו חושב שאת משעממת ולא מעניינת, אבל המחשבות החרדתיות ישר לוקחות אותך לפירושים אלה, וזה גם משהו שאפשר לעבוד עליו בטיפול. בכל מקרה, תזכרי כל הזמן שאת עובדת עכשיו קשה כדי לשנות את זה, וגם אם מישהו אומר משהו, אפילו שזה מקשה על ההתמודדות, תנסי למצוא את הכוח להמשיך להתמודד...

Norma Jean

New member
וואו זה ממש נשמע כאילו אני כתבתי...

את ההודעההזו.מרגישה כמוך מילה במילה...

למעלה